strup - miši in podgane (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


divna -> strup - miši in podgane (4.12.2012 17:24:48)

OK, tole bo malo čudno za prebrat, ampak me res zanima.
Praktično celo življenje živim v bloku. Pri starših nismo nikoli imeli problemov z glodalci, tu, kjer živim s svojo družino, pa nas je že kar nekaj imelo bližnje srečanje z miško, ta spodnja soseda tudi s podganami.
Vedela sem, da blok naroča deratizacijo ipd, ker sem videla na položnici, ampak resnično se nisem nikoli poglabljala v zadeve kako se znebijo teh bitij. No, zadnjič grem po res dolgem času v klet in vidim po tleh polno rdečih vab za glodalce - predvidevam, da na podlagi kumarina. Nekaj sem iskala po internetu in zasledila, da ima ta strup zakasnjeno delovanje, se pravi po dnevu ali dveh od zaužitja. In zdaj to, kar me zanima. Ne glede na to kako mi ni všeč, da imam občasno kakšen mišji obisk, jim tudi ne privoščim trpljenja. Ve katera kakšna smrt jih čaka po zaužitju? In kaj bi se morebiti zgodilo z malimi živalmi, ki jih imajo ljudje po blokih, če bi to zaužili? Da ne pomislim na kakega otroka....

lp




LuLu -> RE: strup - miši in podgane (4.12.2012 17:29:33)

Zato so najbolj učinkovite mišolovke ali podganjelovke. Miš in podgana umreta, ampak strupa ni nikjer.




Felicita -> RE: strup - miši in podgane (4.12.2012 17:32:56)

kokr jest vem (glede na obvestila v bloku) so pri nas roza vabe s strupom, ki preprečuje strjevanje krvi - žival torej odznotraj izkrvavi (smrt vsekakor ni lepa, še manj pa prijetna). je pa relativno lahko reverzibilen, zdravilo je vitamin K (če se ne motim), tako da je zadeva dokaj lahko rešljiva v primeru zaužitja.




enea -> RE: strup - miši in podgane (4.12.2012 21:24:46)

Kaj se zgodi z glodalci ko pojejo vabo, se nisem kaj dosti pretirano poglabljala, me je pa zmotilo to, ko je avtorica napisala da je v kleti videla roza "tabletke",.. po zakonu naj tega ne bi delali več ampak namestili tole:
[img]http://shrani.si/f/1c/T1/1LqfXeY0/img0237.jpg[/img]




Tippi -> RE: strup - miši in podgane (4.12.2012 21:27:50)

Kako miš/podgana umreta po zaužitju strupa, po moje ni glih treba imet nevemkakšne šole. mislim, da po zaužitju strupa, nobena žival lepo ne umre. [sm=zmeden.gif]





divna -> RE: strup - miši in podgane (4.12.2012 21:34:44)


IZVIRNO SPOROČILO: enea

Kaj se zgodi z glodalci ko pojejo vabo, se nisem kaj dosti pretirano poglabljala, me je pa zmotilo to, ko je avtorica napisala da je v kleti videla roza "tabletke",.. po zakonu naj tega ne bi delali več ampak namestili tole:
[img]http://shrani.si/f/1c/T1/1LqfXeY0/img0237.jpg[/img]


Ne, še vedno imamo očitno vabe po starem [sm=zmeden.gif]




lenčy -> RE: strup - miši in podgane (5.12.2012 11:53:13)

enea kje bi pa js ta zakon našla? ker nam so ravno včeraj spet te rozaste nastavili, pa non stop se nekaj plačuje zato. pa to ni tako poceni! če bi smi nabavli, bi nas ceneje prišlo. a po zakonu morajo to delat? al bi radi samo računali.




enea -> RE: strup - miši in podgane (5.12.2012 18:09:15)

sem že včeraj iskala zakon, pa očitno ga na internetu še ni,.. vem pa da je to po zakonu, ker nam so to že lani dali, (slika je iz naše kleti), deratizacija je pa res da za plačat, saj tam so v tisti škatli tudi noter strupi, le bolj praktično je ( pač ti ne moreš do tega oz. hišni ljubljenčki in otroci, ki so radovedni,.)

deratizacija je po zakonu,.. je pa pred časom bila ena oddaja (preverjeno ali kaj jazvemkajjebilo), kjer je bilo govora o glodalcih in mišji mrzlici, pa je v eni gostilni rekel gospodar da on ima za deratizacijo 5 mačk, pa upam da ga je inšpekcija kaj kmalu obiskala,... delam v šolski kuhinji, in imamo enkrat letno deratizacijo, v času poletnih šolskih počitnic, in nam hodijo špricat proti ščurkom in nastavljat vabe za glodalce, kjer je hrana je hudič, ker ta golazen zavoha že na daleč, kje bi se lahko ustalila,..




Stran: [1]