ronja
|
Zdaj pa že dva meseca razmišljam, da bi vseeno zaradi boljšega občutka šla na kakšen pregled, pa se bojim kaj mi bodo rekli, ker do zdaj sploh nisem hodila na preglede. Najhuje pa je, ker sem zaradi svoje neizhodne situacije zapadla v to, da se fantu in mami lažem, da hodim na preglede in da je vse ok. Ja, sestre so včasih malo tečne, ker imajo veliko dela zadnje čase (ej pač baby boom, saj ga bo kmalu konec) - ampak a ni lažje prebolet eno zoprno sestro kot pa se lagat očetu in babici od otroka?;) Do g. boš v vsakem primeru nekoč morala, tudi če bi prej rodila, boš morala pa naknadno prinest napotnico za porod od g., da ti ne bo treba plačat bivanaj v p. Tako da boš itak morala enkrat it čez vse to, pa kasneje ko bo, težje bo, torej najboljše, da kar ugrizneš vo tole kislo jabolko, greš do g., magari osebno, pa se lepo naročiš. Ja, čudno te bojo gledali, pa kaj. A ni boljše, da te oni čudno gledajo, kot da te bo fant čudno gledal, ko bo ugotovil, da si mu lagala (ker v p. bojo vprašali za napotnico od g. in maternisko knjižico in bo jasno, če je ne bo...)? Verjamem, da ti je grozno, nisi pa edina v Sloveniji. NI jih veliko, vsaka, ki to naredi, ima svoje razloge, ampak lej, MAMI BOŠ! To je fajn bit! Ampak prinese pa določene odgovornosti. Med drugim to, da se znaš postavit za svojega otroka. Tudi pred zdravniki, ki niso vedno najboljše volje;). Verjemi, se boš gotovo še kdaj morala... Ker sicer bo nastradal otrok, tega pa nočeš, ne? Torej se lepo zmeni s sabo že zdaj, pa boš mela to zrihtano, ko se otrok rodi. Ko ratamo mame, postanemo en majčken bolj "biči" - enostavno se ne da več čisto vsega zmenit, pa ni več vse "ma ni problema", ker pač če zato nasrka tvoj otrok, potem je problem. Temu se reče odraščanje in redkokomu je to prihranjeno;). Otročka bi obdržala v vsakem primeru, tudi če bi bilo z njim kaj narobe. Ne gre za nuhalno svetlino (ta je itak plaćljiva), ne gre za to, da bi se odločila za splav, če bi bilo kaj narobe. Gre za to, da zdravniki ugotavljajo, če kaj ni ok, da imajo ukrepe, kaj naredijo, da je vseeno vse ok! NI treba, da otrok zato zboli, štekaš? Oni ugotovijo, uf, tole je pa treba zrihtat, zrihtajo in otrok še ve ne, da je karkoli bilo narobe. Če ne bi pa nič naredili , bi pa lahko umrl... Med drugim te g. tudi testira za nekaj bolezni, ki se jim da lepo izognit (recimo če si ti rh-, otrok pa rh+, dobiš injekcijo, da tvoje telo ne zavrača tega otroka, sicer bi lahko umrl ali se zelo prezgodaj rodil), pa za toksoplazmozo, pa še par stvari je. Se splača, saj te nič ne stane, razen malo ponosa pa čudnega gledanja od sestre;). Meni so recimo pri 3. ugotovili nosečniško sladkorno, kasneje, prej je nisem imela, tudi test prej je bil neg., kasneje pa se je pojavila - če ne bi hodila redno na preglede, ne bi mogla vedet. Tako sem pazila pri hrani in zdaj je mali ok. če bi dalje žrla svašta, pa bi lahko imel probleme. Zakaj se jim ne bi poizkusila izognit, če se lahko? Prihod v porodnišnico ali bolnišnico, če gre za nujno stanje, te ne smejo zavrnit, torej tudi če boš pripeljala nosečnost do konca in se ti bodo začeli popadki, te zavrnili ne bodo in ne "rabiš" imeti nobenih papirjev. tako kot, če bi te povozil avto in bi ti špricala kri iz vratu, ti ne bi zahtevali zdravstvene izkaznice. Takrat bi te že zrihtali, vendar bi potem zahtevali napotnico naknadno! Preverjeno;). Sicer pa naj bi se z nosečnicami lepo postopalo in se pazilo na njihova čustva, a ne? Na to pozabi! Vsaj, če boš rodila v LJ . Naredili bojo to, kar je treba, kolikob ojo pa pri tem prijazni, je pa čisto odvisno od človeka in trenutnega razpoloženja:D. Mene so velikokrat nadrli, tudi v amb. za patološko nosečnost, kamor so me vedno drugi zdravniki poslali, potem so me uni nadrli, zakaj sem prišla, drug zdravnik v isti ambulanti, isti dan, pa kaj sem toliko časa čakala, da nisem prej prišla in ko sem rekla, da mi je g. rekla, da je vse ok, je rekla zdravnica tam, da kako pa jaz vem, da je vse ok... pač moraš dobit trdo kožo, nadirali te bojo, to je dejstvo, deal with it;). Če boš čakala, da te bojo vsi prijazno obravnavali, potem se ti res lahko zgodi, da boš morala rodit doma, ker je zelo možno, da tudi babica v p. ne bo glih najbojlše volje, ko boš prišla tja... To je dejstvo. Nočem te nič strašit, samo ljudje niso vedno prijazni, tudi ko si noseča ne... Ne sekiraj se toliko za to, kaj ti kdo reče, sploh če ninihče od domačih (pa še za tiste se ne splača preveč sekirat;). Pač je bila zoprna, pa ja ne boš zato otroka ogrožala! Ja, včasih tudi niso hodile na preglede - je pa včasih veliiiiiko več otrok umrlo tako med nosečnostjo kot na porodih... Nobene panike, kar je je, lepo se umiri in pokliči k G. Če ti tam niso všeč pa zamenjaJ. To je sicer teoretično možno, praktično pa nosečnic navadno ne naročajo drugi, ampak samo svoje. Se pa gotovo kje najde kak g., ki te vseeno vzame. Anonimna, korajža velja! Lej, tvoj fant se bo počutil izdanega, če boš tole dalje vlekla, ker je to kar velika reč, če mu o tem lažeš... Zato nehaj takoj, pojdi h g., se naroči in mu nesi naslednjič lepo slikico pokazat:).