štruklji v juhi (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


mateyka -> štruklji v juhi (14.12.2012 0:06:57)

ok, kmalu se bom lotla štrukljev (neki se mi lušta :P).

in sem gledala tud recept za štruklje v juhi. ni mi čist jasn kako to zgleda; to mislim une, ki jih kuhamo v vodi/juhi v kateri so kasneje postreženi.
a ko se kuhajo v vodi/juhi, štruklji prosto plavajo not (niso zaviti v krpo)? in če niso v krpi, a se ne razvijejo/razpadejo?a je mogoče ful mal juhe, da sploh ne plavajo (se bolj dušijo) al kako?
sej ne vem - ali kuhamo v kosu in na koncu razrežemo ali se kuhajo narezani? ne štekam.. [sm=smiley13.gif]

help please; tista ki je že kdaj to delala, a mi lahko pove?

najlepša hvala [sm=smiley1.gif]





ribica. -> RE: štruklji v juhi (14.12.2012 9:45:15)

jaz jih kuham tako. sepravi samo brez krpe ali folije, ostalo je vse enako. Vode toliko da jih prekije. Se malo razrahljajo, in ravno to naredi pravo juho, saj ni čist redka voda ampak juha, ki paše zraven. Štruklje seveda vzameš iz juhe in jih daš v drugo skledo, juho si prelivaš samo na svoj kožnik, lahko samo malo, ali pa malo več, kakor ti paše. Tista "juha" se potem ko nakaj časa stoji, zgosti iz vsa gošča od štukljev se usede na dno, tako da lahko po želji malo "juhe" odliješ stran, tisto ta gosto pa pustiš. Lahko pa tisto ta gostejši del tudi preliješ čez štruklje kasneje. Mi jemo tako, da najprej juho posebej zajemamo, kar pa štrukljev ostane, pa potem juho pelijemo čez. Seveda tu ne gre za ogromno količino juhe, samo ta bolj gosti del. Uam da sem bila razumljiva. Seveda pa so neprimerno boljši iz domače polnomastne skute in smetane.




mateyka -> RE: štruklji v juhi (16.12.2012 18:02:58)

hvala, zdej mi je mal bolj jasno [sm=smiley1.gif]

hm, bi probala pol tole (sem zdaj malo iskala tele "v župi"):
http://www.kulinarika.net/recepti/6739/ostale-jedi/drobnjakovi-strukeljcki/

moram pa najt še štruklje z jabolčnim nadevom..




Stran: [1]