ideje prosim (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Hope2 -> ideje prosim (29.12.2012 8:13:46)

Iščem ideje za prigrizke, hrano v naravi. Nekaj kar lahko doma pripravim in da lahko jemo v varianti fingerfooda. Pa da ne bo problematičen transport ali tam priprava- bo noč.
Nekaj posebnega, okusnega, sočnega, pa da ne rabim cel dan samo to pripravljat, ker bo vseeno veliko ljudi.
Lahko tudi sladico, piškoti odpadejo in vse kar moraš z krožnikom in vilico/žlico jest

Prosim čim več idej[sm=smiley1.gif]




Paštetka -> RE: ideje prosim (29.12.2012 12:33:18)

Jabolčne retaše z makom. In jih daš v tiste posodice za muffine.
Makove genjene kifline
Sirove kifline




Hope2 -> RE: ideje prosim (29.12.2012 13:01:03)

Ti men pišeš o maku[sm=hudicek1.gif], ko se mi že itak lušta[sm=hudicek1.gif]

Kak to misliš daš v posodice za muffine. A pečene narežem in dam not v tiste listke[sm=zmeden.gif]





mateyka -> RE: ideje prosim (29.12.2012 13:22:59)

a niso une hrenovke v testu fajn za to?




Hope2 -> RE: ideje prosim (29.12.2012 14:09:31)


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

a niso une hrenovke v testu fajn za to?


sem ravno nate računal[sm=smiley36.gif]a, da mi mal namečeš idej in slikic.

Zadnjič sem prvič v življenju delala tole in nam ni potegnilo ne vem kaj, poleg tega so hrenovke bile ogabne, ko so bile mrzle. Bomo pa itak imeli hrenovke s sabo, jih bomo spekli na ognju




Paštetka -> RE: ideje prosim (29.12.2012 14:38:14)

Ja, pečene narežeš. In daš noter.
Potem pa naredi orehove ali lešnikove kifline. Če rabiš recept imam ene fajn, take s spominom na otroštvo. [sm=smiley1.gif]




Hope2 -> RE: ideje prosim (29.12.2012 16:02:53)

daj napiš recept




mateyka -> RE: ideje prosim (29.12.2012 16:39:01)

če nočeš pribora ti priporočam zobotrebce al pa če daš une ražnjič palce na pol; se mi zdi boljš kot same roke v določenih primerih..

- filane tortilje ali ploščat kruh a la nan (namesto sendvičev - jih narežeš)
[img]http://static.ddmcdn.com/gif/picnic-foods-4.jpg[/img]

- filana bageta (lahko jih narežeš pred serviranjem ali prej)
[img]http://www.bakingobsession.com/wordpress/wp-content/stuffed-baguette.jpg[/img]

- začinjena kuhana jajca (deviled eggs), olive, narezane salamce in siri, kumarce.. (zobotrebci)
[img]http://static.ddmcdn.com/gif/picnic-foods-5.jpg[/img]

- guacamole omakca (da jo ohraniš bolj svežo - oksidacija pa to, jo delaš s kislo smetano in limono) in salsa + kar bi lahko not pomakala (krekerji, koruzni trikotniki, grisini..)
[img]http://www.thenutritionpost.com/wp-content/uploads/2011/05/alg_resize_guacamole_salsa.jpg[/img]

- domača limonada

- sadna solata ali nabodala (zobotrebci, ražnjič palce)
[img]http://cdn.blogs.babble.com/family-kitchen/files/2012/08/04-1.jpg[/img]
[img]http://1.bp.blogspot.com/_rjLcBl-F1F4/TDOUYD4vYBI/AAAAAAAABPY/y4__GFLB_Cg/s1600/sally''''s+fruit+salad+2.jpg[/img]




pomlad08 -> RE: ideje prosim (29.12.2012 21:57:05)

Jaz za ven večkrat naredim polžke iz kvašenega testa- zamesiš testo, ga razvaljaš v en velik kvadrat, potem pa namažeš z nadevom (recimo šunka+sir+kisla smetana ali karkoli mate radi), zaviješ kot rulado, potem pa narežeš na kose in zlagaš na pekač (torej zgledajo kot eni pizza polži). Čez premažeš z jajcem in pečeš na 220 kakšne 18 minut.

Lahko se naredi podobno reč tudi z listnatim testom, odvisno, a hočeš, da se fajn najeste (potem priporočam kvašeno testo), al da je samo kot snack (potem so bolj okusne te iz listnatega).

No zdaj sem na googlu našla nekaj podobnega: http://www.oklagija.rs/sl/recepti/hleb-peciva-pite/item/1352-pica-pu%C5%BEi%C4%87i

Sam moji so lepši - naredim manjše, ker ful na tenko zvaljam.

Aha, na kulinariki je pa varianta z listnatim testom: http://www.kulinarika.net/recepti/9494/predjedi/mini-pizze/

Z nadevom se lahko pa jasno zelo po svoje poigravaš, sploh ni treba da ima te klasične pizza sestavine ...




Anonimen -> RE: ideje prosim (29.12.2012 22:07:38)

Kaj pa okrog grisina ovit pršut pa Caprese solata na ražnjiču ... na palčko izmenično nabadaš mini mocarela krogljice in češnjev paradižnik, vmes pa še kak listič sveže bazilike ... in ko so nabodalca zložena na krožniku, jih pokapljaš z oljčnim oljem in balzamično redukcijo ...




Stran: [1]