|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ponoči brez plenice
3.1.2013 21:53:55   
suzanica
Oj! Moj 4 letnik se je odločil, da ponoči ne bo imel več plenice. Zanima me kako ste ve to ureidli? Ste pustili ponoči, da se je sam zbudil in šel lulati, ste ga zbujali ponoči (kolikokrat), se je polulal?  skratka zanima me kako oreživeti noč suho. hvala za nasvete.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ponoči brez plenice
3.1.2013 22:18:12   
Stanislava_
Spala je od večera do jutra. Ne vem, zakaj bi ponoči budila otroka za lulanje? Pri teh letih so večinoma že zreli, da noč prespijo.

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.1.2013 23:58:12   
Anonimen
Nasa je stara 4 leta, noc brez problema prespi, a se vsako noc tudi v spanju polula ... se ne zbudi tudi ce spi v premoceni pizami in postelji ... zato sem jo nehala silit in ponoci nosit na wc ... pac ce vspecem stanju ne zacuti se da jo lulat, se jaz lahko na glavo postavim pa se sama od sebe ne bo zbudila ... tak da ima ponoci se plenico. P pravi da je tam nekje do 6. leta to normalni, pol bi pa ze morala pocasi znat sama regulirat te procese.

(odgovor članu Stanislava_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
4.1.2013 5:39:42   
Hope2
Jaz sem se kar sama pri njegovih 3 letih odločila, da mu vzamem vstran. Ker sem imela pol K.... njegovega nespanja, premočenih plenic... v glavnem ni bil zrel v nobenem pogledu. Njemu sem rekla, da tako velikih plenic več ne prodajajo in jih ni več. Sprejel je. Odločila sem se, da gre lulat tik pred spanjem in potem ga bom še jaz zbudila, ko bom jaz šla spat in ko se ponoči zbudim- sem bila lena za preoblačenje postelje in nenaspana za non stop klicarjenje ali dežuranje. Pa sem prvo noč videla, da to ni pametno. Kljub temu, da je imel slab spanec in se non stop zbujal, po večkrat na noč... je ravno takrat tako trdno spal, da je spal na kahli z glavo naslonjeno na moji rami. Sploh ne vem ali je kaj lulal ali ne. Drug dan je padla odločitev, da ga pustim spat. Pred spanjem lulat in ob lahko noč sem ga opozorila, da nima plenice in me mora poklicat. Prvo noč 1x lulanje v posteljo, druga noč suhi, in tako izmenično vsak drug dan, 1 teden, potem pa je ostal suhi. Proti večeru smo pazili koliko spije, ker naš je bil čist nor na vodo, je žlempal tudi če ni bil žejen, po 2-3 litre na dan in ponoči je tudi non stop pil- plenice vedno premočile. Ampak nočno žlempanje smo že prej začeli ukinjat.
Zdaj pri 4 letih spi kar trdno, ga pomoje ne zbudi niti petarda ob postelji, ampak še vedno se zbuja in kliče (0-2x na noč), zelo, zelo redko pa pride noč, ko me pokliče za lulanje. Skoraj nikoli ne gre ponoči lulat (razen ko se zvečer ornk nažlempa- zdaj več ne pazimo količino), drži do jutra in še zjutraj kdaj pogleda kako risanko ali poje zajtrk in šele potem gre lulat.

V glavnem zbujanje in ga dajanje na kahlo nam ni palilo oz se mi je takoj zdelo brezvezno mučenje. Tudi otrok se nič ne nauči iz tega, saj sploh ne ve kaj počne oz da sploh kaj počne. In vztrajanje, ko se enkrat odločiš probaš vzrajat malo dlje časa- otrok je do zdaj lulal v plenico, to mu je prišlo v navado, rabi čas da mu pride v podzavest, da več nima plenice. Seveda so izjeme kot otikina punca in mislim da tudi mateyka ima tako punco, ko se ne zbudita niti mokri. To pa pač pol vidiš, ampak če ne probaš in ne vztrajaš ne veš.

priporočam 2 nepremočljivi podlogi (1 na jogiju, ena rezerva) in rezervno posteljino oz kouter ter gate in pižamo tik ob postelji. Vse pripravljeno, da je na dosegu rok in čim manj dela ponoči.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 4.1.2013 5:45:09 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.1.2013 8:58:54   
Anonimen
Ja Hope tako sva se tut midva odlocila, da bo tamala ponoc brez .... Samo po 14 dneh dezuranja (ker nasa se ponoci ne zbuja) in vsakodnevnega preoblacenja pistelje tudi 2x na noc, sva obupala in ji vrnila plenico.

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
4.1.2013 9:14:18   
tečla
Pri nas je šlo presenetljivo lahko. Jaz sem dolgo čakala da bo sam pripravljen dat plenico proč ker pa je komot sorte se to ni in ni zgodilo. Tega podviga sem se lotila malo predne je dopolnil tri leta(januarja) prvi teden sem ga preoblačila tudi 5 krat na dan..A sem vzrajala. Tako je bilo čez dan. Za nočno se nekako nisem mogla odločiti ker je bila vsako jutro težka vsaj tono. Kakšna dva meseca pozneje pa je bil eno jutro suh, je sam želel na wc, naslednje jutro je bila samo malo mokra (pa še to sem bila jaz kriva ker sem predolgo rabila da sem se iz postelje spravila). Takrat sem se odločila da vzmamem še nočno plenico. Budila ga ponoči nisem nikoli, se zgodi da me pokliče a se nikoli čisto ne zbudi, včasih zjutraj niti ne ve da sem ga nesla na wc (ferbruarja bo star 5).
Če pa bi imela tak primer kot Otika pa bi definitivno pustila plenico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.1.2013 9:17:54   
mari1234
Po moji izkušnji je otrok zmožen ostati suh tudi ponoči od trenutka, ko to 100% prakticira čez dan. Ni smiselno ločevanje dnevne in nočne rutine lulanja (čez dan brez, ponoči pa s plenico). Potem se to lepo usidra v zavest otroka. Zrelost pride različno, pri nas je spontano prišla pri 2,5 letih in od takrat je brez plenice ves čas. Postelje ne moči.
Aja, ponoči spi, ne hodi na wc, drži do jutra.

< Sporočilo je popravil mari1234 -- 4.1.2013 9:19:30 >

(odgovor članu tečla)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.1.2013 9:31:44   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Ja Hope tako sva se tut midva odlocila, da bo tamala ponoc brez .... Samo po 14 dneh dezuranja (ker nasa se ponoci ne zbuja) in vsakodnevnega preoblacenja pistelje tudi 2x na noc, sva obupala in ji vrnila plenico.

Saj sem napisala, da so izjeme kot tvoja in mateykina. In da pač vztrajaš par dni in vidiš. Jaz v tvojem primeru ne bi vztrajala niti 2 tedna, celo če vidim, da ni iz dneva v dan niti pičice izboljšanja in da se sploh ne zbudi mokra. Tu sploh ni debate. Sem pa zapisala naš primer, da se vidi, da včasih ni treba čakat prazno plenico ponoči, ker naš bi pol še zdaj imel plenico, glede na to, da mu je vsako noč plenica premočila skozi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.1.2013 11:24:26   
šrimpf
moj sin je sam želel biti brez nočne plenice okrog treh let. bil je že dva meseca suh čez dan. bila sem zelo skeptična, ker je bila plenica vsako noč mokra. ko pa se je enkrat odločil, je bil ponoči suh. na začetku sem ga nekaj noči zbujala, da je šel lulat, potem smo pa tudi to opustili. v pol leta, kar je ponoči brez plenice, se je polulal trikrat, prvič ene dva meseca po tem, ko smo dali plenico stran. zvečer ga dam lulat tik pred spanjem, nazadnje pije kako uro pred spanjem, če pa je žejen, spije par požirkov vode pred spanjem. pri nas je šlo res brez težav, v bistvu precej bolje, kot pri dnevnem lulanju, tu mamo pa še vedno kak dan težave, ko (večkrat) pozabi, da je treba lulat.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.1.2013 13:09:54   
Medea10
Naša punca se je pri skoraj 2 in pol letih odločila, da plenice noče več imet in začela hodit na wc. Če jo ponoči tišči, gre lulat, ponavadi pa prespi noč in gre šele zjutraj.

(odgovor članu šrimpf)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.1.2013 13:50:31   
PC Baby
Naš bo 4 leta konec aprila in ima še vedno plenico ponoči. Podnevi je suh že od drugega leta. Ponoči smo tudi že probali jo dat stran, ukinit popoldansko/večerno pitje, ampak smo posteljo preoblačili po 2x ali 3x na noč, on pa se niti premaknil ni, kaj šele, da bi se sam zbudil. Obakrat smo vztrajali 14 dni in mu potem vrnili plenico za nekaj mesecev. Tako nam je svetovala tudi pediatrinja, ker pravi, da če spi kot top, ne da bi ga motilo, ni še pripravljen.

Ta mala bo pa konec meseca dve leti in je suha že podnevi in ponoči. Ampak jaz bi reeeees rada, da se tudi on znebi plenic :((((((((((

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
5.1.2013 17:40:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mari1234)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
5.1.2013 17:43:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
5.1.2013 18:00:19   
divans1
MOJ SE je pri 2,5 odločil, da bo začel hoditi na školjko in od takrat je tudi ponoči suh.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.1.2013 16:02:29   
hedviga
IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

Naš bo 4 leta konec aprila in ima še vedno plenico ponoči. Podnevi je suh že od drugega leta. Ponoči smo tudi že probali jo dat stran, ukinit popoldansko/večerno pitje, ampak smo posteljo preoblačili po 2x ali 3x na noč, on pa se niti premaknil ni, kaj šele, da bi se sam zbudil. Obakrat smo vztrajali 14 dni in mu potem vrnili plenico za nekaj mesecev. Tako nam je svetovala tudi pediatrinja, ker pravi, da če spi kot top, ne da bi ga motilo, ni še pripravljen.

Ta mala bo pa konec meseca dve leti in je suha že podnevi in ponoči. Ampak jaz bi reeeees rada, da se tudi on znebi plenic :((((((((((

jah no,,, so različni: naša Š je suha tudi ponoči že eno leto, M pa je je isti kot od Otike: on se polula in spi, njega ne moti... Bomo spet probali, ampak verjetno ga bom mogla zbudit in preoblečt posteljo. Največji problem pa je, da je naš princ navajen sredi noči prikolovratit k nama (princeska spi celo noč v svoji postelji), najine postelje pa lih ne bi vsako noč preoblačila.... Mislim, med njima je 10 minut razlike pa sta res kot noč in dan user posted image user posted image

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.1.2013 22:29:25   
rozilu

IZVIRNO SPOROČILO: šrimpf

moj sin je sam želel biti brez nočne plenice okrog treh let. bil je že dva meseca suh čez dan. bila sem zelo skeptična, ker je bila plenica vsako noč mokra. ko pa se je enkrat odločil, je bil ponoči suh. na začetku sem ga nekaj noči zbujala, da je šel lulat, potem smo pa tudi to opustili. v pol leta, kar je ponoči brez plenice, se je polulal trikrat, prvič ene dva meseca po tem, ko smo dali plenico stran. zvečer ga dam lulat tik pred spanjem, nazadnje pije kako uro pred spanjem, če pa je žejen, spije par požirkov vode pred spanjem. pri nas je šlo res brez težav, v bistvu precej bolje, kot pri dnevnem lulanju, tu mamo pa še vedno kak dan težave, ko (večkrat) pozabi, da je treba lulat.

Podobno, moja je imela oktobra 3 leta. Začetek poletja sem dala plenice stran čez dan... pa ji ni šlo prav dobro, v različnih situacijah se je kar polulala (ampak jasno vidno, da je čisto psihično - da enostavno "ni imela časa" - in še zdaj ga nima, grrr). Pol sem se odločila, da jo z nočno plenico samo medem in 2 tedna pred vrtcem, sem dala stran še nočno. Nesreč je blo ene 5 (in to samo v res stresnih dneh - prvi dan vrtca, ko me ni blo doma...). Ponavadi prespi noč, včasih se zbudi, ker jo kaj drugega "muči" in noče it lulat, če jo lulat, pa se zbudi in pokliče. Tko da 100X manj težav kot z dnevnim lulanjem, ko ji moram težiiiiiiit naj gre - enostavno se ji ne da in misli, da bo vse zamudila.

Ti priporočam, da poskusiš, boš kmalu videla. Če ne bo šlo, pa brez slabe vesti daj nazaj.

(odgovor članu šrimpf)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.1.2013 10:24:00   
ellie
Dokler otrok ni zrel, se lahko ti na glavo postaviš user posted image

Jaz sem mojega poskusila pri 2,5 čez dan odvadit, pa nikakor ni šlo. Potem ko je šel septembra spet v vrtec pa mi je vzg. rekla, da ga lahko pripeljem brez plenice, ker je vedno suha. In potem smo ga začeli vozit brez in tudi ponoči je vedno ostala suha. Tako smo septembra dali stran čez dan in čez noč. In od takrat je popolnoma suh user posted image Če ga slučajno ponoči tišči lulat, se sam zbudi. Ima pa vseeno pod rjuho nepremočljivo podlago, za vsak slučaj.

Ker ni fora v tem, da ti otroka budiš...potem pač ni zrel.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?