ronja
|
Če oče omedli in rabi nujno pomoč, se to verjetno krije iz njegovega zdravstvenega zavarovanja, ne pa iz prispevka za prisotnost pri porodu. Tudi to ej res:) V bistvu je res tudi to, kar je ena napisala, da bi lahko očki njim računali, ker naredijo dosti njihovega dela - tolažijo porodnico, jo spodbujajo, ji pomagajo se prekladat, itd... Kar se mene tiče, sem vsakič rekla, da rajši brez babice kot brez njega. Vem, da so različni očetje in babice, ampak meni je pač pomagal, mi je bilo lažje z njim. Otika, to je tako kot povsod: odvisno, na koga naletiš. Prvič sva mela s sabo, pokazala, plačal je pa itak kasneje, ker sva prišla sredi noči. Drugič je bilo vse tako hitro, da ni nihče nič težil, pri 3. pa so seveda težili, ker je bil dan in ker je pač gospa hotela videt potrdilo. Ne veš pa, kdaj boš rodila:D. Lahko bi napisali, da zbirajo za dobrodelne namene ali nakup kakšnega aparata... ne pa kr neki. Res je. če bi ta denar zbirali namensko za recimo inkubatorje za novorojenčke (ki jih je kronično premalo), bi verjetno veliki večini ne bil problem dat tega denarja. abc, v mš ti dajo novo potrdilo za očeta, če je že bil, samo tam se morata zglasit, da mu ga spišejo, saj majo evidence:). So prijazni v mš (ne pa nujno v sprejemni:D). Vas tam v porodnišnici samo strašijo in seveda vi takoj greste v materinsko Sigurno je močnejši od tistih sestr, ja, bi ga verjetno fizično težko ustavile. Ampak pač ne dela na tak način;). Vsekakor se pa postavijo pred očeta in mu ne povejo, v kateri sobi si, to sem pa slučajno videla pri enem drugem očetu, ko sem čakala (sem bila precej v p. zaradi rizične nosečnosti). Tako da... Ja, velika večina očetov si bo želela čimprej prit k svoji nosečki, da ji bojo ob strani in bo rajši plačala, pa se ne kregala, samo da bojo čimprej tam. In na to računajo, seveda. Ni pa to lepo ali fer. V mš sva šla prvič oba, jaz sem šla 1. v dve mš, drugič v nobeno, 3. v eno par predavanj, pa tudi če ne bi šla, se ni bogvekaj spremenilo, jaz pa še nisem uspela pozabit:D. Različne situacije, pa ista mama, hehe. Rodile bi vse lahko doma, samo porodi se statistično v večjem številu dobro končajo v porodnišnici, ker so pač deteta včasih kaj boga, pa tam lahko takoj pomagajo, doma pa ne moreš.