RE: Septembrcice 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Anonimen -> RE: Septembrcice 2013 (8.2.2013 8:28:54)

IZVIRNO SPOROČILO: Wojcica

Skupina je zaprta oz. skrita, tako da jo bomo videle samo me in je ne bo našel nihče drug!! [sm=smiley1.gif]

Da bo lažje vse skupaj, meni se ni potrebe več skrivat, najdete me pod imenom Mojca Majerič, za prikazno slikico imam svojo malčico, da ne boste katere druge Mojce zaprosile za prijateljstvo [sm=smiley36.gif]
Ko me boste dodale, mi samo v privat sporočilcena FB napišite, "katera" ste, da ne bom dodajala nekoga, ki ne "spada zraven" [sm=smiley36.gif]

poslala sporočilo anonimna [sm=smiley30.gif]

MojcaD1980 -> RE: Septembrcice 2013 (8.2.2013 8:38:33)

Maora super samo, da je vse vredu :) [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Čebelca10 -> RE: Septembrcice 2013 (8.2.2013 11:21:52)

Pozdravljene!

Tudi jaz sem imela prvi redni pregled v torek in je zaenkrat bp. Nisem se prej javljala, ker sem imela krvavitve in sploh nisem vedela kaj bo. No zaenkrat sem v bolniški z tabletami pa bomo videli kaj bo.... NS imam 6.3., naslednji pregled pa 2.4. [sm=nosecka.gif] drugič, [sm=duda.gif] drugi... Velik je 1,77 cm. Prvi bo maja star štiri leta in ima neskončno veliko energije.[sm=smiley36.gif]. Je pa ta druga nosečnost čisto nasprotje prvi, slabo mi je, utrujenost, izcedki... Ni da ni.... pa saj bo....

Čebelca10 -> RE: Septembrcice 2013 (8.2.2013 11:23:16)

...aja in še PDP...zaenkra 12.9. [sm=smiley36.gif]

paškec -> RE: Septembrcice 2013 (8.2.2013 17:52:59)

živjo čebelca10! imava pa na isti dan pdp :) sem že čisto nestrpna mojega naslednjega pregleda in mi je ful zanimivo spremljat podatke. jaz sem bila že 21.1. na pregledu in je bil/a [sm=duda.gif velik/a 9mm.
dajte mi povedat, ali katera od vas še kak cigaret kdaj pokadi? pa ne me napasti zdaj prosim, no, malo me že lahko

lollipop07 -> RE: Septembrcice 2013 (8.2.2013 18:22:49)

paškec če si prej kadila tako ali tako ni priporočljivo kar naenkrat nehat, ko si noseča...dobro je da zmanjšaš in po možnosti nehaš v doglednem času...drugače je pa prenehanje s kajenjem šok za telo al si noseča al ne...to ne pomeni, da te spodbujam...[sm=jezicek.gif]
maora jaz sem svojim povedala ko sem bila 6t...glede na to, da si ti noseča, je odločitev povsem tvoja...no pa od partnerja[sm=smiley36.gif] sem ugotovila v zadnjem času, da preveč paničarimo...če poslušaš telo in sebe, nimaš kaj falit...saj ti vsako nepravilno ravnanje vrne udarec tako ali drugače[sm=zmeden.gif]
drugač sm pa dans skoraj skupaj zlezla in tudi slučajno ne vem zakaj...šla sva na izlet..in ko sva začela hodit - po ravnem- se mije začelo malo vrtet...ko sva se usedla na kosilo, mi je pa noro zakuhalo, teklo je od mene in čutila sem, da ne bom več dolg prisotna...hitro noge na klopco, vse puloverje dol in jagodni sok na eks...pol hitro še kruh vase...pa je bilo potem boljše...zdaj sem ok, čeprav sem utrujena do amena...ne vem kaj je danes...[sm=zmeden.gif]

Pinas -> RE: Septembrcice 2013 (8.2.2013 19:00:59)

paškec-jaz sem v prvi nosečnosti sicer na začetku nehala s kajenjem,samo ko mi je čez nekaj mesecev zadišalo,se pa nisem mogla več nazaj držati in sem enostavno mogla tudi kakšnega pokaditi.[sm=zmeden.gif]Tisti,ki ni nikoli kadil bo težko razumel,pa ne da podpiram kajenje,sedaj že 8 let spadam med nekadilce.[sm=bravo.gif]
Tako,kot je napisala lollipop07- zmanjšaj to pa le daj.[sm=smiley1.gif]
lollipop07-nekje sem brala,da so vrtoglavice na začetku nosečnosti normalne,lahko,da ti je padel pritisk.
Lahko si pa tudi premalo pojedla in ti je padel nivo sladkorja v krvi,ko si pa spila gosti sok je bilo pa boljše.
Ne mislim te strašiti,take situacije sem imela v prejšnji nosečnosti,ko sem bila na inzulinu in mi je preveč padel sladkor.[sm=zmeden.gif]
Kje ste pa vse ostale?
A se š vedno kulturno izpopolnjujete?[sm=smiley36.gif]

Penny -> RE: Septembrcice 2013 (8.2.2013 19:08:45)

Tudi jaz mislim, da ti je cukr padu, lollipop.

Kadila pa nikoli nisem.

Kulturno izpopolnjujemo ja [sm=smiley36.gif]. Samo od daleč (izza računalnika) spremljam proteste in počivam, ker mi danes popoldan spet tolk grozno slabo dela [sm=smiley13.gif]. Pa spi se mi zudi že od 3h popoldan.

Kdaj pridete še ostale na FB? [sm=bravo.gif]

Pinas -> RE: Septembrcice 2013 (8.2.2013 19:19:23)

Penny-jaz sem oddala prošnjo za prijateljstvo na FB,pa ni nobenega odgovora,edino,če sem napačni poslala.[sm=zmeden.gif]

Penny -> RE: Septembrcice 2013 (8.2.2013 19:25:54)

Sem ti na ZS poslala link do pravega profila. Mislim, da lahko samo Wojcica kot admin grupe dodaja nove člane, sicer bi te jaz dodala.

mami411 -> RE: Septembrcice 2013 (8.2.2013 20:02:52)

IZVIRNO SPOROČILO: Pinas

Penny-jaz sem oddala prošnjo za prijateljstvo na FB,pa ni nobenega odgovora,edino,če sem napačni poslala.[sm=zmeden.gif]

jaz tud čakam

Penny -> RE: Septembrcice 2013 (8.2.2013 20:06:53)

OK da boste poslali pravi punci - na sliki je samo otroček (roza bundica, vijola kapica). Pa priimek je s č in ne s c na koncu :).

Se pa danes v FB grupi čisto nič ne dogaja, tako da mogoče Wojcice ni še bilo nič na internetu danes :) . Ostale so pa očitno bolj praznične :) .

me ni -> RE: Septembrcice 2013 (8.2.2013 20:08:42)

[sm=bravo.gif] maora, me veseli, da je vse ok

Jaz ne bom šla na nuhajno, ker nima smisla, itak mi bo zaradi let pokazalo spet 1:200, tko da bom šla kar na ... se še odločam: BHR ali amniocentezo. Se moram prej posvetovati z ginekologom. Prvi pregled bom imela v 10tem tednu, ker sem se že pred nosečnostjo prijavila zaradi poporodnega pregleda, pa se mi zdi nesmiselno za teden ali dva prestavljati. Zaenkrat je še vse ok, jempljem pa prometrium, ki mi je ostal še od lani. Škoditi nemore [sm=smiley1.gif]

mamz -> RE: Septembrcice 2013 (8.2.2013 20:10:04)

joj, ta ringaraja skoz zafrkava

Danes sem tudi jaz cockto pila, je prav pasal, ampak že ene dva dni se mi ful "riga", a katera ve kaj pomaga, k sploh ne morem več?[sm=zmeden.gif]
Če ima katera krče oz. jo špika ful pomagajo magnezijeve šumeče tablete. Mene je včeraj ful, sem šla v lekarno in sem dobila tole. Mi je ful pomagalo. [sm=smiley36.gif]

Penny -> RE: Septembrcice 2013 (8.2.2013 20:28:56)

Mene blago tišči v trebuhu, ampak šumečih tablet si ne upam več jemat. Še obakrat (maja nenoseča in zdaj januarja po plusku) ko sem jih jemala, se mi je čez par dni pojavila pena v urinu, kar jaz razumem kot beljakovine v urinu in tega se bojim kot hudič križa. Pa niso bile obakrat iste šumečke (prvikrat multivitamin in Ca + D, zdaj pa samo Mg), ampak očitno šumečke mojim ledvicam ne pašejo (je pa res, da moje ledvice niso ravno 100% dobre). Moram se pri zdravnici pozanimat, v čem je fora tega pojava [sm=smiley24.gif].
Mogoče me pa tišči v trebuhu od tega, ker že 2 dni nisem šla na wc grrrrr! [sm=lev.gif][sm=smiley24.gif]

me ni -> RE: Septembrcice 2013 (8.2.2013 20:45:44)

Penny - predlagam donat. Vsebuje naraven magnezij in še odlično odvajalo je. Jaz ga spijem 1-1,5 dl zjutraj na tešče. Pila sem ga že pred prvo nosečnostjo, ker sem imela težave s prebavo, a semi je med nosečnostjo stanje močno izboljšalo. [sm=nosecka.gif] očitno odlično deluje namoje zdravje [sm=smiley36.gif]

Penny -> RE: Septembrcice 2013 (8.2.2013 20:50:15)

Dober predlog, moram si napisat Donat na nakupovalni seznam, drugače bom še pozabla.

mala.pikica -> RE: Septembrcice 2013 (8.2.2013 20:51:36)

Čer!
Najprej maora en velik jupi za tebe! Vedno znova me je groza, ko berem kaj o tem, da ni vse lepo in prav. Za vsako, ki se je predčasno poslovila, sploh nimam besed. Si ne znam predstavljat... Čeprav, mati narava verjetno že ve, kako in kaj!

Kakšen fajn petek je bil! Bi pasalo bit tako vsak petek doma, v družbi mojih fantov! Pa še cela dva dni sta pred nami!
Moje počutje je precej boljše, slabosti je manj, utrujenost je manjša. Sicer sem danes do treh bila od jutra ful v pogonu, pol sem pa kar omagala ... pa križ me jezi. Res je, da moja hrbtenica ni v najboljšem stanju, po prvem porodu je bilo kar pestro ... Bomo videli. Je pa res, da sem se do zdaj počutila tako, da sem samo sedela in ležala, nič aktivnosti ... Pred tem pa sem bila precej aktivna, redna vadba ... Verjetno eno z drugim.
Jutri pa malo med maske. Se bomo vsi trije maskirali in šla na povorko. Se veselim!
še bolj pa se veselim naslednjega petka! KO bom spet videla mojo pikico ...

NA fb pa pridem kmalu!

Lepo postujte jutri, če boste pekle krofe, naj lepo uspejo, hihi :-)

Tejči -> RE: Septembrcice 2013 (8.2.2013 21:13:09)

Hej punce, evo mene spet [sm=smiley1.gif]
Full sem vesela za vse pozitivne novice, ki jih preberem, ampak enostavno se nimam časa javljat. V službi nenormalna gužva, energije mi že tako zmanjkaob 12ih in potem sem do večera kot cota, ko pridem domov še samo padem na sedežno. Še dobro, da je lubi tolk priden in vse porihta doma [sm=bravo.gif]
Spomin mi tudi že malo nagaja…tako, da tiste, ki sprašujete kdaj povedat…jaz sem najbližjim povedala takoj (v 6. tednu), ostalim pa sedaj ob priložnosti povem, začela pa sem po prvem pregledu (v 9. tednu). Svoje veselje rada delim, če bi se pa kaj zgodilo, pa vem, da bi mi vsi ti, ki vedo, stali ob strani in bi mi bilo veliko lažje, kot če bi zadržala zase. Takšno je moje razmišljanje, pač vsaka po svoje, kakor začuti ;)
Nabavla še nisem nič, nekako še nimam te potrebe, razmišljam pa že na veliko, kaj bo potrebno kupit, kaj se bo dalo kje sposodit itd. Od starejše pikice imam posteljico in stolček za hranjenje, vse ostalo pa bomo morali nabaviti. In tukaj že imam eno vprašanje za vas. Oba z mojim sva se zaljubila v vijoličen voziček, a ker ne veva kaj bo, bi rada da je voziček primeren tako za deklico kot za dečka. Bom prilepla slikico (če mi bo uspelo), pa prosim za vaše mnenje. Ne bi rada, da bi me potem čudno gledali, češ da vozim fantka v vijoličnem vozičku. Prosim mnenja!
Še slikica:

[img]http://shrani.si/f/v/5M/4S8D3msL/vozicek-viola.png[/img]
Hvala in vse dobro vsem sonosečkam [sm=smiley1.gif]

Penny -> RE: Septembrcice 2013 (8.2.2013 21:16:48)

Tejči, ful lep voziček. Katere znamke pa je?
Kar se barve tiče: osebno ne bi imela vijoličastega za fantka, močno se nagibam k nevtralni barvi, da bo uporaben, če bova slučajno imela še kakšnega otroka.

me ni -> RE: Septembrcice 2013 (8.2.2013 21:21:45)

Po starih navadah je violična res bolj "pisana na kožo" punčkam, ampak če je tebi všeč, se ne sikiraj kaj bodo drugi rekli. Jaz bi imela moder voziček tudi za punčko, ker mi rdeča kot barva ni všeč. Me pa že tako in tako marsikdo vpraša "a je punčka?" ker ima res tako punčkasto faco [sm=smiley36.gif]

mala.pikica -> RE: Septembrcice 2013 (8.2.2013 21:22:52)

Meni je všeč, ne vem pa, ali bi ga sama izbrala za fantka. Čeprav ... je to po svoje neumno. Moški tudi nosijo roza, rumene in vijolične srajce, pa nekateri pri tem prav dobro zgledajo. Tako da ... važno je, da je vama všeč, kaj si pa drugi mislijo, pa je njihov problem!
Itak je folk pogosto kot fijakarski konji. Moj sin ima dolge lase, pa non stop posluša, kakšna lepa punčka je ... Pa je pravi pubec, ko ga pogledaš!
Ti se moraš dobro počutit, ko boš potiskala voziček! :-)

Vesna27 -> RE: Septembrcice 2013 (9.2.2013 8:21:19)

maora: super novica, le tako naprej! [sm=bravo.gif]

Jaz se zadnjih par dni tudi dosti bolje počuti, sem kot prerojena. [sm=smiley36.gif] Ker nekaj dni je bilo res groza, sem cele dneve le ležala, do wc-ja mi je bila muka it, bruhala sem, zgaga... Tablet nočem, mi pa pri zgagi full pomaga nek napitek, ki sploh ne vem čemu je sicer namenjen. [sm=smiley36.gif] So neka zrnca, upam le, da ne bom ugotovila, da niso priporočljiva v nosečnosti. [sm=smiley13.gif] To sem že pred nosečnostjo občasno pila in mi res vedno pomaga. Gre za ta izdelek:
http://www.najcena.si/product/63008/blues-granulat-za-limonin-napitek-250g

Tejči, tudi meni je voziček na sliki full všeč. Katere znamke je? Se pa tudi meni ta barva zdi bolj za punčko. Mogoče pa imajo še kakšne druge, lepe barve?

Jaz si bom počasi tudi odprla en profil na FB in se vam pridružila, konec tedna, po prvem pregledu.

Lepo preživite preostanek vikenda!

jagodka14 -> RE: Septembrcice 2013 (9.2.2013 8:52:17)

Tajči ful lep tale voziček[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif], ampak ga jaz za fanta nebi mela. Tko kot druge pravijo, če je vama všeč, potem je vseen kaj drugi rečejo[sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]. Sem bla jaz tud prejšno nosečnost zagledana v vijolični voziček, ampak se pol nisva odločila zanj.

Sploh več ne vem kaj naj jem[sm=smiley29.gif], do tri dni nazaj mi je vsaj nekaj pasal, zdej mi pa vsaka hrana pusti ful bljak okus v ustih[sm=smiley29.gif]. Sm včeri zvečer jedla jogurt s kruhom[sm=bravo.gif], sej mi je ful pasal[sm=smiley36.gif], ampak kaj ko se pol nism mogla znebit kislega okusa v ustih[sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif].

Še 4 dni pol bova pa midve tud vidle najine [sm=smiley27.gif], že komaj čakam, pa ti vesna?

Pinas -> RE: Septembrcice 2013 (9.2.2013 9:18:42)

Sem vse preverila,poslala sem prošnjo pravi osebici na FB,samo odgovora pa ni.[sm=smiley36.gif]
Tako,da v bistvu sem na FB,ampak me ne najdete![sm=jezicek.gif]
Tejči-lep voziček,z barvo pa naredi tako,kot se boš ti dobro počutila.[sm=smiley1.gif]
V vijoličnega jaz osebno ne bi dala fantka-ampak to sem jaz in moje mnenje.[sm=duda.gif]
Jaz imam po novem večerne slabosti.[sm=hudicek1.gif]
Magnezijeve šumeče tablete sem jaz pila čisto na začetku,ko me je čudno bolel trebuh,zdaj jih ne in moram priznati,da meni so ogabne.[sm=smiley11.gif]
Donat bo boljša zadeva,sploh,ker je moja prebava na počitnicah.[sm=smiley13.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>