RE: Septembrcice 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

nosečka vesna -> RE: Septembrcice 2013 (29.3.2013 11:36:35)

Pozdravljene javascript:void(AddText('[sm=nosecka.gif]'))
Sem v 17/5 tednu in komaj čakam na prave brce našega bebeta [sm=smiley1.gif] Moje počutje je pa tko tko, sem utrujena.. vsak dan 5:20 budilka, 50 min vožnje v službo, pop v nabavo, doma me čakajo papirji (doma imamo gostilno in vse to paše zravn) danes me čaka 150 jajc za pobarvat, jutri pečem potico, princeske, velikonočni kruh, šunko v testu... nočem jamrat ker z veseljem počnem vse to, tudi v službo rada hodim ampak tole vstajanje vsak dan me utruja... Vesela sem, da imamo v nedeljo gostilno zaprto ;) in bomo doma praznovali veliko noč [sm=bravo.gif]
Kaj pa ve? boste kaj barvale jajčka? pekle potico? Še eno vprašanje za vse: meni se zelo solzijo oči in nos imam rahlo zamašen.. ali se kateri? to traja že kr dobr teden in nikoli prej se mi ni zgodilo, da bi imela skoz tako solzne očke...
No da vam še to povem, mi je sodelavka prodala fuul velik zelo lepoo hranjene rabljene opreme, 2 vozička, 2 avtosedeža, previjalno mizo, prenosno posteljo, stolček za hranjenje,... res ful velik stvari, manjka mi samo še lupinica, posteljica in cunjice za malega sončka ;))) A ve ste že šle kaj v šoping? saj vem malo zgodaj je še ampak je prav lepo imeti že nekaj stvari, se vse zdi bolj "realistično" ;P nč morm it delat, uživajte v praznikih in pustite se razvajati;))

lollipop07 -> RE: Septembrcice 2013 (29.3.2013 18:57:42)

nosečka vesna malo "spodbude" za praznike z moje strani...
jaz že 3 tedne strogo ležim na bolniški zaradi krvavitev (vmes sem bla tudi v porodnišnici) in si grem tako na jetra, da ti ne znam povedat. moj mora pucat, kuhat, obiske strežt...groza druge gledat k ti strežejo, da ti ne znam povedat...prebrala že polno knjig, rešila že use križanke, že štrikat sm se spravla učit...in use bi dala da bi bla crknjena od dejavnosti in dela...sej vem, da se nč ne prtožuješ, zato pa pravim, da je to sam za dodaten zagonz moje strani[sm=smiley36.gif] upam, da bojo pirhi in use ostale dobrote, ki si jih naštela, uspele...jaz bom letos samo tuje dobrote okušala...bomo pa drugo leto tolko bolj z veseljem barval in pekl v troje[sm=duda.gif]
pouhn nos je baje kar normaln pojav, glede oči pa nimam pojma...
jaz nimam še skoraj nič kupljeno, ker niti ne morem hodit po trgovinah...nekaj malenkosti sem že dobila v dar ampak ta velik šoping še pride...komaj čakam...verjetno se ga bom pa lotila precej pozno (julij, avgust)...
lepe praznike vsem...[sm=sloncek.gif]

Matty -> RE: Septembrcice 2013 (30.3.2013 9:17:22)

Prva anonimna,

ni ga več merila teme-trtica, ker je menda že prevelik oz ni več zravnan. Zato je merila obseg glave, trebuščka in dolžino stegnenice in potem na podlagi teh meritev določi težo otroka. Tako da nimam pojma koliko je zdaj sploh dolg. Srček pa je bil 153. Se mi zdi kar povprečje. Me je pa skor kap na nuhalni, ko je bil 176 - pa menda zato, ker je bil hudo aktiven.

Sočustvujem z vsemi tistimi, ki morate strogo počivati. Jaz sem v prvi nosečnosti zaradi krvavitev ležala 5 tednov. Nočna mora. Ampak je bilo na koncu vse ok. V tej nosečnosti pa vse popolnoma drugače. Kaj hočemo, pri vsaki je drugače.

Blue_one -> RE: Septembrcice 2013 (30.3.2013 12:27:08)

Hej,
se vam malo javim. Želim vam lepe praznike in izkoristite podaljšan vikend.
Sama sem zadnje 3 dni kar ok, so me glavoboli prenehali mučit. Jupija :) Pa naslednji teden imam pregled, to se tudi kar veselim. Za otročiča nisem še čisto nič nabavljala- računam, da bom vse zrihtala poleti, ko bom imela res 3 mesece časa, da se posvečam samo temu in rihtanju hiše -beri prenovi- do konca. Upam, da bom imela dovolj energije za vse :)
Tako, da komaj čakam konec junija, da se zabava v ta namen prične.
Pekla ne bom, to pri nas prepuščam tašči, mami ali pa celo babicam. Pobarvala pa bom par pirhov, olj zaradi vzdušja in, da bo malo drugače [sm=smiley36.gif] . Razvajati se pa doma priznam, kar pustim, sej zato nadoknadim v službi, kjer večina itak še nima pojma o moji nosečnosti. Šefi vedo, pa 2 najbližji sodelavki, ostali še ne. Pa bo že..
Res lep vikend, kljub slabemu vremenu vam želim.

natali1 -> RE: Septembrcice 2013 (30.3.2013 18:32:57)

Tudi jaz želim vsem lepe praznike, veliko pobarvanih pirhov in prijeten podaljšan vikend.
Cav[sm=smiley31.gif]

Cari -> RE: Septembrcice 2013 (1.4.2013 22:32:40)

Ojla,

se še jaz mal javim, da ne bo vse čisto zamrlo tukaj gori. No jaz komaj vem da sem [sm=nosecka.gif]. Ob službi, hiši in dveh malih mi praktično ne ostane nič časa. Slabosti so na srečo mimo, no razen ob kakšni posebni hrani... Malu junak v trebuščku je bil na zadnjem pregledu prejšnji teden videti že prav velik, že čisto pravi otroček. Sicer se mi zdi, da se mi že kar konkretno pozna, a pod bundo se še nič ne opazi [sm=smiley1.gif]. Tako da jih večina okrog še ne ve, povedala sva le bližnjim, ostalim pa še ravno vprašajo ...

Danes smo se pa kopali. Je rekla G da je plavanje super, le namakanje ne, a kaj drugega lahko počneš ob majhnih otrocih kot pa namakaš se. Sem pa uporabila ene tampone za v vodo, mislim da s parafinskim oljem, ki jih dobiš v Mullerju al pa v lekarni. Se tolk bojim vnetja, ker sem ga prejšnjikrat imela obakrat in je bilo grozno. Srbeč izcedek, ko nič ne moreš narest. Mislim, da sem se rešila s canesten svečkami, čeprav v nosečnosti naj ne bi bile najboljše. Zaenkrat moram prav potrkati, da sem še ok.

Bo pa kar pestro sedaj do jeseni. Mi imamo doma 3 in 1 leto stara pajacka, punčko in fantka, oba tudi jesenčka (bolj pozna), tako da imamo za [sm=duda.gif] že vse doma - od cunjic za oba spola, voziček s katerim sem zelo zadovoljna, pa zibko, lupinico, stajico,... in še veliko ostale krame. Vam kar malo zavidam ko boste nakupovale, pa izbirale vozičke, pa zibke, ... Mogoče si jaz omislim novo marelo - voziček. Kar ta ki ga imam se ne zloži dovolj na majhno, pa ne moreš ga okrog obrnit ko sije sonce, ...bomo videli do jeseni. Bomo morali zamenjati tudi avto, da bomo vanj dobili 3 otroške sedežke, ker sedaj v nobenega ne pašejo. Pa se niti jaz niti mož nočeva posloviti še od svojega in imeti avtobus - kot moj dragi pravi tem enoprostorcem. Pa še kmalu morava začet iskat, ker rabljenega ne najdeš kar tako, je dobro, če si malo časa več vzameš. ... ah ja, kakšne luštne težave [sm=smiley1.gif]. Če ni prevelika skrivnost, s kakšnimi avti pa se vozite ve, ki imate tudi 3+ družine?

Matty -> RE: Septembrcice 2013 (2.4.2013 6:07:48)

Cari,

mi imamo zaenkrat samo enga otroka, pa kljub temu oba voziva "avtobusek". Ne bi menjala za nič na svetu. Sem se navadila, da sediš malo višje, na zelo komot prtljažnik,... tako da tudi nam z enim otrokom prav pride, ko tovorimo povsod kolo, pa traktor, pa bagerje, pa ni da ni.

Lep deževen dan.

robika -> RE: Septembrcice 2013 (2.4.2013 6:44:48)

Jutro[sm=nosecka.gif],no jaz se odpravljam na redni pregled[sm=bravo.gif]
Glede avtov,mi imamo doma že tri otročke in sva pred enim letom kupila Logana,ki ima 7 sedežev(za vsak slučaj)in zdaj nam bodo ti kar prav prišli[sm=smiley36.gif]
Lepo se imejte

babkaa -> RE: Septembrcice 2013 (2.4.2013 9:37:14)

dan! In meni končni ni več slabooooo!!!! joj, sem tak srečna, zdaj par dni sem brez slabosti, sem pa danes 17 tednov, od četrtka čutim tudi že brce.... Končno se je premaknilo na boljše.
Robika.. držim pesti, da bo vse ok na pregledu
Jaz mam pregled 12. aprila

robika -> RE: Septembrcice 2013 (2.4.2013 9:53:11)

Evo mene iz pregleda!
Mali živahen-ja še vedno mamo lulčka[sm=smiley36.gif],velik je že 18 cm edino kar je imam baje nizko ležečo posreljico,zato so tudi krvavitve..tak da počivanje
Kontrolo imam 6.5,če bi bilo pa kaj narobe pa naj kr uletim
Lepo bodite

pabipabi -> RE: Septembrcice 2013 (2.4.2013 10:44:14)

Oj.

A vam ginekologinja na vsakem pregledu naredi ultrazvok? Meni ga je do sedaj samo prvič, no pa nuhalna, ampak to je itak samoplačniško, sem pa 18. teden.[sm=zmeden.gif]. A drugače že vse čutite brce oziroma premikanje otročka?

Drugače je oziroma bo to moj prvi otrok in zaenkrat nimava potrebe po večjem avtomobilu oziroma enoprostorcu.

LP

robika -> RE: Septembrcice 2013 (2.4.2013 11:07:30)

Men pri vsakem pregledu naredi uz pač ga ne vpiše v knjigo,mam srečo ker je ginekologinja res super,tak da vsake 4 tedne vidim bebija kaj počne

Matty -> RE: Septembrcice 2013 (3.4.2013 6:42:34)

Jutro!! Pri nas pa spet sneži in mrzlo in prava zima.

Ja, tudi naša ginek. je super in naredi UZ ob vsakem pregledu. Mere si pa zapisuje na en poseben list.

Brcike pa takole. V prvi nosečnosti sem jih začutila dost pozno. Sedaj so se začele v 18. tednu - tako, da lahko zagotovo vem, da je to to. Prej se mi je sicer nekaj zdelo, ampak nisem bila prepričana ali je to burno dogajanje v črevesju ali kaj.

Punce, javite se kaj. Lep dan!

lollipop07 -> RE: Septembrcice 2013 (3.4.2013 11:14:37)

oh komej čakam brce...edin mal sm skeptična če jih bom prepoznala[sm=smiley9.gif]
zanima me, če se še kateri zdi, da je bl poraščena? no men se zdi, da mam temnejše dlake in občutek imam, da mi precej hitrej rasejo (noge so kriza)...[sm=hudicek1.gif] noge sicer depiliram ravno z namenom, da mi ne bi blo potrebno ves čas se z njimi ukvarjat...joke is on me[sm=smiley36.gif]
posončajte se še zame...[sm=pikapoka2.gif]

natali1 -> RE: Septembrcice 2013 (3.4.2013 11:48:02)

lollipop07 tud men se zdi, da mi dlake hitreje rastejo, hormoni[sm=smiley36.gif]

Prva anonimna -> RE: Septembrcice 2013 (3.4.2013 12:51:19)

Super, super je videti, ko se malo bolj razpisete [sm=smiley20.gif]. Sem ta dva dneva bolj na tesno s casom, tako, da se jutri bolj razpisem [sm=smiley1.gif].

Penny -> RE: Septembrcice 2013 (3.4.2013 13:26:53)

Pri meni je pa z dlakami ravno obratno - so svetlejše in rastejo počasneje. Vidim na nogah in obrveh. Mi pa nohti rastejo ful hitreje (pa močne imam, kot že dolgo ne).

Lukka -> RE: Septembrcice 2013 (3.4.2013 13:36:27)

Pravijo, da če dlake hitreje rastejo bo fantek, če so šibkejše bo deklica. Baje zaradi različnih hormonov...

lollipop07 -> RE: Septembrcice 2013 (3.4.2013 13:48:50)

haha Lukka, d best...ravno včerej smo se pogovarjal o teh napovedih, domnevah in "preverjenih" statistikah...prav dan mi je tole polepšalo, ker je to moja prva "napoved" spola (če odštejem kitajski horoskop)...[sm=bravo.gif] ko vnpride, se bom zagotovo tegale spomnla in preverla če drži[sm=duda.gif]

Lukka -> RE: Septembrcice 2013 (3.4.2013 13:52:01)

:) Glej, jaz nikoli nisem imel prav velikih in močnih dlak, zato pa imam punčko [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

Penny -> RE: Septembrcice 2013 (3.4.2013 23:07:42)

Na NS so rekli, da bo fantek. Pa tudi za jest mi zelo paše meso, sladkarije zelo malo, kar tudi baje nakazuje fantka [sm=jezicek.gif].

_saskia_ -> RE: Septembrcice 2013 (4.4.2013 8:28:07)

Ojla [sm=nosecka.gif]

Se javljam po 100 letih. Ta čas kar beži, ne vem kam[sm=zmeden.gif] Vedno si ga vzamem tolk, da vas mal preberem, precekiram pol pa kr gas naprej[sm=smiley2.gif] Ene ste že skoraj na polovici nosečnosti, noro res. Pri nas še brcik ne čutimo, sicer je še res kmalu bom komaj 16. teden začela. Jih pa z našim bodočim očkotom komaj čakava[sm=bravo.gif]
Te napovedi za spol so prav zabavne, se bo kmal vidlo katera stara mama, teta, soseda je mela prav[sm=jezicek.gif]

Joj pa kakega sončeka bi že res rada mela, prav vsi najbrž. Danes nam sicer nekaj obljubjajo, amapak pri nas še nič ne kaže[sm=smiley13.gif]

Drugače ste že velik našopingirale za novega člana/članico? Mi2 še nimava nič, amapk pridno spremljava dogajanja na trgu[sm=jezicek.gif] Verjetno, ko nas začne naše bitjece brcati, bo vse bolj realno in pol akcija šopingiranje[sm=jezicek.gif]

Folno še jeste? Jaz se ratala mal lena, kar pozabim kakšen dan, moram v ponedeljek, ko imam pregled vprašati G če naj bi jo še jedle[sm=zmeden.gif]

Tako, zdej si pa grem malce pripraviti za kosilo, da imam potem še kaj od dopoldneva. Danes bo štefani pečenka in skleda solatke, za dragega pa še pire krompir. Kaj bi ti moški brez krompirja[sm=zmeden.gif][sm=jezicek.gif]
Kaj dobrega bo pri vas?

Mejte se lepo in se pišemo[sm=smiley1.gif]

Prva anonimna -> RE: Septembrcice 2013 (4.4.2013 8:32:44)

Punce, dobro jutro.

Ve lahko spite? Jaz se skoraj vsak dan zbudim ob pol treh ponoči in potem ne spim do kakšnih pol šestih [sm=zmeden.gif]. Potem pa mrknem za še dve urci in bi najbolj spala ravno, ko je treba vstati.

A da naj bi že zdaj dlačiče napovedole spol [sm=smiley36.gif]? Meni ne rastejo ravno najbolj hitro in nič bolj temne niso in naj bi imeli punčko. Ampak če Penny pravi, da njej tudi ne, pa da naj bi imeli fantka, potem ne verjamem, da ta teorija drži [sm=smiley36.gif]. Mogoče pa drži teorija glede sladkarije, ker bi jaz vse sladko pojedla [sm=smiley36.gif]. Pa tiste lint

In še eno vprašanje, predno grem za nazaj brat: moj zadnjič izjavi, da se on ne gre položaja "ata na mamo", ker ziher lahko ta mičkeno pomečkava [sm=jezicek.gif]. Potem mi naslednji dan zateži, da zakaj se kdaj pa kdaj na trebuh uležem, da ziher se ne smem, ker ji lahko rokico ali nogico prišipnem [sm=jezicek.gif]. A je kaj resnice na teh dveh zadevah ali moj pretirava?? Ve spite na trebuhu? Ker meni zaenkrat še paše.

Zdaj grem pa pridno brat in komentirat [sm=smiley1.gif].

Prva anonimna -> RE: Septembrcice 2013 (4.4.2013 8:43:25)

Natali, nikamor v tople kraje nisem šla, pa tudi naslednjič ne bom šla, če si mislila na to [sm=smiley1.gif]. Žal bom obakrat ostala v Evropi. Si se pozdravila? Jaz nekam zaprta postajam, bo treba več Donata popit. Sem bila včeraj v DM-u in sem razmišljala, da bi nam lahko tiste kupončke za Donat poslali [sm=smiley36.gif]. Saj to veste, da lahko v DM-u dobite knjižnico s popusti za nosečke? Pa potem ti še domov pošiljajo kupončke.

Robika, jaz sem si potem včeraj kar v DM-u kupila od Fidimeda FidiVit Mami. Se mi zdi, da so včasih imeli tam še Centramed, ampak včeraj ga nisem videla. Moja koža pa na srečo ostaja lepa [sm=bravo.gif]. A niso ravno za punčke govorili, da mamici vso lepoto vzamejo [sm=smiley36.gif]? Je pri vas v torek lulček še bil viden [sm=smiley1.gif]? Mene zna tudi glava dostikrat boleti, me je nazadnje ravno na zadnji praznični dan začela zvečer in me potem bolela še naslednji dan zjutraj [sm=zmeden.gif].

Pabipabi, super, da se ti buši že pozna [sm=bravo.gif]. Imaš pa rok zelo blizu mojemu [sm=smiley1.gif]. Ga imam en dan za tabo [sm=smiley1.gif]. Vidim, da imaš tudi ti glavobole, tako da so očitno kar običajni. Pa špika mene tudi, brcik pa še ne čutim. In itak, da bo vse ok!

Prva anonimna -> RE: Septembrcice 2013 (4.4.2013 8:55:25)

Nosečka Vesna, si že začutila prve brcike [sm=smiley1.gif]? Jaz pa utrujena nisem več, edino, če hitro hodim ali po stopnicah, se zadiham kot mali slonček [sm=smiley36.gif]. Tako da kakšni izleti v hribe zdaj verjetno odpadejo, lahko samo še okoli jezer hodim [sm=smiley36.gif]. Uau, da si toliko stvari pripravila za praznike [sm=bravo.gif]. Jaz jajčka sem barvala, potice pa še nikoli nisem pekla, tako da nič čudnega, da še nisem poročena [sm=jezicek.gif]. Učke se meni ne solzijo, nos imam pa tudi jaz zabasan. Super, si res veliko stvari dobila od sodelavke. Mi se še nismo nič vrgli na nabavo, edino za posteljico smo se zmenili, kakšno nam naj prijatelj naredi. Si kar ne upam še prehitevat. Edino zadnjič sem v H & M-u hotela kar nabavit eno oblekco, potem sem se pa le nazaj zadržala, ko sem si rekla, da kaj če ta mičkeni lulček zraste [sm=smiley36.gif].

Lolipop, upam, da so se tvoje krvavitve ustavile! V katerem tednu pa si, da imaš še kar krvavitve? Uh, jaz bi umrla, če bi morala stalno ležat, sem človek akcije. Branja knjig se tudi hitro naješ pa drugače rada berem. Tudi jaz nameravam tam nekje v začetku julija šele začeti nabavljati.

Matty, sem tudi jaz potem brala, da je v tem času treba že meriti drugače, tako da ne vem, zakaj jo je meni še merila teme-trtica. Je pa rekla, da je malo še srkčena, tako da če ne bi bila, bi namerila še večjo velikost [sm=smiley1.gif]. A da imajo tudi toliko večji lahko utrip ta mičkeni, če so preveč aktivni?

Si grem zdajle kavo narest. Zjutraj eno bio žitno popijem, potem pa še eno pravo. Koliko kav na dan si ve upate popiti?

Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>