Krema za tiramisu (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


malaMravljica -> Krema za tiramisu (30.12.2012 14:05:25)

Vceraj sem delala kremo za tiramisu in mi jo je malo ostalo in sem jo dala zamrznit. Ker je notri surovo jajce ne vem ali jo lahko mal odtajam in pol dam malemu? Ali kaksen drug predlog, tiramisuja pa ne bom vec delala.




mateyka -> RE: Krema za tiramisu (30.12.2012 15:58:41)

zdej je itak vse pocrkal, ko si zamrznila - po moje mu lahko daš to kremo.
naredi kake cupcakes in flipni kremo gor [sm=smiley1.gif]




Miška M -> RE: Krema za tiramisu (1.1.2013 15:51:41)

jaz nikoli ne dam jajc noter v kremo pa je prav tako okusen tiramisu;




josephine27 -> RE: Krema za tiramisu (1.1.2013 20:38:19)

Po moje ne bi smelo biti težav. Mi vedno naredimo tiramisu in ga čez noč putimo v hladilniku, ker nam je veliko boljši, če nekaj časa stoji, pa do zdaj ni bilo še nikoli nobenemu nič. Res pa je, da pazim, da dam vedno sveža domača jajca.




malaMravljica -> RE: Krema za tiramisu (1.1.2013 21:27:26)


Pol mu niti nisem dala in bom enkrat te dni. V bistvu me je zanimalo kaj bo z jajcem, ker sem ga zamrzlna. Bom videla, ko odtajam nazaj [sm=smiley1.gif] sicer sem pa dala tudi jaz sveza jajca in ene dobre bio kvalitetein nisem cvikala zaradi tega, ker smo tiramisu ze prej pojedli in ni bill nikomur nic.

Se eno vprasanje, ce kdo ve. Men je ta krema za tiramisu res najboljsa, sam ker ga vedno delam, ko imam goste me zanima, ce bi bilo jajce res okuzeno in bi jedli tak tiramisu, po kolkem casu te zacne zvijat in pravzaprav, kok hudo pa je to. Ker jaz itak kremo poskusim,ko delam, ker jo vedno malo ostane in delam vsaj 6 ur preden jemo.




kajajaka -> RE: Krema za tiramisu (1.1.2013 21:39:33)

Zakaj pa ne poskusiš brez jajc?
Jaz delam kremo za tiramisu brez jajc, ker se mi pač gravža surova jajca jest [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Dam samo mascarpone, sladko smetano, sladkor in mleko (pa včasih kavni liker, če delam le za odrasle) ali pa jagodni sirup, če delam jagodni tiramisu za otroke.




malaMravljica -> RE: Krema za tiramisu (1.1.2013 22:21:17)

Zato, ker z jajcem je neprimerno boljsi. Sem jaz tudi vedno brez jajc delala in zadnjic potem z jajcem, za poskusit in pravzaprav se je meni tudi zdelo no go dat v kremo surovo jajce. Sam jajce stepes v peno, rata skor kot beljakov sneg ves in ta krema je potem res najboljsa. Jaz sem nekako nora na tiramusu in ga v Italiji vedno jem, pa je ta moj sedaj res en najboljsih kar sem jih kdaj jedla. Samo s stepeno smetano in mascarponejem ne bo nikoli taka penasta krema ratala.
Saj drugace pa, nekje sem zasledila, da lahko jajce polijes z vroco vodo in da jajcu to ne skodi, morebitno okuzbo pa nese stran, ker ce je jajce okuzeno je le lupina.




dskubin -> RE: Krema za tiramisu (2.1.2013 8:21:37)

jaz nikoli ne dam jajc noter v kremo pa je prav tako okusen tiramisu;

To je pa glih tko, kot bi rekla, da delam bolognese brez čebule ali paradajza, pa je ravno tako OK ;)

Zamrznit mi tiramisuja še nikoli ni uspelo, če bi mi pa ostalo malce kreme bi jo pa dala po kozarčkih, pa v hladilnik in bi to pojedli naslednji dan... Drugače pa se znaki okužbe ne pokažejo prav hitro, 8-48 ur.







Paštetka -> RE: Krema za tiramisu (3.1.2013 15:47:36)

Tiramisu se komot zamrzne. Jaz ga še nisem, vem pa,da ga v nekaterih restavracijah, in potem na hitro v mikrovalovki malo odtalijo, tako da je v sredini še zamrznjen. Kot bi jedel sladoled.

Tiramisu brez jajc pa ni tiramisu. [sm=smiley1.gif]

Težave z okużeno hrano se pokažejo po parih urah.




v3sn4 -> RE: Krema za tiramisu (11.3.2013 17:49:33)

jaz tut naredim tiramisu brez jajc in mi je prav dober ;)




Stran: [1]