[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.12.2012 20:53:39)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Paštetka -> RE: Puljenje zoba otroku... (17.12.2012 20:56:11)

Nop, samo še z enkami. [sm=smiley36.gif]

Meni jih je pa foter s kombinirkami, če ti kaj pomagam [sm=jezicek.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.12.2012 21:00:44)

Paštetka -> RE: Puljenje zoba otroku... (17.12.2012 21:06:44)

Zakaj pa mu enostavno zob ne odpre? Mojemu se je skozi dlesen preko kanala iz korena zoba gnoj ven cedil. Ogromno gnoja. Celo luknjico je imel na zunanjem delu dlesni, kjer se je cedil gnoj. Ko je bila fejst kriza sva vedno šla k zobodravniku, da mu ga je redno ščistila.
Pulit mu ga pa nikakor ni hotela, ker kao mora mlečni zob držat prostor stalnemu zobku. Zdaj tistega zobka oz. krone praktično nima, notr je pa še vedno, ko drži plac, gnoj se pa tudi ne cedi več, ker ni luknjice in lažje pucaš zob.

Doll -> RE: Puljenje zoba otroku... (17.12.2012 21:25:20)

ja tako je,naredi se luknja,da gnoj izteka ven

nusi -> RE: Puljenje zoba otroku... (17.12.2012 22:06:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Zakaj pa mu enostavno zob ne odpre? Mojemu se je skozi dlesen preko kanala iz korena zoba gnoj ven cedil. Ogromno gnoja. Celo luknjico je imel na zunanjem delu dlesni, kjer se je cedil gnoj. Ko je bila fejst kriza sva vedno šla k zobodravniku, da mu ga je redno ščistila.
Pulit mu ga pa nikakor ni hotela, ker kao mora mlečni zob držat prostor stalnemu zobku. Zdaj tistega zobka oz. krone praktično nima, notr je pa še vedno, ko drži plac, gnoj se pa tudi ne cedi več, ker ni luknjice in lažje pucaš zob.

tko so tudi meni naredili ko sem bila majhna. So mi pa potem pulili mlečne in stalne petke - ampak oboje ko sem bila starejša in obakrat z inekcijo tko da ni bilo panike.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.12.2012 23:53:44)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.12.2012 23:56:59)

Paštetka -> RE: Puljenje zoba otroku... (18.12.2012 12:44:10)

Metulj, mojemu je zobozdravnica kanale spucala ne vem s čim.
Za pucanje zob doma se pa najbolj obnese zobotrebec, ki se kupi v Mülerju, ki ima take ščetine na kocu. Ta zobotrebec v luknjici zavrtiš in se hrana gor prime. Poleg tega ga lahko na več mesti upogneš kakor želiš in pucaš pod kotom. Zobotrebci so taki modri v eni škatlici, pa stanejo euro?
Pa zob ima lahko različno velike luknje, ko ga odpre. Naj mu ga fajn odpre, da lažje pucaš. Ker če ne moreš spucati bo seveda prišlo do vnetja.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.12.2012 14:17:55)

Paštetka -> RE: Puljenje zoba otroku... (18.12.2012 14:34:09)

Ne na tisto ščetko se ne zgarbi skoraj nič.
Eni taki zobotrebci so, ki imajo na eni strani v levo in desno take "hakelce" s katerimi potegneš ven hrano oz. se hrana na njih prime.
Čakaj grem googlat, mogoče najdem sliko.

Paštetka -> RE: Puljenje zoba otroku... (18.12.2012 14:38:13)

To je to
http://www.discounto.de/Angebot/SENSIDENT-Interdental-Sticks-mit-leichtem-21833/

Meni je tudi tako razložila zobozdravnica, da morajo mlečni držati plac stalnim, drugače se čeljust lahko da ne oblikuje pravilno oz. kasnejša rast zob.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.12.2012 15:10:09)

Stran: [1]