Pomoč - mamice samohranilke po razvezi (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

malajka84 -> Pomoč - mamice samohranilke po razvezi (6.12.2012 14:36:16)

Ne vem če tole paše semle , pa mislim da ja.
zadeva je takšna. S fantom, ki sva 2 lete prijavljena v skupnem gospodinjstvu, v izvezakonski zvezi , se razhajava. Sprorazumno. on bo odšel nazaj domov, jaz z hčerko v najemniško stanovanje.
Zanima pa me, kaj vs emoram urediti, spremeniti dokumente, to vem.

Potem na občini najprej spremeniti naslove, ločiti skupno gospodinjstvo in razvezo. ..Še kaj, se to urei na občini sploh? potem glede preživnine sva s elepo sporazumno dogovorila koliko, kje je treb ato overivit, da lahko potem na soc urejam za otroški dodatek in ostalo? Brala sem da preko sodišča,..se da tudi pri notarju, pa upoštevajo na socialni tisto?

UGLAVNEM ZANIMA ME VSA PAPIROLOGIJA, KI JO JE POTREBNO IZPOLNIT, SPREMENIT, ODDAT.....ker o tem nimam pojma in sem upala, da ga ne bo treba nikoli imet, ampak žal...pride tako, da za vse ni vedno srečen konec, so pa novi začetki včasih bolje kot nadaljevanje "zgrešene" zgodbe... :/

PROSIM ZA POMOČ, NASVET, IN HVALA!!!

LuLu -> RE: POMOČ!!? MAMICE SAMOHRANILKE...PO RAZVEZI,.. . (6.12.2012 14:46:57)

IZVIRNO SPOROČILO: malajka84

Ne vem če tole paše semle , pa mislim da ja.
zadeva je takšna. S fantom, ki sva 2 lete prijavljena v skupnem gospodinjstvu, v izvezakonski zvezi , se razhajava. Sprorazumno. on bo odšel nazaj domov, jaz z hčerko v najemniško stanovanje.
Zanima pa me, kaj vs emoram urediti, spremeniti dokumente, to vem. To spremeniš, ko imaš nov stalen naslov.

Potem na občini najprej spremeniti naslove, ločiti skupno gospodinjstvo in razvezo. ..Še kaj, se to urei na občini sploh? Na Upravni enoti kjerkoli po Sloveniji. potem glede preživnine sva s elepo sporazumno dogovorila koliko, kje je treb ato overivit, da lahko potem na soc urejam za otroški dodatek in ostalo? Brala sem da preko sodišča,..se da tudi pri notarju, pa upoštevajo na socialni tisto? To se overi pri notarju.

UGLAVNEM ZANIMA ME VSA PAPIROLOGIJA, KI JO JE POTREBNO IZPOLNIT, SPREMENIT, ODDAT.....ker o tem nimam pojma in sem upala, da ga ne bo treba nikoli imet, ampak žal...pride tako, da za vse ni vedno srečen konec, so pa novi začetki včasih bolje kot nadaljevanje "zgrešene" zgodbe... :/

PROSIM ZA POMOČ, NASVET, IN HVALA!!!
Za začetek je prvo treba imeti overjeno listino o preživnini in skrbništvu otroka. Tudi za stike očeta in otroka se bosta nekak morala dogovoriti. S temi papirji potem greš na CSD in tam dalje urejaš.
Verjetno potem pač oddaš novo vlogo za otroškega, vrtec in pač vse kaj imaš iz CSD. Ti bodo tam vse povedali. Lahko pa tudi greš prvo tja in ti oni poveja kam vse je treba in kako.
To so (žal) že utečeni postopki, ni panike, ko jih urejaš, če se le s bivšim partnerjem sporazumno dogovorita o vsem. To je včasih najtežji del [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ostalo gre kot po maslu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

malajka84 -> RE: POMOČ!!? MAMICE SAMOHRANILKE...PO RAZVEZI,.. . (6.12.2012 15:06:23)

Vs eje sporazumno in preživnina in obiski...samo glede papirologije nimam pojma, bi ap rada čimprej rešila vse, da je potem mir in živimo dalje novo življenje. Torej preživnina se lahko overi tudi pri notaruj? mogoče kaj veš ali samo preko sodišča?

malajka84 -> RE: POMOČ!!? MAMICE SAMOHRANILKE...PO RAZVEZI,.. . (6.12.2012 15:06:42)

pa seveda HVALA....

Doll -> RE: POMOČ!!? MAMICE SAMOHRANILKE...PO RAZVEZI,.. . (6.12.2012 15:08:36)

preživnina in podobne se ureja preko sodišča!!

Tippi -> RE: POMOČ!!? MAMICE SAMOHRANILKE...PO RAZVEZI,.. . (6.12.2012 15:09:52)

Preživnina. Kot praviš, sta se o tem že pogovorila (o višini), torej vložiš vlogo na sodišče.

Skrbništvo, stiki. Če se bosta o tem tudi sporazumno dogovorila (kar je že lulu povedala, je to super), potem istočasno s preživnino vložiš še to.

skupno premoženje. Ista zgodba kot za prva dva odstavka.

Pred vložitvijo zgornjih zadev, seveda obstaja še Center za socialno delo, kjer se lahko o vsemu, skupaj s partnerjem in soc. delavko pogovorite kaj in kako in potem vse vložite na sodišče. CSD ne ureja ničesar s preživnino in ostalim, kar sem zgoraj napisala.

Dokumenti.
že veš. [sm=smiley1.gif]

Otroški dodatki, socialna pomoč, itd. to vse urejaš na CSD.

Na občini ali pri notarju nimaš kaj počet.

Ko boš dobila pravnomočno odločbo od sodišča oziroma ko bo vse skupaj požegnano, je to tvoj dokument, s katerim boš verjetno v prihodnosti lahko urejala zadeve na CSD.

To je to v kratko. Pa srečno!

Doll -> RE: POMOČ!!? MAMICE SAMOHRANILKE...PO RAZVEZI,.. . (6.12.2012 15:11:21)

Aja,pa nisisamohranilka ,ampak enostarševska družina bosta z otrokom

malajka84 -> RE: POMOČ!!? MAMICE SAMOHRANILKE...PO RAZVEZI,.. . (6.12.2012 15:13:08)

najlepša vam hvala. torej najbolje najprej razveljavit izvenzakonskozveo..novi naslov za bivšega + priče, pa potem s tem na socialno ap se tam naprej menit.
koliko časa pa traja na sodišču da uredi glede preživnine? ker se mi gre, d ačimprje uredim potem še glede otroškega, ker za urejenaj le tega je potrebna uredit najprej preživnino...da lahko pol trgajo stran, da mi neb dali preveč;) črni humor

punce HVALA za hitre odgovore!!

malajka84 -> RE: POMOČ!!? MAMICE SAMOHRANILKE...PO RAZVEZI,.. . (6.12.2012 15:13:44)

ja no po kmečko sem se izrazla, vem da je pravi naziv enostarševska družina ja

Tippi -> RE: POMOČ!!? MAMICE SAMOHRANILKE...PO RAZVEZI,.. . (6.12.2012 15:16:21)

koliko časa pa traja na sodišču da uredi glede preživnine?

Zadeve, ki se tikajo sociale in družine, gredo kar hitro. težko ti povem v tednih, ampak so primeri, kjer se v treh tednih že vse uredi. Jasno, pod pogojem, da ni nobenih pritožb itd. Če gre vse gladko, torej da je vse sporazumno že prej dogovorjeno, se na prvi in tudi zadnji obravnavi vse poštima. in dobiš "žegn od papirja". Nekje traja mesec, dva, lahko tudi več. Saj veš kako sodišče dela [sm=smiley36.gif]Če pride do kakšne pritožbe, s katerekoli strani, sodnica razpiše novo obravnavo, to pa posledično pomeni spet daljši postopek. In pri nekaterih gre na nož, torej si obravnave lahko vrstijo in zadeva res dolgo traja. Ampak načeloma se te stvari uredijo relativno hitro. V primerjavi s kakšnimi kazenskimi zadevami, u bistvu ekspresno [sm=smiley36.gif]

LuLu -> RE: POMOČ!!? MAMICE SAMOHRANILKE...PO RAZVEZI,.. . (6.12.2012 15:21:10)

IZVIRNO SPOROČILO: malajka84

ja no po kmečko sem se izrazla, vem da je pravi naziv enostarševska družina ja
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Nič ni kmečko... po novem zakonu o varčevanju so samohranilke imenovane matere, ki imajo otroka/e, katerih oče je neznan ali umrl.

Stran: [1]