ronja -> RE: veganstvo v nosečnosti (14.12.2012 18:12:52)
|
Nisem nobeno, čeprav res ne pojem veliko mesa, sploh v zadnij nosečnosti mi ni pasalo in ne vem, če sem ga jedla 2x... Ko sem bila noseča z L., je imela R. sum na alergijo in so mi ukinili jajca in mleko (ker sem jo še dojila), sem vprašala, če to ni nič škodljivo za dojenčka v meni, pa so rekli, da ne)... tako da... enkrat ti pridigajo, kako mora bit nujno mes pa mes pa mes, drugič pa ni noben problem, če ne bi niti nič mleka in jajc jedla celo nosečnost... No, na srečo mi ni bilo treba (obožujem mlečne izdelke), ampak samo tako da veš;). Je pa važno, da dobiš vse sestavine. Pa v Indiji obstaja vera, kjer ne jejo nobene živalske hrane in tudi rojevajo otroke, nimajo nič več težav kot drugi otroci v Indiji (jih imajo pa tam vsi več kot mi tu, zaradi zdravstvene oskrbe, seveda). Ne priporočam pa veganstva za otroke, ker tam pa rezultati študij ne kažejo tako dobre slike. Od mame si pa navadno dete vzame vse, kar rabi - no, dokler ma kaj vzet (če ni, ni, ampak to itak mama občuti oz. se vidi na rezultatih).
|
|
|
|