ThinkPink -> RE: vrtec sredi leta (29.12.2012 20:28:18)
|
Jaz imam pa nažalost slabo izkušnjo z uvajanjem sredi leta. Tamalo sta sprva pazila babica in dedek, ker pa je dedek imel zdravstvene težave, smo jo sredi leta bili primorani vpisati v vrtec. Npr. od januarja dalje smo jo že doma pripravljali, da gre v marca v vrtec, smo se veliko pogovarjali, kako bo tak lepo, kaj bodo delali, če smo imeli priložnost in smo v parku srečali vrtičkarje, smo se pridružili...ful se je veselila in komaj čakala, nato pa je bil kar šok. Bila je skupini od 2-4 leta med najmlajšimi. Skupinica je bila že formirana, vsi so že dojeli kako in kaj se v vrtcu dela, navadili jutranjega odhoda staršev itd... Naša pa je vletela iz toplega zavetja, kjer je bila nr. 1 doma in nr. 1 pri babici in dedku, nekam, kjer je bila pač ena izmed 20ih. vsi so že imeli svoje prijateljčke, naša pa bolj sramežljiva se nekako ni ujela. Vzgojiteljica je rekla, da se ponavadi z nikomer ne igra in samo joče. Tudi doma je postala veliko bolj zahtevna - ni več hotela spati v svoji postelji itd... V glavnem - po mojem je odvisno kako bo otroka vpeljala vzgojiteljica. Ko sem enkrat imela priložnost videti, kako skupina funkcionira (jaz in še dve mamici smo šli na izletek s skupinico) sem videla, da je vse en velik kaos, otroci vsepovsod, vzgojiteljici je bilo glavno, da klepeta z drugimi vzgojiteljicami....Seveda smo jo drugo leto prepisali. Ker se ji je vrtec že tako priskutil, smo imeli sprva mičkene težave, vendar se je tanova vzgojiteljica ful potrudila in sedaj je končno ok. Če torej imaš možnost, se pogovori z vzgojiteljico še preden daš otroka noter.
|
|
|
|