večerja (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


gsatalema -> večerja (13.12.2012 11:43:32)

Saj vem, da sem morda malo hitra..., pa vendar me zanima kaj boste ve pripravljale za silvestrovanje. Po kar nekaj letih, imamo 6 ljudi + mi domači na silvestrovanju pri nas doma. Tiste stare klasične večerje mi najbolj ne dišijo več. Rada bi pripravila nekaj bolj simpl, pa ne vsakdanjega. Kaj predlagate?




LittleSun -> RE: večerja (13.12.2012 11:50:22)

Lani je moja mami, sicer za božič, pa vendar[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] pripravila super meni.

Za predjed je bil avokadov namaz z malimi rakci, serviran za vsakega v polovici avokada in domač čebulni kruhek (lahko tudi francoza narežeš,ali toastke popečeš)
za glavno jed je bil pa raclette z raznim meskom, sirekom, zelenjavo. Če ne poznaš raclette je namizni žar na katerem si pečeš in spodaj ima predalčke, da si še gratiniraš z isto imenskim sirom. Meni je to super ideja, saj samo na male koščke vse narežeš, vsak si sam pripravi kar mu paše in še druženje je podaljšano.
Za sladico pa je naredila panna cotte.







nyna84 -> RE: večerja (13.12.2012 12:10:42)

Jaz sem razmišljala, da bi letos pripravila mesni fondi, pa zraven več vrst prilog in pomak.




Hope2 -> RE: večerja (13.12.2012 12:21:48)

Mi bomo isto kot lani. Bomo na plaži, zakurili ogenj, pekli klobase, koruzo, pajani kruh. Za sladico pa doma pripravim nekaj čokoladastega. Mal za spremembo od vseh dolgoletnih takih in drugačnih jedilnikov- je tole prav uživaško[sm=morje.gif]


Mogoče še bobipalčke, ker so tolk popularne zadnje čase[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Aja in ker je še losos popularen in po novem znak gostoljublja[sm=smiley36.gif]. File lososa posoliš in poporaš. Stran ki nima kože namažeš na tanko z zenfom. Pustiš nekaj ur. Tik pred peko vzameš skledo, not sipaš japonske drobtine (obvezno japonske), nasekljaš svež peteršilj, svežo baziliko, limonino lupino in 1-2 žlici olivnega olja (za 2-4 mini filije). Zmešaš- masa mora biti še vedno zelo suha. to maso pol daš na lososa, na tisto stran ko ni kože. koža pride dol, na naoljen pekač. Drobtine daš kar n adebelo (itak se ti vsuvajo dol) in daš v pečico. V bistvu ful malo dela, ne rabiš bit zraven in zelo slastno. Te drobtine so zelo hrustljave. Pečeš do 15 minut, ozodvisno kolk želiš met lososa pečenega[sm=smiley1.gif]

Za predjed, pa je meni itak tatarc zakon ob taki priložnosti




Tippi -> RE: večerja (13.12.2012 12:32:01)

Bobipalčke [sm=smiley36.gif]

Midva bova letos sama. In ker bova v novi kuhinji [sm=bravo.gif], bom zagotovo pripravila kakšno fuzijo okusov [sm=smiley36.gif] Nimam še ideje kaj, ampak zagotovo nekaj spešl. Predjed bo verjetno avokadov namaz, ker ga imava oba noro rada, za sladico pa sladoled z vročimi gozdnimi sadeži, ki ga prav tako obožujeva. Na mizi bodo tudi oreščki, orehi s suhim sadjem, kot vedno, zraven pa še polnjeni dateljni z maskarponejem in makedamijo. to slednje je že tradicija. Zraven pa ena, mogoče dve, ali pa celo tri [sm=smiley36.gif]buteljkice vina.

Če ma katera kakšno idejo za večerjo, ki bi pasala v moj meni, se priporočam. Edini pogoj je, da je veliko zelenjave in čim manj mesa. Ribe odpadejo.




Tippi -> RE: večerja (13.12.2012 12:37:34)


IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Mi bomo isto kot lani. Bomo na plaži, zakurili ogenj, pekli klobase, koruzo, pajani kruh. Za sladico pa doma pripravim nekaj čokoladastega. Mal za spremembo od vseh dolgoletnih takih in drugačnih jedilnikov- je tole prav uživaško[sm=morje.gif]


Mogoče še bobipalčke, ker so tolk popularne zadnje čase[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Aja in ker je še losos popularen in po novem znak gostoljublja[sm=smiley36.gif]. File lososa posoliš in poporaš. Stran ki nima kože namažeš na tanko z zenfom. Pustiš nekaj ur. Tik pred peko vzameš skledo, not sipaš japonske drobtine (obvezno japonske), nasekljaš svež peteršilj, svežo baziliko, limonino lupino in 1-2 žlici olivnega olja (za 2-4 mini filije). Zmešaš- masa mora biti še vedno zelo suha. to maso pol daš na lososa, na tisto stran ko ni kože. koža pride dol, na naoljen pekač. Drobtine daš kar n adebelo (itak se ti vsuvajo dol) in daš v pečico. V bistvu ful malo dela, ne rabiš bit zraven in zelo slastno. Te drobtine so zelo hrustljave. Pečeš do 15 minut, ozodvisno kolk želiš met lososa pečenega[sm=smiley1.gif]

Za predjed, pa je meni itak tatarc zakon ob taki priložnosti

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Tud jaz že doživela podobno novo leto. super res!!

Teh drobtin nisem še nikoli uporabila [sm=zmeden.gif] Ok, tud sicer ne uporabljam veliko drobtin, ampak jih bom pa res kupila. [sm=smiley1.gif]




Hope2 -> RE: večerja (13.12.2012 12:38:17)

No zelenjava pa ja ne more bit slavnostna[sm=jezicek.gif]

Kaj pa velike školjke (testenine) polnjene z rikoto, parmezanom in špinačo. Špinačo prej ožameš in na olivnem olju s česnom na hitro prepražiš. Potem daš v pekač, zaliješ s smetano, posuješ mal še parmezana in zapečeš




Tippi -> RE: večerja (13.12.2012 12:40:51)

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

No zelenjava pa ja ne more bit slavnostna[sm=jezicek.gif]

Kaj pa velike školjke (testenine) polnjene z rikoto, parmezanom in špinačo. Špinačo prej ožameš in na olivnem olju s česnom na hitro prepražiš. Potem daš v pekač, zaliješ s smetano, posuješ mal še parmezana in zapečeš


[sm=smiley36.gif] zelenjava se ne more primerjat z bobipalčkami [sm=smiley36.gif]

Fino. simpl! ampak morda kdaj drugič. podoben narastek sem že delala. ampak tokrat se nagibam k čemu bolj zakompliciranemu [sm=smiley36.gif] nova kuhinja pa to, sej razumeš [sm=smiley1.gif]




Hope2 -> RE: večerja (13.12.2012 12:44:56)

Tele drobtine sem pred kratkim našla in so mi sto krat bolj všeč[sm=smiley1.gif]

Aja spomnila eno fajno pisano solato. rabiš rdečo papriko, redkvice, stročji fižol (zeleni), velik zeleni grah ( ne vem kako se mu reče, ga moraš skuhat, pa pol olupit, ker ima trdo lupino) pa krompir (krheljček, tak ko je mini in mal zavit, tudi ne vem kako se reče[sm=jezicek.gif]). KROMPIR Z LUPINO SKUHAŠ in ga pol olupiš, pustiš kar celega (zato mini), fižol in grah skuhaš, in daš v ledeno vodo (daohrani zeleno barvo), stročjega narežeš, grahu daš lupino dol. Redkvico narežeš na kolobarje. Rdečo papriko na plinu ali na žaru zažgeš- jap, kar črna mora bit (zapreš takoj v neprodušno posodo) po nekaj minutah olupiš to črno dol in narežeš na trakce.
Dresing po želji (limona dobrodošla)
Po želji pa lahko dodaš koščke pečenega piščanca ali lososa ali kuhan jajček ali nič proteinskega.

Na velik rožnik daš spodaj rukolo (posteljko[sm=smiley36.gif]), čez pa vsuješ tole solato, že zmešano z dresingom.




Hope2 -> RE: večerja (13.12.2012 12:47:08)


IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

No zelenjava pa ja ne more bit slavnostna[sm=jezicek.gif]

Kaj pa velike školjke (testenine) polnjene z rikoto, parmezanom in špinačo. Špinačo prej ožameš in na olivnem olju s česnom na hitro prepražiš. Potem daš v pekač, zaliješ s smetano, posuješ mal še parmezana in zapečeš


[sm=smiley36.gif] zelenjava se ne more primerjat z bobipalčkami [sm=smiley36.gif]

Fino. simpl! ampak morda kdaj drugič. podoben narastek sem že delala. ampak tokrat se nagibam k čemu bolj zakompliciranemu [sm=smiley36.gif] nova kuhinja pa to, sej razumeš [sm=smiley1.gif]



Ne, ne razumem, že 3 dni govoriš samo o bobipalčkah, tak da je to vse zakomplicirano proti bobipalčkam[sm=jezicek.gif]

Čkaj ronjo, on aima zelo komplicirana imena in veliko zelenjave. [sm=smiley36.gif]




Tippi -> RE: večerja (13.12.2012 12:49:20)

Ne, ne razumem, že 3 dni govoriš samo o bobipalčkah, tak da je to vse zakomplicirano proti bobipalčkamuser posted image

Zdej si pa ti to mal pomešala. Bobipalčke so za goste, za naju pa itak, najboljše! [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]




ronja -> RE: večerja (13.12.2012 12:54:58)

Čokoladno D torto - to mora bit, ostalo je pa po trenutnem navdihu. Praznovali bomo sami, tako da bo sproščeno in po želji:).

Simpl, poceni in dobro je recimo sirov fondi ali pa racclette.




mateyka -> RE: večerja (13.12.2012 13:07:31)

mini pice/pogače z raznimi nadevi, hrenovke v testu.. vse to v xmas stilu - zna bit odbito [sm=smiley36.gif]
pa kaka odbita eksotična varianta z nafilanimi bučami (recimo hokkaido buča, nafilana z kako dobro filo - v tem primeru lahko poješ tudi lupino)

[img]http://4.bp.blogspot.com/-sthDWjpLw6w/TukcdE0ZX0I/AAAAAAAAB_0/i2f5Ye2ZsJ0/s320/Christmas-Mini-Sausage-Wreath-main.png[/img]
[img]http://cdn.blogs.babble.com/family-kitchen/files/2011/12/PizzaHeader.jpg[/img]
[img]http://cdn.blogs.babble.com/family-kitchen/files/christmas-pizza/3.jpg[/img]
[img]http://cdn.blogs.babble.com/family-kitchen/files/christmas-pizza/7.jpg[/img]

[img]http://ieatthepeach.files.wordpress.com/2012/11/coconut-rice-stuffed-pumpkin.jpg[/img]
[img]https://lh5.googleusercontent.com/-jZLG306C8o8/TqV2_66Q6tI/AAAAAAAAIJk/G3mGAlb6MzA/IMG_4288.JPG[/img]
[img]http://julievr.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2012/10/pumpkin-stuffed-with-everything-good-4.jpg[/img]
[img]http://sweetandsavorykitchens.files.wordpress.com/2012/11/img_0604.jpg[/img]
[img]http://realfood.tesco.com/media/images/075255-HERO-7ffad91b-a098-401c-8dad-7001c2c97525-0-472x310.jpg[/img]

tukaj so še zanimive ideje:
http://www.sixsistersstuff.com/2011/12/fresh-food-friday-15-christmas-party.html
http://www.yummly.com/recipes/mini-fruit-dessert




gsatalema -> RE: večerja (13.12.2012 13:08:41)

Joj kako slastno se sliši vse to [sm=smiley36.gif]. Ampak bo kar težka, ker moj svak ne je skoraj nič,... razen svinjskega, pa nič zelenjave niti solate....(oz. cela njegova familija). Pri njih pojedo enormne količine prašičev, pa krompir in riž [sm=smiley13.gif], pa se vse tudi tukaj konča.
Jao meni [sm=jezicek.gif]




Hope2 -> RE: večerja (13.12.2012 13:15:11)

IZVIRNO SPOROČILO: gsatalema

Joj kako slastno se sliši vse to [sm=smiley36.gif]. Ampak bo kar težka, ker moj svak ne je skoraj nič,... razen svinjskega, pa nič zelenjave niti solate....(oz. cela njegova familija). Pri njih pojedo enormne količine prašičev, pa krompir in riž [sm=smiley13.gif], pa se vse tudi tukaj konča.
Jao meni [sm=jezicek.gif]


Nadevaš svinjsko ribico:-pršut, suhe slive ali pa kak kruhov nadev (Z VELIKO ČESNA, ČEBULE, PRŠUTA- PREPRAŽENO).
Svinjska baby rebrca. že 1 dan prej daš v paco (olivno olje, česen, rožmarin) spečeš na žaru
Svinsjka krača pečena zelo počasi
odojek pečen.
Če imate možnost izpod peke, je krača ali odojek skupaj s krompirjem fenomenalna.







Tippi -> RE: večerja (13.12.2012 13:17:00)

Hope hvala za solatko. je za poskusit. verjetno bi jaz to še malo predelala, ampak se mi dopade, sploh tisto z zažgano lupino[sm=smiley1.gif] u bistvu so to potem pečene paprike - olivno/bučno olje, česen... po srbsko [sm=smiley36.gif]




Hope2 -> RE: večerja (13.12.2012 13:19:50)


IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

Hope hvala za solatko. je za poskusit. verjetno bi jaz to še malo predelala, ampak se mi dopade, sploh tisto z zažgano lupino[sm=smiley1.gif]

Itak, da jo dodelaš po želji. Paše tudi kuhana kvinoja ali pa krompir zamenjaš s proseno kašo. sEM SAMO NAPISALA, kak lahko še zgleda solata[sm=smiley36.gif]




Hope2 -> RE: večerja (13.12.2012 13:26:03)

Tole sem včeraj gledala in so ful dobr ocenli in prehvalili okus solate, ok pri škampih so mal biksnili, ampak če bi jih dobro spekli, bi bila najbrž bomba

http://au.tv.yahoo.com/my-kitchen-rules/recipes/article/-/8799846/crispy-fried-prawns-wrapped-in-egg-noodles-served-on-a-vietnamese-salad/

Pa isto lahk prirediš, sveža mlada špinača ali rukola, namesto koriandra- vsaj zame je koriander fuj[sm=smiley36.gif]




Tippi -> RE: večerja (13.12.2012 13:27:19)

Mateyka tole z bučami je originalno!!! [sm=bravo.gif]
hvala [sm=smiley31.gif]

ps. sej ti bom skuhala kaj drugega noooo, ne se bat da te bom pustila na bobipalčkah. razen če jih boš zahtevala [sm=smiley36.gif]




Tippi -> RE: večerja (13.12.2012 13:53:29)

Tile cmočki mi dišijo [sm=smiley1.gif] Namesto kostanja, bi dala recimo čičeriko... verjetno bi dodala še kaj po svoje...
http://okusno.je/recept/japonski-zeleni-cmoki




Hope2 -> RE: večerja (13.12.2012 14:11:12)

http://au.tv.yahoo.com/my-kitchen-rules/recipes/
predvsem pri sladicah se mi sline pocedijo[sm=hudicek.gif].
Je ogromno receptov, mogoče katera najde kako idejo, so bolj fine zadevce ali pa vsaj idejo za dekoracijo




mateyka -> RE: večerja (13.12.2012 15:19:37)


IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

Tile cmočki mi dišijo [sm=smiley1.gif] Namesto kostanja, bi dala recimo čičeriko... verjetno bi dodala še kaj po svoje...
http://okusno.je/recept/japonski-zeleni-cmoki


uuuuuu, tole moram pa pokazat mojmu možu - pa sem glih kupila konzervo vodnih kostanjev (zdej pa sam še gyoza listke) [sm=smiley4.gif]
thnx mucho [sm=smiley20.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.12.2012 11:53:01)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Stran: [1]