gosta hrana (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

bina -> gosta hrana (9.9.2005 18:42:35)

Pozdravljeni,

Moj Jaka je star 4mesece in pol začela sem z uvajanjem goste hrane. Dajem mu sveže sadje(jabolka, banano) ali kupljene sadne kašice. Vedno mu dam pred tem še flaško z mlekom. Zanima me ali je to potrebno.

A ja pa še to a mu dajem rižolino v flaško ali mu ga raje dam po žlički. Ali lahko rižolinotu dodam sveže sadnje. Sadje mu dam dopoldne, a mu dajem rižolino popoldne ali zvečer. Kdaj naj mu začnem kuhati kosila.

Hvala za odgovor.

Urška// -> gosta hrana (9.9.2005 19:28:47)

Ojla

Flaško z mlekom mu ponudi po kašici,da počasi zamenjaš en obrok.
Rižolino pa mu daj zvečer.
Vsaj jaz bi tako nardila,No naša Lara tudi že zvečer papa rižolino

LP

Urška

pipica -> gosta hrana (9.9.2005 22:31:01)

O tudi midva sva začela pri štirih mesecih dodajati, samo problem je nastal, ker ni hotel potem nič več po flaški jesti , oziroma piti mlekca. Tako da ima sedaj 5 mesecev, pa jeva samo še po žlički.

Flaško pa daj raje po obroku, boš videla da bo bolje tako.Pri nas je tako, zj.kašico iz mlaka, okrog 11 -ih sadje sveže, potem kosilo skuham zanj, nato pop.sadje in zvečer rižolino.

lp

Marogica -> gosta hrana (9.9.2005 22:33:26)

Ni mu potrebno datisadno kašico, potem pa še mleko. Kšica je en obrok in bi naj zadostovala za 3-4 ure. Ne pretiravaj s hrano, da ne bo otrok predebel. SAj so luškani ti "špeheci", vendar mu boš raztegnila želodček.
Mislim, da mu sadja ne rabiš mešati v rižolino, ali ješ ti mogoče gris s sadjem?
Kosila pa mu začni kuhati po dopolnjenem 6.mesecu. Vsaj mi smo tako naredili.

fani -> gosta hrana (10.9.2005 14:11:55)

Ja, če sta ravno začela z uvajanjem,ti po mojem še ne poje dovolj za en obrok,zato mu ponudi po sadju še mleko,kolikor pač hoče,ko ti pa bo že dosti pojedel,ti bo odklonil mleko in boš lahko ta "mlečni" obrok kompletno zamenjala.Podobno je s popoldanski obrokom, ki ga zamenjaš (vsaj jaz sem tako naredila) z grisekom,rižolinom,...kosilom.Ko se zbudi in gre spančkat pa naj še vedno dobi mleko. Sicer pa boš sama najbolje presodila,kaj paše tvojemu malčku!

fani -> gosta hrana (10.9.2005 14:15:02)

P.s.-v tem forumu si preberi-Kdaj pričeti

Stran: [1]