Monstera -> Opozorilo bodočim mamicam s pokojnino (10.12.2012 22:26:46)
|
Zdravo punce. Jaz bi samo na nekaj rada opozorila tiste podoče mamice, ki prejemajo pokojnino. Naj prej povem, da razumem, da tako pač je, vendar jaz tega enostavno nisem vedela in bi zato to rada sporočila naprej, ker vem, da nisem edina. Prejemam družinsko pokojnino po mami in se seveda še šolam ter nisem zaposlena. Zato sem seveda zaprosila za starševski dodatek (ne zamenjat z otroškim dodatkom), ki sem ga dobila. Nisem pa vedela, da v tem pripemeru pokojnine ne dobim več. Brez besed so mi jo ukinili (kljub temu, da je ta višja od dodatka in če bi to vedela, zanj sploh ne bi zaprosila). Po klicarjenju in teženju končno ugotovimo, zakaj je bila ukinjena - zaradi starševskega dodatka. Tako sem za prejemanje pokojnine mogla zopet zaprosit in ukinit prejemanje starševskega dodatka. To je bilo pol leta nazaj, naj dodam, da v primeru, da se ti pokojnina ukine in obstaja še drugi opravičenec do pokojnine (moj brat) mora ta dobiti višji znesek (določen procent) in tega še zdaj ni dobil pokritega. Druga stvar pa je bila ta, da sem septembra dopolnila 26 let. Pri teh letih ti pokojnina več ne pripada. Ampak v primeru kakšne bolezni ali rojstva otroka ti jo lahko podaljšajo. Klicarili in težili smo 3 mesece, tako dolgo so rabili, da smo dobili odločbo (oz. 4 naekrat....), po telefonu so skoz govorili, ja bo bo evo drug teden bosta odločba in denar. Kaj se je zgodilo. V odločbi piše, da ker sem ves čas do zdaj imela status, do podaljšanja pokojnine nisem opravičena, ker šolanja nisem prekinila zaradi rojstva otroka. Dodatnega denarja moj brat ravnotako ni še dobil. Tako, starši garajo za svoje otroke, umrejo, mi ki pa delamo šolo in imamo zraven še otroke pa ni šans da dobimo tisto za kar so naši starši živeli. Taka so izgleda pravila pri nas, nimamo kaj.
|
|
|
|