deni1982 -> RE: Slušni aparat (9.12.2012 23:05:52)
|
Pozdravljena! Na žalost ga tudi moj mož potrebuje. :( Sedaj je pa vprašanje kakšen aparat bodo vašemu očetu dodeli oz. kakšnega si bo sam izbral. Postopek je tak. Z napotnico gre na ORL in tam mu preverijo sluh. Ko ugotovijo koliko slabo sliši, ga napotijo v specializirano trgovino (k izvidom priložijo brošure trgovin, vsaj nam so jih). Glede na naglušnost, izbere tip in seveda cenovni razred slušnega aparata. Pa tudi, če potrebuje zaušesnega ali notranje ušesnega. Socialna mu "podari" 300 € in verjemite mi, da za ta denar ne dobiš dobrega aparata, cene se pa gibljejo od 0 € pa tja do 1885 € doplačila (toliko bova midva plačala, ker je mož naglušen na obe ušesi, vendar za enkrat mu je predpisal zdravnik le za eno uho in ker mora biti aparat enak kot tisti, ki ga bo mogoče v bodoče potreboval za drugo uho, je na žalost prišel v poštev samo ta dražji). Aja, pa aparat dobi za boljše uho, torej za tisto uho na katero boljše sliši. Delovna doba aparata naj bi bila približno 6 let in baterije se menjuje na vsake 2 do 3 tedne. Aja, baterije za aparat se vam splača kupit preko nemškega ebaya, ker so cene nižje za 70% kot pri dobaviteljih. Plačati moraš aparat še preden ga dobi na testiranje in, če mu aparat ne ustreza, ga lahko zamenja (plačilo vrnejo oz. ga kompenzirajo z drugim aparatom). Možek dobi aparat na testiranje 19. decembra, tako da drugih informacij ti ne znam povedati. Upam, da sem kaj pomagala.
|
|
|
|