malaMravljica -> RE: selitev v tujino - vaše izkušnje (13.12.2012 15:20:31)
|
Jaz pa sem tu ze od 06 ali 07, ne vem vec. Imam tudi vse urejeno, zavarovanje, bivalisce, dovoljenje za delo in kaj vem kaj se vse. Mali ima nemsko in slovensko drzavljanstvo in slovensko osebno in potni list, ker sem ga takrat ravno meni delala sem se njemu. Ima ze 3 leta in v vrtcu se ni, ceprav bi ga seveda takoj vzeli, ja integracija - uboscek sedaj ne bo nikoli govoru nemsko [sm=smiley36.gif] eh, kljub temu govori bolj nemsko kot slovensko, je pa malo bolj pozno zacel bolj govorit kot enojeznicni otroci. in *** *od ene kolegice sem slisala za eno punco, ki se je pred kratkim preselila v okolico Ulma, pa ne vem si mogoce to ti ali ne. Jaz sem 70 km juzno od Ulma in obcasno pridem sluzbeno tudi v Senden. Do Ulma je res tako malo, da ce si za, bova lahko sli tudi kdaj na kavo in ce zelis si res vabljena k meni na kavo. Sploh se ti splaca sedaj kmalu prist, imam eno goro piskotov specenih. Koliko pa imas stare otroke? Meni bi bilo fajn, ce bi moj mal slovensko govoril z drugimi otrocicki, da bo zacel malo bolj slovensko govorit. Sedaj govori nemsko in vcasih da kaksno slovensko besedo v stavek, razume pa oba jezika. Pozabila sem vprasat. Virtualna kako imas ti urejeno z vozniskim dovoljenjem, imas slovensko ali nemsko?
|
|
|
|