RE: Vloga za vrtec, OD....za 2012 že rešena (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

aprilčica07 -> RE: Vloga za vrtec, OD....za 2012 že rešena (14.12.2012 10:18:44)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  Petea hvala.  Če prav razumem, je sprememba le v tem, da za Jakoba ne bo en razred manj, ampak bo dejansko tisti, ki je po odločbi. Za tamalo pa ostane 30% cene za Jakoba. To se mi že lepše sliši.

petea -> RE: Vloga za vrtec, OD....za 2012 že rešena (14.12.2012 10:24:35)

aprilčila,
je Julija še v jaslični skupini ali ne več? Ker triletnike različne občine različno obravnavajo, nekatere v 1., nekatere v 2. starostni skupini.

Ker so jasli praviloma dražje, moraš v primeru, da obiskuje jasli, računati 17,67 % od zneska jaslične oskrbnine.

Če pa je že v 2. starostni skupini, potem pa ja, bo znesek za njeno oskrbnino 1/3 Jakobove.

Glede obračuna za Jakoba si pravilno navedla - plačala boš dejanski razred, ne več enega nižje.

aprilčica07 -> RE: Vloga za vrtec, OD....za 2012 že rešena (14.12.2012 10:33:02)

Petea, še enkrat hvala. Julija ni v jaslični skupini, se pravi, da sprememba ne bo tako huda. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

*bubi* -> RE: Vloga za vrtec, OD....za 2012 že rešena (14.12.2012 11:45:14)

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

iščem ravno ta uradni list, pa ga ne najdem...

OD za najvišja dva razreda je ukinjen z Zakonom o uravnoteženju javnih financ. V razred te še vedno razvrstijo, ampak OD pa ni. [sm=smiley13.gif]

Glej, paštetka, bodi srečna, da je M[sm=modricrtici.gif] bil že lani v šoli. Če bi šel letos, bi ti OD črtali že s 1.9., ko bi po uradni dolžnosti delali preračune za subvencijo prehrane (ki je pa itak ne bi dobil).

Brbs -> RE: Vloga za vrtec, OD....za 2012 že rešena (15.12.2012 21:31:03)

O pravičnosti sistema ne bom razpravljala. Od sprejetja varčevalnih zakonov sem se že pomirila in sprijaznila, da nam - srednjemu sloju največ jemljejo.

Me pa nekaj zanima in prosim za odgovor: do maja 2013 mi velja odločba za OD (ki nam ga potem vzamejo). Kaj naj torej decembra oddam, vlogo samo za vrtec? Kateri obrazec je to?

Hvala in lep večer

LuLu -> RE: Vloga za vrtec, OD....za 2012 že rešena (15.12.2012 21:46:18)

IZVIRNO SPOROČILO: Brbs
Kaj naj torej decembra oddam, vlogo samo za vrtec? Kateri obrazec je to?
Vlogo za vrtec oddaš na tem istem obrazcu za javne transfere, le da označiš le subv. za vrtec. Kaj vse bodo oni na novo obračunali, mogoče tudi OD, naj te ne preseneti. Sistem je tako nastavljen.
Ali pa elektronsko oddaš, na tem linku, ki sem ga na sosednji temi prilepila
http://e-uprava.gov.si/storitve/pridobiVlogo.esju?id=1482

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.12.2012 11:16:52)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

petea -> RE: Vloga za vrtec, OD....za 2012 že rešena (16.12.2012 15:03:20)

razredov za plačilo vrtca je 9, 1. je oprostitev plačila;

razredov za OD je 8, 7. in 8. sta po novem brez OD, 5. in 6. imata za 10 % nižji OD

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]