kroglice brez ruma (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

Katy78 -> kroglice brez ruma (22.12.2012 10:05:10)

Jaz se spomnim, da smo jih vedno delali z rumom, zdaj bi pa s tamalim rada delala brez ruma (jaz jih ravno zaradi ruma še danes ne maram [sm=smiley36.gif]) pa me zanima, ali naj delam kar po istem receptu samo da pač ne dodam ruma? Če ne dodaš ruma, ali pride dovolj mokra masa, da se lepo oblikujejo kroglce ali pa je treba dodati kakšno drugo tekočino, npr. mleko? Kekse sva z mami zmleli kar v mašinci za mletje orehov - a bo ok, če jih dam npr. v vrečko in speštam z valjarjem? Aja, pa prosim še kakšen recept, ker sem par različnih pogledala pa eni dajejo notri mleko, drugi ne... Saj vem, čudna vprašanja, ampak sladice niso moja "jača strana". [sm=smiley36.gif]

Najaa -> RE: kroglice brez ruma (22.12.2012 10:41:26)

Jaz vedno, ko delam kroglice, naredim en del z rumom in en brez (za otroke) in v ta brez dodam mleko. Dam pa tudi sok ene pomaranče, tako da mleka niti ni treba tako veliko.

mini86 -> RE: kroglice brez ruma (22.12.2012 11:06:30)

js jih veeedno delam po tem receptu in so božanski

RUMOVE KROGLICE

40 dag zdrobljenih keksov
4 žlice ruma
15 dag masla
15 dag sladkorja v prahu
15 dag kokosa
1 žlica kakava
voda ali mleko

piškote js razdrobim v vrečki kar z tistim kladivom za meso..čist super..rum dam, ne pa toliko da bi z njem nadomestila tekočino-js pač uporabljam mleko..če je premokro dodam še kokos..

mateyka -> RE: kroglice brez ruma (22.12.2012 11:12:53)

jaz nikoli ne delam z rumom. dam rumovo esenco in mleko.

Čebel@ -> RE: kroglice brez ruma (22.12.2012 11:46:28)

mi smo jih prešnji vikend delali in ravno tako brez ruma zaradi otrok. dala sem 4 žlice mleka(pač namesto ruma) in je masa prišla preveč mokra in niso tako fino uspele. danes jih bomo delali ponovno in dala bom le 2 žlici mleka-bo dovolj

Stran: [1]