liliana -> RE: Božiček prinesel rabljeno igračo (4.1.2013 19:04:15)
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo stari so pa od od 0 do 6 let......ko pa bodo stari več kot 10 let, pa bodo dobili kako knjigo....zdaj pa so še otroci in naj se igrajo O temle stavku govorim. Knjiga je primerna za otroke dosti, dosti prej kot pri desetih letih tako za razvoj domišljije, kot pismenosti, eni jih majo raje, drugi spet ne, samo da pa takole izločiš komplet otroško populacijo iz knjig je pa precej mimo. Pol maš pa magistra z dvojno fakulteto, ki ne zna skupaj spravit treh smiselnih stavkov v dopisu. Jaz sem govorila o OBDAROVANJU.....in nisem izločala otroške populacije iz branja knjih.....povedala sem zgolj, da s knjigami ne obdarujem otrok, ne svojega in ne drugih.....mimogrede, tudi odrasle redko obdarujem s knjigami....in tudi sama nimam rada, da me kdo obdari s knjigo (še posebno zdaj, v dobi informacije ne, ko preberem kako knjigo še preden izide v slovenščini in se mi je že dvakrat zgodilo, da sem dobila roman, ki sem ga že prebrala....) Knjiga oz. bralna kultura je domena vsakega starša....in branje knjig spada tudi k "izobrazbi" posameznega otroka.......in tako kot ne obdarujem otrok z nakupom šestil, delovnih zvezkov oz. drugih potrebščin, ki se potrebujejo v vzgojno izobraževalnem procesu, tako tudi ne obdarujem otrok s knjigami....kvečjemu kakega večjega otroka, katerega vem, da mu je kaka knjiga posebno všeč..... To pa še ne pomeni, da svojega otroka ne seznanjam s knjigo oz. z bralno kulturo in da izločam otroka "iz knjig"....le za božička in za rojstne dneve nimam navade kupovati knjig......in nisem ravno navdušena, če jo dobim, ker pogosto dobim knjigo, ki odraža okus tistega, ki me obdaruje in ne moj okus, ali pa dobim že prebrano knjigo..... Drugače pa, moj otrok ima doma polne police knjig, ker imava moj mož in jaz doma ogromno knjig iz najinega otroštva.....res so nekoliko drugačne, kot novopečene knjige (Marinke so recimo iste.....[sm=smiley1.gif]), so pa lepe.....pa še knjižnice obstajajo..... Le obdarujemo se ne s knjigami ravno pogosto.....no, možu, katerega bralni okus poznam in vem kaj je že prebral in kaj ne sem znala podariti kako knjigo (odkar imamo bralnik, pa tega ne počnem več[sm=smiley36.gif])....tudi mali nečakinji, ki je zelo rada brala, sem kdaj kako knjigo podarila, ko je bila v puberteti in je govorila ravno o tisti knjigi, da je ne more v knjižnici dobiti, je pa imela recimo ravno rojstni dan......
|
|
|
|