|
RE: Maribor - v živo, 26.11. 28.11.2012 8:43:06
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica* Ne posplošuj. Nekaj posameznikov je izbralo granitne kocke, ne vsi. Ne boš rekla, da je včeraj vseh 10.000 ljudi metalo med lpolicijo? Ali pa danes vseh 1500 ali koliko jih je bilo v Ljubljani? Bi pa lahko tele razgrajače policija komot odstranila. Ne bi bilo nobene škode, Trije pa že zmorejo enega zvlečt in ga opeljat v marico. Ostane ostalih 99% mirnih (a glasnih) protestnikov. In si želim, da bi bili samo mirni protestniki, nasilni naj ostanejo doma. Po bitki smo lahko vsi generali.... in v še tako miroljubni množici, je lahko zgolj nekaj posameznikov "krivih", da se mirni shod spremeni v krdelo razgrajačev...... In če si ti še tako želiš, da bi bili mirni protesti, temu ni vedno tako.....ker nismo vsi ljudje kot Martin Luther King, ki je z biblijo v roki demonstriral......in nismo vsi ljudje kot Gandhi, ki je za narodov blagor bil marsikdaj v zaporu.....večina nas je takih revolucionarjev, da se ob posredovanju policije poserjemo v hlače in v varnih domovih pred tv in računalnikom bemtimo nad policijo, ki je samo opravljala svoje delo......taki revolucinarji smo...... Drugače pa jaz pričakujem od policije, da me brani, ko začnejo leteti granitne kocke, kaj če granitna kocka pade mojemu 7 letnemu otroku, ki sem ga vlekla na demonstracije, da mu pokažem kaj je narodna zavest, na glavo?.....kaj pa potem, potem bomo pa bentili, da policija, ki jo tako drago plačujemo, ni opravljala svojega dela?..... da se zdaj ne govori o drugem kot o tem, da je policija narobe ukrepala pa tudi ni prav, ker to zdaj mediji, da bi Gorenak odstopil....policija je opravljala svoje delo...... IZVIRNO SPOROČILO: Ankica* Ja, enako načelen ves čas. Tudi Jankovič, pa Bogataj v Kranju, pa Popovič, Šrot v Celju, pa še in še in še. Vsi z lažnimi spričevali, vsi z ovadbami, nespoštovanjem sodnih odločitev, nespoštovanje ustavnega sodišča, posmehljiv odnos do državljanov, izbrisanih, korupcija, nepotizem,... dovolj je bilo. V Mariboru so demonstrirali proti Kanglerju.....v Ljubljani so demonstracije proti politiki in proti Gorenaku....Jankoviča so sicer malo izžvižgali, reda radi, nihče pa ni vzklikal proti njemu....pa ima, kot Kangler, precej grehov na grbi...... V bistvu ni niti več skupnega imenovalca.....so le demonstracije zaradi demonstracij.....proti politiki..... Zdaj, že v mariboru sicer, se je začelo to, da je zdaj demonstracije začela izbrabljati prav politika, za dosego svojih interesov.... Podobno kot demonstracije proti globalizaciji......z laptopi, i-padi in i-podi v naročju in v adidasovih copatih ter leviskah..... IZVIRNO SPOROČILO: Ankica* Naj ne bodo granitne kocke zdaj priročen izgovor za to, da se pozornost preusmerja od vzrokov, zakaj je do demonstracij sploh prišlo. Ali pa se usedimo dol in pustimo, da delajo, kar želijo in bodimo tiho. Potem pa se sedaj naj pozornost ne preusmerja iz vzrokov na delo policije.....ker je to tudi eno navadno zavajanje.....policija je pač ob demonstracijah v pripravljenosti in ukrepa......
< Sporočilo je popravil liliana -- 28.11.2012 8:46:44 >
|
|
|