kalbo -> RE: Oči, ti si moj chef (13.12.2012 13:10:11)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Tisto bres kvasa je pa tud zanimivo, sam da to v bistvu ni brez kvasa, ampak si s kislim testom v bistvu vzgojiš kvas iz divjih kvasovk, ki so vse okoli nas. Okus je neprimerno boljši. Odvisno, kalbo: maš kislo testo, pa droži, pa čisto nevzhajane kruhke, ki jih je cela Indija, recimo[sm=smiley1.gif]. Saj pravim, da ne moreš falit. Jaz na morju veliko delam s kislim testom, ker so fajn pogoji (toplo pa čas mam). Maš pa malo morje teh test, ni samo kislo testo, pa tudi narediš jih lahko različno, niso vedno to te kvasovke, je cela znanost;). Vse kar se razmnožuje in potem oddaja CO2, pa da ni strupeno in slabega okusa, deluje:). Ja prav imaš. ti si itak polna idej, pa vsakič ko tvoj blog pogledam si rečem, da te moram vprašat, kje kupiš tiste dodatne ure v dnevu, da ti vse to uspe :) Ko si pa rekla, da je OK vse, kar se razmnožuje pa proizvaja CO2 si me pa spomnila na pivo. Tud tam je kvas izrednega pomena :) Maš kvasovke za lager, ki delujejo malo nad lediščem, pa za Ale, ki delujejo na 20 stopinjah, pa delajo višje alkohole, podobne kot v prezreli banani in podobno...haha
|
|
|
|