razne esence (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

mini86 -> razne esence (3.12.2012 14:30:53)

rumova, vanilijeva, pomarančna..

ok vse lepo in prav..

ampak za kaj se jih dejansko da k rečmo piškotom...a da to kej okusa, verjetno vonj..kok daš tega notr..

dosti kuham oz pečem pa sem si prvič nabavila vanilijevo da dam k piškotom..no mela sem tud rumovo pa je pretekel rok[sm=smiley1.gif]

malaMravljica -> RE: razne esence (3.12.2012 18:05:47)

Jaz dam tega tako kot pise v receptu, navadno pa je tako, da das na enojno maso za piskote 1/2 te flaskice. Jaz delam piskote naenkrat recimo dvojno maso in dam eno flaskico.

Hope2 -> RE: razne esence (4.12.2012 4:41:28)

Meni noro fajn dišijo, celo ko miksaš, vohaš dejansko aromo, medtem ko daš vanili sladkor, sploh nič ne vohaš, ne kasnej okušaš[sm=zmeden.gif].
Uporabljam le vanilijevo aromo in če se le da, naravno, umetno le, če nimam naravne. Še raje vanilijevo pasto, ki ima še vanilijeve semenke not. Nekako mi je tisti vanilijev sladkor čist brezvezen.

Pa niso vse iste, ene lepo dišijo, ene pa nič ali pa čudno[sm=zmeden.gif]. (npr vanilija različnih firm)

Kupim pa kdaj tudi strok in ga kar dam not v posodico s sladkorjem- pa mam non stop vanili sladkor[sm=smiley36.gif] V planu imam pa naredit domačo vanilijevo aromo, sem enkrat nekje zasledila, da daš samo strok v šnopc, dobro zapreš in pustiš dooooolgo časa... moram mal poguglat, ker se ne spomnim čist kako gre.

Aja jaz dajem ful manj, npr samo 1 zamašek, ne vem men že to ful diši. Dajem pa v piškote, v biskvit, v kreme- pa ne vedno, samo kadar s espomnim ali mi zadiši[sm=smiley36.gif]

Hope2 -> RE: razne esence (4.12.2012 5:15:33)

http://tidymom.net/2012/recipe-for-vanilla/

Sem se še jaz zdaj zbrcala in končno naredila. Mi je pa res žal, da nisem že prej tega videla, so lahko super darila za božička[sm=smiley1.gif]

Poka -> RE: razne esence (4.12.2012 10:10:22)

Jaz uporabljam vanilijevo - ful diši in se okusi. Ne vem, upam da to ne vsebuje sladkorja - jaz dam to, ker ne uporabljam sladkorja - nisem pa ntii pogledala...

Zato me zdaj zanima, kaka je pa rumova aroma - ke rbi rada naredila eno bolj zdravo varianto rumovih kroglic.

hrchy -> RE: razne esence (4.12.2012 15:47:12)

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

V planu imam pa naredit domačo vanilijevo aromo, sem enkrat nekje zasledila, da daš samo strok v šnopc, dobro zapreš in pustiš dooooolgo časa... moram mal poguglat, ker se ne spomnim čist kako gre.

To jaz delam in ima fuuuul okusa. Vanilijevi stroki vsebujejo veliko arome, zato ko porabis semena, stroka ne vrzi stran, ampak ga daj v kozarec s sladkorjem (kar ze delas) ali pa ga zatlaci v kozarec z vodko... In ko nekaj esence porabis, samo dolijes vodko... Pa nove stroke not tlacis... in imas stalno zalogo...

malaMravljica -> RE: razne esence (4.12.2012 22:39:59)

Hm, sem napisala gor, da pol flaskice. No, danes sem sopingirala za bozicne piskote pect in sem tudi aromo kupvala in videla, da so razlicno zapakirane. Jaz sem govorila za tiste cist male flaskice, po moje ni cela flaska ne za en zamask. In sedaj ko imam zalogo preberem, da to lahko sam naredis . Delam pa jaz piskote z vaniljevo, mandljevo in rum aromo. Vsaki piskoti rabijo svojo pravi moja tasca [sm=smiley1.gif] sam ne dajam pa zdej v vse piskote, ce me spomin ne vara dajam pri piskotih samo v razlicne makrone jo.

Stran: [1]