zelenjava kot priloga (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


mini86 -> zelenjava kot priloga (18.12.2012 11:28:23)

namesto klasične zelenjave v posodici bi letos za božično večerjo vsak dobil svojo zelenjavno culico-zelenjava zavita v folijo in pečena/dušena v pečici..

na 24 kičen k sm to gledala je vse skupaj prelil z pasiranim oljem, baziliko in česnom..

sj vem da pride z maslom glih tko fajn ampak me vseeno zanima s čim bi lahko nadomestila baziliko..ne potegne mi ne vem koliko pa sploh si ne predstavljam okusa skupaj iz korenjem npr kokr je on naredil..

kaj bi lahko še dala not v culico..malo parmezana..




Hope2 -> RE: zelenjava kot priloga (18.12.2012 11:36:27)

Petršilj, svež rožmarin (če je krompir zraven in res minimalno), svež origano ali timijan, samo slednji meni osebno ne potegne.




mini86 -> RE: zelenjava kot priloga (18.12.2012 11:40:36)

pa mislš da je bolš da začimbe samo notr fliknem al bi blo bolš kokr je on naredu da je zmiksu skp iz česnom in oljem




Hope2 -> RE: zelenjava kot priloga (18.12.2012 11:58:37)

Jaz nisem še nikoli tega delala, ker nam ne potegne. Sem pa gledala oddaje in nikoli niso miksali, ampak dali vejico ali listke. Niti sekljali niso na drobno, temveč bolj večje kose, posolili, nekaj kapljic olivnega olja in to je bilo to. Npr vejico origana, ali pa vzeli vejico timija in postrgali dol liste. Probaj prej, saj pa eno vrečko zelenjave ni težko prej naredit, četudi ga biksneš, nimaš velik zgubit[sm=smiley36.gif]




mateyka -> RE: zelenjava kot priloga (18.12.2012 12:30:11)

mi smo grilal na odprtem ognju (ob njem, v žerjavci seveda) v alu culicah bučke, čebulo, grah in koruzo z malo masla, soli in popra. je blo ful dobro, bučke so spustile vodo in je bla kot juhica z zelenjavo - njam [sm=smiley1.gif]




Paštetka -> RE: zelenjava kot priloga (18.12.2012 13:44:45)

Jaz za pečeno zelenjavo ali tudi dušeno, ne rabim ničesar. S tem, da mora biti zelenjava hrustljava, torej bolj ne kot kuhana. Razkuhani zelenjavi je itak vseeno kaj dodaš, ker ima itak vse enak okus.




malaMravljica -> RE: zelenjava kot priloga (18.12.2012 15:54:57)


IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

mora biti zelenjava hrustljava, torej bolj ne kot kuhana. Razkuhani zelenjavi je itak vseeno kaj dodaš, ker ima itak vse enak okus.


[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] se strinjam.

No, jaz sem tudi dajala ponavadi kar tako timijan, rozmarin in kar se das, imam domace zacimbe in se mi ni dalo tok te male listice drobit in imam sedaj se tko kaj mal na vejicah in je pravzaprav prav fajn. Ce pa teb ni do svezih zacimbimb imas pa ravno se dovolj casa, da naredis zeliscno olje in s tem polijes. Za to olje pa rabis eno res dobro olivno olje ( ne neki za 2 eur) pol pa notri mal cesna, rozmarin, poper, .. po zelji. Jaz sem ga nardila zame, ker drugi vsi s peperoncini hocejo imet in sedaj je moje tok fino, da mojega rabijo.




Felicita -> RE: zelenjava kot priloga (18.12.2012 17:52:26)

jest bi pa samo tik pred serviranjem svež drobnjak gor narezala (torej ne zmešala z oljem/maslom ampak dodala res tik pred serviranjem, da ohrani svežino)... namesto bazilike/rožmarina/timijana oz. kar je še idej.




takotako -> RE: zelenjava kot priloga (18.12.2012 20:12:42)

a lahko kej več poveš kako boš naredila to- katero zelenjavo-predvidevam da svežo, pa v kaj boš zavila*[sm=smiley1.gif]




Stran: [1]