ronja -> RE: domače testenine (10.12.2012 13:19:27)
|
Razmerje imaš po moje čisto ok, koliko časa se sušijo, je pa zeloooo odvisno od vremena/klime - bolj kot je vlažno, dlje traja. na morju (poleti, otok, pripeka:) so suhe v pol dneva, doma zdaj jih sušim včasih tudi 2-3 dni... Če zunaj ni dovolj suho, dam v pečico na 30 stopinj (samo ne jih not pozabit, kar je zadnjič lubi naredil - flikinl not testenine, da se bojo posušile, potem pa sem predlagala, da jemo narastek iz testenin, on veselo užge pečico na 200°C...[sm=jezicek.gif] potem se pa čudi, kaj ej to za en vonj[sm=jezicek.gif]). no, saj smo rešili zadevo, ko sva z malim prišla iz dojenja in ugotovila, kaj tako lepo diši[sm=smiley36.gif]; sem rekla, da je verjetno mal preveč dobesedno vzel, da bomo jedli pečene testenine - da sem jih mislila ipak skuhat prej[sm=smiley36.gif] Delala sem že iz svakojakih mok, najlažje je iz bele moke, ampak vse gre, samo razmerje moka-tekočina (torej jajca ali voda ali mešanica) je treba malo prilagodit pri različnih mokah (ene več spijejo). Ratajo trdi, lahko spraviš, lahko daš za darilo, po mojih izkušnjah so bili veseli. Če ti nič ne rata, lahko še vedno naribaš in posušiš in daš trahano (ribano kašo) Polomijo se mogoče malo hitreje kot kupljeni, ma ni neke panike. zdržijo par tednov ziher, mi jih sicer navadno kar hitro požremo:D.
|
|
|
|