ursa_p -> Zapustit bom morala mojo psičko:((((( (12.9.2005 4:20:31)
|
No, najprej si napisala, da je psicka tvoja, kasneje, da jo imajo tvoji starsi.
Ce bi bila tvoja bi edino ti (ali pa tvoj dragi) skrbela zanjo. Pes kljub ogromni parceli potrebuje lastnika in sprehode. Pa ne 2x na teden, ampak VSAK dan. Kot si ze sama napisala, zacne noreti na sprehodu. Seveda, je cisto normalno, ce pa gre na sprehod 2x na teden. Mi zivimo v hisi in imamo 4 pse na 60 kvadratih. Pa da ne bo pomote ... dve dogi in dve bokserki - da ne bos mislila, da imamo ze mickene pse. Imamo tudi nekaj ograjene trave zadaj za hiso, ampak psi so v vecini noter ... mogoce grejo 2x na teden za pol ure zadaj, ko smo mi zraven, drugace NE (ker tudi ne zelijo biti same zaprte na vrtu). Na sprehod grejo vsaj 3x na dan.
Jaz sem se s svojima dvema prej kar veliko selila in povem ti, da se pes na nove spremembe navadi in se bo tud na vsakodnevni sprehod vsaj 2x na dan cisto lepo navadila - SE SRECNA BO!!!
In prav vsakega psa se da navaditi, da ne vlece in bi tudi ti SVOJO psicko lahko zadrzala, le pravo zgojo mora imeti ... oziroma ne da mora biti vzgoja prava, tudi BITI mora!!!
Vsak pes je za v hiso, ne glede na velikost in kolicino in dolzino dlake. VSAK.
Na avto se seveda ne more navaditi, ce se pa nikoli prej ni peljala. Na avto se navaja pocasi, ne pa bum. Najprej ji date v avto v prtljaznik na primer kak priboljsek, da bo videla, da ni grozen. To naredite veckrat. Kasneje jo peljete na kratko voznjo, vmes pa seveda potrebuje pohvale, vaso blizino in prijaznost. Pocasi se bo ze navadila. Vsak pes se lahko navadi marsicesa!!!
In za solo ni niti priblizno prepozno. Seveda pa je to spet eno breme za vas, ki pa ste ga sedaj nosili SAMO 2x na teden! Ce bo za koga sprememba, bo to predvsem za vas ... psicka je vasa, zato naj bi sla z vami v blok ne pa z vasimi starsi v vrstno hiso, kjer je le malo trave.
Moje mnenje je, da so sami izgovori. Starsi sedaj nosijo tvoje breme, saj je psicka v koncni fazi tvoja, le da morajo oni skrbeti zanjo. Ne maram objokavanja ljudi za nekaj, kar se sami niti ne potrudijo!
Ce si zelela imeti psa je tako kot otroka. VSAK DAN, 24 ur na dan, brez izjeme in NE 2x na teden!!!
Nekaterih pa res ne razumem!!! Zakaj za bozjo voljo si umislijo psa!!!!!!!
Samo tako btw ... v kratkem pricakujem narascaj in vse punce bojo ostale noter z nama!!!!!!! Za njih se ne bo spremenilo nicesar ... tudi sprehodi bojo se vedno vsaj 3x dnevno!
Lp, Ursa
|
|
|
|