krompir (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


mini86 -> krompir (18.12.2012 11:42:15)

ponavadi ga pač spečemo v pečici in to je to..seveda je ob toliko založeni mizi bolj kot usput priloga ampak vseeno..


kaj bi mu letos dodala da bi blo malo drugače ni bi bil res božanski[sm=smiley4.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.12.2012 15:51:29)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




constanca -> RE: krompir (18.12.2012 21:20:52)



Jaz ga v pecici najraje naredim tako, da ga narezem na kolutke, zalijem s smetano in mlekom plus poper, sol, muskat. Pa pustim, da se lepo cmazi tam notri na toplem. Malo pred koncem pa se potresem gor nariban trd sir, da samo malo hrustice nardi.

Redi, ampak za praznike lahko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




m_o_i -> RE: krompir (18.12.2012 21:27:27)

narezan na kocke v posodi, v katero dam en spric olivnega olja, malo curry-ja, zlicko rdece paprike, kaksen origano/provansalske zacimbe/bazilika/you name it
(nikoli ni isti, ker zacimbe-razen paprike in curry-ja dajem po navdihu)

vse skupaj premesam, pustim kakih 10 min v posodi, da se zmarinira[sm=smiley36.gif] in dam v pekac(na peki papir)
cca. 10 min pred koncem pecenja posujem z naribanim sirom(lahko tudi parmezan, ampak jaz ponavadi edamca/ementalerja naribam)

se nisem dobila pripomb[sm=smiley1.gif]




Paštetka -> RE: krompir (18.12.2012 21:29:37)

Na 3/4 ga skuhaš, potem pa daš v pečico in na hitro spečeš. Po rhu potreseš zelišča in grobo mleto sol.

Čips, ki ga lahko skombiniraš z zelenjavnim čipsom,

Cel neolupljen krompir na 3/4 skuhaš. Potem ga prerežeš na pol, malo izdolbeš in napolniš z bolognese omako, po vrhu potreseš sir in vse skupaj v pečici na hitro spečeš. Krompir oviješ v slanino in ga spečeš.




Stran: [1]