oreh
|
Zanimiva debata o bolniških, da še jaz dodam svoj piskrček. V prvi nosečnosti sem z veseljem hodila vsa scagana v službo, dokler ni sledil ss. Potem so mi pa že v službi govorili, da v naslednji nosečnosti nujno na bolniško, ker je moje delovno okolje neprimerno za nosečnice (delo z agresivnimi ljudmi, popoldanski, večerni urnik...). No in ko sem res zanosila, sem vse svoje moči uprla v to, da sem v bolniški. dandanes pa se mi zdi še večji problem, kako biti na bolniški, saj so pri komisiji res strogi. Jaz že od začetka pomalem krvavim, tako je bilo tudi v 1. nosečnosti in je potem sledil ss, zato moram veliko počivati, pri svoji službi pa stola praktično ne občutim pod svojo ritjo . Zdravnica in g sta zelo razumevajoča, za njiju je IVF rizična nosečnost, zato si po njuno že iz tega naslova zaslužim bolniško + krvavitve. druga reč pa je s komisijo. na lepe oči ti B ne bodo dali, meni so jo najprej zavrnili, sedaj pa mi jo podaljšujejo po 2 do 3 tedne. v službi pa pritiskajo naj si uredim b do konca, ker nimajo primernega mesta zame, saj gre pri nam vsaka kmalu na B. Sicer doma uživam, sploh sedaj ko je šel strah glede krvavitev proč, a si želim iti tudi v službo, saj se na evrčkih pozna in še skoz si doma, ne moreš na izlet, v trgovino, na kofe... ampak, toliko dolgo sva se trudila in če lahko pikici pomagam tako, da pač veliko počivam in sem doma, sem doma z veseljem. Tako, da je res odvisno, kako se katera počuti, kakšno je njeno zdravstveno stanje, predvsem pa delo. A delo ni razlog za bolniško, kar se tiče komisije. Vseeno se mi pa zdi bolj zdravo in boljše, če lahko nosečnica dela, se vsak dan lepo obleče, gre med ljudi v službo in družbo... Kar je pa najboljša stvar glede bolniške pa je to, da sicer si obremenjen z zdravstvenimi težavami, nisi pa s stresom zaradi službe. Tanjita ti se mi pa prav smiliš s tole ceremonijo okoli bolniške, za kaj takega pa res še nisem slišala. Tistim na bolniški želim čimveč veselja med 4 stenami, tistim v službi pa čim manj stresa in težkega dela, vsem pa prav en lep dan, saj gremo počasi proti petku in sončku.
|