Hope2 -> RE: litozelezna posoda s pokrovko... (19.12.2012 6:40:25)
|
Jaz jo imam in je super. http://cookware.lecreuset.com/cookware/content_International-Contact-Details_10151_-1_20002 V njej pa v bistvu kuham, pečem meso, večje kose, ki se počasi delajo, da so potem mehki ko putrček. Najprej na štedilniku v olju popečem iz vseh strani (kračo, pečenko, rebrca, puranje dele, večji kos govejega mesa, jagenjčka...), vzamem vem, dodam čebulo, česen, včasih kose zelenjave, začimbe (npr za curry ali masalo) zalijem z malo vina, zložim not meso in dam v pečico za počasno kuhanje. Sem pa ugotovila, da se čas kuhanja bograča ali golaža precej zmanjša in okusi povečajo, zato tudi te stvari delam v pečici. Najprej ga skuham na štedilniku na hitro (ne čakam, da razpade čebula in da se meso zmehča), potem pa dam v pečico. Pride mi precej bolj mehko meso in okusno (v manj časa), kot prej 3 ure kuhanja na štedilniku.
|
|
|
|