Tippi -> RE: večerja (13.12.2012 12:37:34)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Mi bomo isto kot lani. Bomo na plaži, zakurili ogenj, pekli klobase, koruzo, pajani kruh. Za sladico pa doma pripravim nekaj čokoladastega. Mal za spremembo od vseh dolgoletnih takih in drugačnih jedilnikov- je tole prav uživaško[sm=morje.gif] Mogoče še bobipalčke, ker so tolk popularne zadnje čase[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Aja in ker je še losos popularen in po novem znak gostoljublja[sm=smiley36.gif]. File lososa posoliš in poporaš. Stran ki nima kože namažeš na tanko z zenfom. Pustiš nekaj ur. Tik pred peko vzameš skledo, not sipaš japonske drobtine (obvezno japonske), nasekljaš svež peteršilj, svežo baziliko, limonino lupino in 1-2 žlici olivnega olja (za 2-4 mini filije). Zmešaš- masa mora biti še vedno zelo suha. to maso pol daš na lososa, na tisto stran ko ni kože. koža pride dol, na naoljen pekač. Drobtine daš kar n adebelo (itak se ti vsuvajo dol) in daš v pečico. V bistvu ful malo dela, ne rabiš bit zraven in zelo slastno. Te drobtine so zelo hrustljave. Pečeš do 15 minut, ozodvisno kolk želiš met lososa pečenega[sm=smiley1.gif] Za predjed, pa je meni itak tatarc zakon ob taki priložnosti [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Tud jaz že doživela podobno novo leto. super res!! Teh drobtin nisem še nikoli uporabila [sm=zmeden.gif] Ok, tud sicer ne uporabljam veliko drobtin, ampak jih bom pa res kupila. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|