nyna84 -> RE: Alergija na pršico & astma (14.12.2012 12:28:30)
|
Punce, hvala za nasvete. kot sem že povedala, ji damo vsak dan Flixotide in to je zaenkrat edino zdravilo, ki ga ima. A vi svojim tudi merite PEF? Koliko jim pokaže? Mi čez 115 še nismo zlezli, pa so v bolnišnici rekli, da bi morala doseči 150. Preprog in zaves nimamo, radiatorjev prav tako ne, ker imamo talno ogrevanje, v dnevnem prostoru imamo edino kamin na drva, tam pridno sesamo (pa to niti ni prah, temveč pepel) Pliškote sem odstranila, pustila sem ji kužija, s katerim spi (bo šel na tedensko pranje ali zmrzovanje - bomo videli sproti) Ta ideja z mrazom je super. Bom res še jaz nosila posteljnino na mraz. [sm=bravo.gif] Prevleko za jogi bomo tudi nabavili. Edino glede vzglavika nisem prepričana. Gledala sem dormeov memosan clasic (jih imava tudi midva z možem), piše da je primeren za alergike in stane 25 €. Potem pa sem videla reklamo iz Jyska - imajo vzglavnik, ki je polnjen s poliesterskimi vlakni za 10 €. A bi bilo to tudi primerno? In kje kupim ustrezne in cenovno ugodne prevleke za posteljnino (da odejo in vzglavnik)? Flanela najbrž ni priporočljiva ... [sm=zmeden.gif] Glede vlažilca zraka bom še premislila. Imamo novo hišo in se nam je v zadnjem mesecu na nekaterih mestih začela pojavljati plesen (tista, ki je kot puh in jo lahko obrišeš s cunjo). Brat (iz stroke) pravi, da je to zato, ker imamo v hiši preveč vlage in naj vsak dan za 10 minut odpremo, da se prezrači in pride zunanji suh zrak v hišo. Bom zaenkrat raje nabavila merilnik vlage, da vidimo, kje smo. Zanima me tudi, kakšne inhalatorje imate in v katerih primerih jih uporabljate? Kaj sploh uporabljate za inhaliranje? Zdravila? Sol? Še vedno čakam na bolnišnični izvid, da grem z njim k naši pediatrinji po dodatne nasvete in napotke. [sm=zmeden.gif]
|
|
|
|