Pomivalni stroj - izbira? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


kokosh -> Pomivalni stroj - izbira? (1.1.2013 13:21:39)

Pozdravljene.

Po celi porodniški ročnega pomivanja posode je padla odločitev za nakup pomivalnega stroja, pa bi potrebovala vaso pomoc, predvsem česa se je treba izogibati.

Najine omejitve so sledeče:
- širina 45 cm (običajnega ni kam postaviti)
- en hiter program in običajen program z izbiro temperature
- najbolj umazanih ali mastnih kovinskih posod itak ne bi prali
- čim tišji
- notranjost iz nerjaveče pločevine
- A+ energijski razred, cena okoli 400-500 eur
- priznana znamka (beko, korting, indesit odpade)

Domače izkušnje glede bele tehnike so mešane in ne preveč v pomoč (pri možu imajo bosch supersilence pomivalca, ki pa pere 2.5h in vanj spravijo nekje 2/3 pogrinjka za 6 oseb, moji starši imajo 20 let starega gorenje [made in france], ki opere hitro in dobro, notri se nabaše ogromno, medtem ko so imeli gorenje pralni stroji življenjsko dobo 3-5 let).

Skratka, vesela bom izkušenj - sploh, če se je kateri od ozkih pomivalnih strojev izkazal za precej slabo investicijo.




jakaracman -> RE: Pomivalni stroj - izbira? (1.1.2013 21:21:31)

Moja mama ima 12 let Candy pa ji ok dela. V službi imamo pa 3 leta starega Gorenja, s tem da ga zaženemo po 4x dnevno in tudi lepo opere.Oba sta širine 45. Jaz pa sem prezadovoljna z Boschem, je pa 60 širine.Moj Bosch je med tišjimi, pa tudi Gorenje je tišji od candiya, ampak težko primerjaš 9 let razlike med njima, vsi imajo nerjavečo notranjost.




tečla -> RE: Pomivalni stroj - izbira? (2.1.2013 9:13:40)

SIcer imam širine 60 a vseeno. Najprej sem imela candy-jevega pa sem bila ker se tiče pranja posode precej nezadovoljna, da o tem da se je že v času garancije 4 krat pokvaril sploh ne govorim. Vse skupaj v 5 letih je bil serviser pri nas 10x . Po zadnjem popravilu je deloval 6 mesecev, potem pa bi bilo popravilo tako drago (šla je elektronika) da se nama je bolj splačalo kupit nov stroj. Zdaj imam Bosch exclusiv speedstar in sem zelooooooooo zadovoljna. Razen rednega čisščenja stroja (kar moraš itak vsakega) nobenih težav z njim. Glede glasnosti pa težko rečem ker je vgradni, pa tudi prejšnji je bil tako da težko rečem koliko je glasen samostojieči glasnejši ali morda celo tišji. 




tečla -> RE: Pomivalni stroj - izbira? (2.1.2013 9:15:14)

AJa kar se pa tiče tega koliko noter spraviš je ful odvisno od tega koliko si zverziran v zlaganju posode v stroj. Jaz recimo spravim v mamin stroj več kot ona, ker imam drugačno tehniko zlaganja posode v stroj.




aprilčica07 -> RE: Pomivalni stroj - izbira? (2.1.2013 9:17:31)

Mi imamo Candy -  precej že star (sva ga že midva podedovala), pa je stroj super. Pere lepo in je relativno tih. Moja dva sta imela dolgo dolgo let Zanussi pomivalni (več kot 20 let), super sta bla zadovoljna. Zdaj pa imata ene tri leta Gorenje in je non stop kaj narobe. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




malaMravljica -> RE: Pomivalni stroj - izbira? (2.1.2013 10:17:29)

Pri teh masinah je itak tako, da jih ima 3/4 iste dele notri, na zunaj kaksna spremembica za oc in drugacna cena. Zadnjic smo se s kolegi hecal zaradi hladilnika, ker oni imajo neko smensy znamko in smo pol ugotovil, da je nas Siemens se hitrejsi pri zmrzovanju ledenih kock. In pol se je uni posmejal in rekel, sej notr sta itak oba iz prakticno istih delov.
Jaz sem si nekako zelela za novi stroj se tretji predal zgoraj za pribor, pa sem vidla pri tasci kako to zlaga in me je malo minilo. Ima pa tasca sedaj novega Siemensa in je tako tih, da sva se ene pol ure hecali, da ga uzgeva, je ze pral pa nisva vedeli, ker se ni nic slisalo.
Po moje,ce vzames enega Boscha si na varni strani. Jaz pa imam pomivalca od Neff, tudi spada v druzino Bosch, je ze tako star in se vedno dela, jaz si pa novega zelim, da bo tisji in imel vec programov.




Anonimen -> RE: Pomivalni stroj - izbira? (2.1.2013 12:23:41)

IZVIRNO SPOROČILO: tečla
AJa kar se pa tiče tega koliko noter spraviš je ful odvisno od tega koliko si zverziran v zlaganju posode v stroj. Jaz recimo spravim v mamin stroj več kot ona, ker imam drugačno tehniko zlaganja posode v stroj.

Podpis ... jaz tudi ful več v isti stroj spravim kot moj. Imamo pa Bosch-a in smo zadovoljni zelo. Je pa zame pomembna funkcija pri pomivalcu tudi gor/dol pomična zgornja košara ... sploh po kakih zabavah, ko je za oprat precej pecljatih kozarcev, ki v višino vzamejo več prostora kot navadni.




kokosh -> RE: Pomivalni stroj - izbira? (2.1.2013 15:38:50)

No, problem rešen. Jutri nam pripeljejo tegale.

Hvala vam za mnenja :)




jakaracman -> RE: Pomivalni stroj - izbira? (2.1.2013 16:09:13)

Super izbira, verjetno bo edino kar boš obžalovala to, da ga nisi že prej nabavila[sm=smiley1.gif]




Stran: [1]