RE: Septembrcice 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

bbdd -> RE: Septembrcice 2013 (22.8.2013 10:27:39)

Očitno smo vse pričakovale, da bo luna kaj naredila, čeprav še ni prišel naš čas :)) tudi mene je včeraj groozno bolelo, sem res mislila da bom že mogla iti, pa mi je sestra rekla naj se kar navadim, da bo ta zadnji mesec še tako. Vse te bo bolelo, zdelo se ti bo da je vse že čisto spodaj, rodila boš pa na rok :)) Pri nas tudi imamo že vse pripravljeno, samo na center še moramo, da podpišemo očetovstvo

GITA14 -> RE: Septembrcice 2013 (22.8.2013 13:38:04)

Tako torba za v porodnišnico pripravljena, jutri grem še na zavod za zdravstvo, da mi izračunajo za 6 mesec nadomestilo bolniške, ker so na davčni kr zadržal bolniški list, ker so čakl na nov zakon.. bla bla in hvala bogu, da me je iz soc. klicala da nima izračuna za bolniško za 6 mesec, da bo malo manša porodniška in mi je šla na roko in počakala 14 dni da mi bodo jutri izračunal še 6 mesec, ker jim program prej kao ne dovoljuje in odnesem na socialno. Ma so mi zakompliciral in upam, da jutri vse dobro zrihtam.

Tamala24 -> RE: Septembrcice 2013 (22.8.2013 15:47:03)

Pozdravljene

Že kar nekaj časa vas prebiram, a se nikakor nisem lotila pisanja, pa sem se danes le opogumila. Ima katera izmed vas kaj izkušenj z Izolsko bolnico (je katera že tam rodila)? Prosim za kakšno mnenje kako in kaj.

Potem tudi jaz nisem edina ki je upala da bo luna kaj vplivala na predčasen porod. Sicer imam rok 3.9 a potiho upam da bo kaj prej [sm=smiley36.gif],...se res preveč veselimo naše pikice da bi lahko počakali še teh 12 dni.

renjar -> RE: Septembrcice 2013 (22.8.2013 18:06:56)

No še moje poročanje s pregleda..
Pregled je bil brez ctg in tehtanja malega.. Nekaj je namigovala na 2 prsta odprtosti in baje je že vse zrelo.. Tako da smo v nizkem štartu[sm=jezicek.gif]
Napotnice mi še vedno ni napisala, ker še baje moram en teden zdržat[sm=zmeden.gif] Če bi pa že kaj bilo pa je rekla vso srečo..

robika -> RE: Septembrcice 2013 (22.8.2013 19:32:41)

Renjar ja pol bo pa kmal akcija[sm=bravo.gif]

SrečnaBodočaMamica -> RE: Septembrcice 2013 (22.8.2013 21:27:56)

Ja jaz sem v izoli imela Klinično usposabljanje. Sem bila tudi pri dveh porodih zraven in enem CR.
Babice kar pomagajo, spodbujajo, sestre so spretne, pomagajo... Ginekologi so tudi sami fajni tako da nekih pripomb nimam.
Meni sta se oba poroda zdela prav lepa. Jaz će bi bila kje na obali in bi me zagrablo nebi imela nič proti če bi rodila tam.
Pa še prostori so taki pozitivni, svetli , topli.

[sm=duda.gif]

Evo moja prijateljica je pa ravno danes zjutraj rodila, zgleda da na ene ma polna luna le vpliv:) ampak ona je bla tri dni čez rok:P
19.9 je spet luna za tiste ki imate/imamo tam blizu rok. Jaz ga imam 15.9 ampak upam da ne bom rabila tako dolgo čakat.:)
Se hecam, da jaz bom pa zihr prvega rodila:P Ma najprej sem norela pa komj čakala da bo... zdaj sm se pa nekak sprijaznala da mam še tri tedne do roka in da bomo vrjetno kr počakali nekje do 15.ga.

robika -> RE: Septembrcice 2013 (23.8.2013 6:39:52)

Jutro,ste še vse tu? [sm=smiley1.gif]
Spanja spet toliko kot nič[sm=smiley13.gif],posledično glavobol,po moje od "spanja" na sedežni(beri premetavanja in bluzenja po stanovanju)
Kriza res no,upam da čimprej mine...

Soncek_32 -> RE: Septembrcice 2013 (23.8.2013 6:51:21)

Jutro!
Jaz pa kar ne morem jamrat glede spanja. Saj vstanem in grem na wc, ampak vseeno kar hitro nazaj zaspim in če bo tako trajalo, bom zadovoljna.
Izolske porodnišnice ne poznam, sem se odločila za Postojno. Ko sem bila nazadnje tam (zaradi ledvic) so bili vsi full prijazni, pa tudi kolegice so kar pohvalile. Je pa tako kot povsod, najbrž odvisno na koga naletiš, koliko je gneča...

Ja, sem tudi jaz gledale glede lune, da je 19.9., rok pa imam dan kasneje. [sm=smiley1.gif] Vseeno upam, da bo kaj prej, moj si je že kar zbral datum, da bo 12.9. [sm=smiley13.gif].
Ko je ena omenjala, da ji je všeč datum 3.9.: Jaz pa upam, da ne bom rodila na ta dan, ker imata že oba starša na ta dan rojstni dan. [sm=smiley36.gif]

No, vsaj meni so tedni do sedaj full hitro minili in še teh nekaj bomo že nekako preživele.

Lepo preživite vikend!

renjar -> RE: Septembrcice 2013 (23.8.2013 6:55:37)

Jutro!!!
Tudi moje spanje je bilo katastrofalno.. Nevem če sem skup spravila 3 ure spanja.. Pa še zgaga me je začela pečt..
Robika upam da bo čimprej, da se vsaj malo naspim..
Moje računanje na luno je splavalo po vodi, ampak če gledam prejšnja dva poroda nisem nikdar rodila ob polni luni..
Ste še vse tu??

malamut -> RE: Septembrcice 2013 (23.8.2013 9:14:24)

Zgleda, da smo vse še tle ja. Naši [sm=duda.gif] nimajo sile. Jast pa moram glede spanja potrkat po lesi inu buči, spim super. Vmes grem tut na wc, ma zaspim takoj. Obvezno pa na bok, poušter pod trebuh, pošuter za hrbet inu pole spimo ko angelčki. Se smeje moj, k zasedem postlo in pol. [sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif] Prije kašen dan, k spim slabo, ma ni hudobije. Sam imam pa še mesec do konca, tako da nikdar se ne ve, kdaj bo tut mene začlno martrat pomankanje spanja. Čeprav upam, da ne bo.
Kar se tiče roka, tudi jast bi rodila prej, ma sem se sprijazlna, da odločata postlca inu[sm=duda.gif], tako da bo treba molčat in potrpet. [sm=smiley36.gif]

Bodte fajn pupe, obeta se nam hladna in deževna nedelja. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Tejči -> RE: Septembrcice 2013 (23.8.2013 9:46:26)

IZVIRNO SPOROČILO: Soncek_32

Ko je ena omenjala, da ji je všeč datum 3.9.: Jaz pa upam, da ne bom rodila na ta dan, ker imata že oba starša na ta dan rojstni dan. [sm=smiley36.gif]

Vidiš, me si bomo vse lepo porazdelile datume, da ne bi vse naenkrat delale gužve v porodnišnicah, samo ne vem koliko nas bojo bebiji kaj ubogali[sm=smiley36.gif]

Jaz sploh ne vem koliko spim..zdi se mi kot da nič ne spim, a nisem pa nič utrujena in zaspana, tako da vrjetno imam samo tak občutek...vsaj na vročino se več ne morem zgovarjat[sm=smiley1.gif]

Ima mogoče katera senzor dihanja Angelcare? Meni ni nič jasno kako se to namesti pod jogi? Baje je treba ta senzor dat spodaj, pod njim pa še neko leseno desko debeline 6 mm..potem pa jogi ni več raven[sm=zmeden.gif] Dajte mi pomagat, prosim!

Soncek_32 -> RE: Septembrcice 2013 (23.8.2013 10:11:49)

Tejči: ja, vse lepo dogovorjeno. [sm=smiley36.gif]
Se bomo pol smejale, ko bo vse kontra... [sm=smiley2.gif]

pike -> RE: Septembrcice 2013 (23.8.2013 11:21:52)

Tudi jaz sem ena izmed tistih, ki vas že od začetka berem in spremljam vendar sama nisem še nič napisala.

Prihajam iz štajerske, rok poroda pa imam danes 23.8.2013, pričakujemo baje fantka, če se niso zmotili.

Danes ponoči sem že mislila, da bom šla rodit. Mali je nekje čisto spodaj in nonstop je tako brcal, da sem bila ene 10 x na Wc-ju, spodaj v tamali me je vse špikalo, ko je migal.Do pol3 zjutraj sploh nisem zaspala.
V nedeljo grem v bollnico na 3. ctg ob 8 . uri zjutraj, je moj g dežuren in je rekel, da vidiva, če bo kaj. Sem pa tudi jaz zadnji UZ imela v 32. tednu od takrat pa nič več.
Zadnje čase je veliko žensk, ki jih poznam, imel dojenček popkovino okrog vratu in tega me je ful strah, tudi pri moji svakinji je bilo tako in vse so imele NATO carski rez, ko je že porod trajal nekaj časa in ni šlo. Ne vem zakaj tega prej ne pogledajo, da se dojenček in mati ne bi tako matrala, sploh pa da je pol vse o.k. tudi z dojenčkom. No upam, seveda na najbolje.
Drugače pa imam doma že punčko, ki bo pozimi dopolnila 5 let. Lep pozdravček[sm=smiley1.gif]

Tamala24 -> RE: Septembrcice 2013 (23.8.2013 11:40:53)

Moj zadnji UZ pa je bil v 36t,...je res odvisno od G kako in kaj.

Z razliko od prej, pa jaz zadnje čase res dobro spim. Sicer grem spat malo bolj pozno, ma spim pa super,...brez vstajanja, nočnih sprehodov na wc,...mi je bilo pa kakšen mesec dni prej groza. Skoraj po cele noči sem prebedela, ma je bila kriva tudi ta vročina. [sm=zmeden.gif]

smehc -> RE: Septembrcice 2013 (23.8.2013 12:31:45)

vidim da bi vse že šle rodit..... Sej mene tudi počasi že matra, ampak sem se odločila da bom rodila 13.9. =)

Moram pa tudi jaz trkat. Spim ko bubica. Če le mali ne rogovili ponoči, in zadnje noči je res priden, spim celo noč, še na wc ne grem. Res se naspim. Upam da to ni znak da bom po porodu cele noči prebedela.

Naslednji pregled me čaka v torek, pa mislim da mi bo spet naredila UZ, vem vsaj da CTGja še ne bo.

Za novega člana pa nimam še nič pripravljeno.
Če bo vse po sreči spalnico preuredimo (pospravimo) ta vikend in naredimo prostor za zibko, potem bom pa počasi tudi ostalo pripravila!

Raven -> RE: Septembrcice 2013 (23.8.2013 15:28:57)

Hej bejbe!

Ena kolegica s katero sva skupaj hodili v šolo za starše je rodila v ponedeljek, v 32. tednu. Mali je zadihal in zajokal sam, tako da naj bi bilo vse ok. Je imel pa 1700 g.
Je rekla da je rodila v 1 uri..da sploh prej ni nič čutila kaj preveč dogajanja in da ko je prišla v porodnišnico je bila že 10 cm odprta.

Je pa rekla, da Vir 80 vložki niso tak fajn za poporodno čiščo, ker puščajo "mucke", oz. delčke vate na tamali pa še kratki so. Tako da mi predlaga naj si nabavim ene 3 škatle To-To vložkov za porodnice, al pa ene, ki se dobijo v DMu tudi prav za porodnice (10 jih je v škatli, pa buši je gor narisan) pa imajo še za prilepit.

SrečnaBodočaMamica -> RE: Septembrcice 2013 (23.8.2013 21:59:16)

Ja v DM-U jih imajo od Tosname TO-TO firma. Niti dragi niso nekaj. So menda kr fajna zadeva...
Zdaj smo pa res samo še v fazi čakanja:) hm... Se vidi da smo se malo umirile:)[sm=duda.gif]

Jaz sm vmes imela težave s spanjem ful. Zadnje čase pa še kar nekak spim, me ne boli več tako hrbet. Pa ena dva dni me je križ zelo bolel, zdaj se je tudi to nehalo. A ni to smešno? Človek bi pričakoval da bo se to stopnjeval... Ne pa nehal. No je še čas, imam še 3 tedne [sm=smiley36.gif][sm=nosecka.gif]

Pijem pa malinin čaj... V kolikor berem komentarje so res sami dobri. Mogoče pa res kaj pripomore. Imam tudi knjigo ene tuje pisateljice, kjer je zapisano oz.priporočilo malinin čaj, da ga priporočajo babice.[sm=smiley1.gif][sm=zmeden.gif]

Imam pa tudi jaz kar nekaj apetita v tem času... Prej je bilo kar normalno, zdaj bi pa stvari filane z čokolado kar redno dala na jedlnk:P ma kdaj če ne zdaj:) malo... pa se bomo potem pazli[sm=duda.gif]

Upam da bomo/boste danes dobro spale in lep večer

Larisa5 -> RE: Septembrcice 2013 (24.8.2013 0:06:48)

Evo v sredo imela pregled, odprta dobra 2cm, mala ze cisto spodaj in caka na en dober popadek, da pride ven[sm=bravo.gif] Drugace me pa ponoci skoz nekaj spika, tako da zelo slabo spim, saj ne me neki ful boli, ampak zaspat pa ne morem. Drugace je pocutje super, bi se kar nekaj casa mela busija, je tako lep in sploh ni velik, ja vem, da ga bom pogresala.

SrečnaBodočaMamica -> RE: Septembrcice 2013 (24.8.2013 5:25:41)

Evo, ne hvali dneva pred vecerom... Danes pa zdajle ze tudi jaz bedim kako urco:)

Uu LArisa, kdaj pa imas rok drugace?

A ste imelr vse od 20tedna naprej kak vaginalni pregled?
Jaz nobenega, pa imam naslednjic datum v 39tednu

natali1 -> RE: Septembrcice 2013 (24.8.2013 7:12:40)

Larisa malo še, pa boš že stiskala svojo[sm=duda.gif][sm=bravo.gif]
Kak ti je fajn!!!
Jaz sem mela vaginalne preglede, enih par, čudno da jih ti nisi mela. Moram vam pa povedat, da kolker prej nisem spala. pa zdaj. Spim ko top [sm=jezicek.gif]
Pa noge mi tolk zatekajo, da kar kipim. Doma imamo gužvo in sem skoz v muvanju, pa se pozna. Prste na nogah sploh skrčit ne morem, taki so.. Včeraj sem pa solato naflancala, tako da mi tale dež prav paše[sm=smiley1.gif]
Uživajte in lenarite.
papa

robika -> RE: Septembrcice 2013 (24.8.2013 7:43:14)

Jutro,tudi jaz sem danes bila celo samo 1h ponoč pokonci[sm=bravo.gif],pa to zaradi [sm=hudicek1.gif] glavobola,to je pa res že zelo nadležno,matrajo me tudi hemoroidi[sm=zmeden.gif],nobena krema pa obkladek ne pomaga,mate kakšen predlog? V bistvu me ne boli tolk kot noro srbi na momente[sm=smiley13.gif]...sam čakam če bo še kaj...res upam da se že enkrat začne,da se mi telo nazaj naštela.
Pri nas je prav fajn treskalo in ulivalo ponoči,paše mal hladnega zraka...
Lepo bodite pupe!

lollipop07 -> RE: Septembrcice 2013 (24.8.2013 8:55:04)

srečnabodočamamica jst še nobenga vaginalnga pregleda nism mela (če odštejem 1. UZ)...upam, da drug tedn na pregledu kej pogledajo kaj dogaja tam spodaj...zdaj ko berem da ste ene že odprte...bi bla jst tut počasi [sm=smiley36.gif] danes začnem maline pit pa da vidimo...
a ima katera izkušnje z akupunkturo za nosečnice? jaz se odločam, da bi selo poslužila tega glede an to da sem se odločla da ne bom mela EA (če se bo le dalo)...
spim pa jaz tudi zelo slabo...sicer ustanem okol 9h ampak je neto spanja zelo malo...mali me občasno tako v mehur nabije, da ne vem če bom do stranišča pršla[sm=jezicek.gif]
učerej sm mal zaloge nakuhala, danes pa nadaljujem...na srečo imava bol majhno skrino tko da nam ceu tedn na štedilnikom[sm=smiley1.gif]
uživajte vikend...prav fajn je ko se je malo shladilo

SrečnaBodočaMamica -> RE: Septembrcice 2013 (24.8.2013 12:09:02)

No torej nisem edina:) Mislim da je to zlo odvisn od ginekologa... Ker do 18 tedna sem mela enega k mi ga je nardil za vsako, potem sem zamenjala zaradi kraja in ta ginekologinja mi ga pa ni še nikol:P Ja jaz bi že tut bla mal odprta:)

Malinin čaj pa kr:) Hm... rvno včeraj sem zasledila eno vprašanje na to temo na spletu ma vse hvalijo

Na akonpokture je pa hodla ena kolegica, ampak ni šla na vse obiske morš it na 4 menda, je mela teeežeeeek porod, rojevala od 8 do pol 6 zjutri...

pike -> RE: Septembrcice 2013 (24.8.2013 16:17:44)

Ojla,

jaz sem danes 1. dan čez rok. Malce me skrbi, ker so mi v roku 2 dneh noge zelo otekle, še v tisti vročini nisem imela otečenih, zdaj pa puna[sm=zmeden.gif]. Pa vsakih par dni sem skoraj kilo gor dobila. Do zdaj sem prišla iz 56 kg na 72.[sm=zmeden.gif] Jutri sem itak v bolnici ob 8. uri naročena za ponovni ctg. Upam, da bo pogledal, če sem kaj odprta, in da čimprej rodim:), ker zdaj, po roku pa sem postala malce nervozna.
Hčerko sem 15 dni pred rokom rodila pa je imela 3.600 g. V 32. tednu ,ko mi je v tej nosečnosti še naredu UZ bi naj dojenček tehtal okrog 1.800 g, zdaj pa sem tako že 40. tednov.[sm=smiley29.gif]

natali1 -> RE: Septembrcice 2013 (24.8.2013 17:59:44)

Pike tudi jaz zatekam ko nora[sm=smiley29.gif]. Cokl sploh ne morem nosit, ko tak krap sem.
Upam, da te kmalu zašravfa in da pocartaš svojga [sm=duda.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>