splav. (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> splav. (25.11.2012 13:35:18)

3.11 sem imela spolni odnos brez zaščite,menstruacijo bi morala dobiti 17.11 a je še vedno nism..ker sumim da sem noseča me zanima če je možno narediti splav brez vednosti staršeev če si star 15 let?
Zanima me kako poteka prvi pregled pri ginekologu ter kako poteka splav.
Lp

Soncek17 -> RE: splav. (25.11.2012 13:55:18)

mogoče bi najprej naredila test, da sploh vidiš, a si noseča ali ne.......potem pa pokličeš ginekologa in se naročiš na pregled, kjer bo potrdil morebitno nosečnost in se bosta pogovorila, kako naprej......

Anonimen -> RE: splav. (25.11.2012 14:48:38)

Imaš "jajca" za nezaščiten spolni odnos, nimaš jih pa za to, da poveš staršem?
Brez komentarja! [sm=bravo.gif]

-.-

Tippi -> RE: splav. (26.11.2012 1:02:11)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

3.11 sem imela spolni odnos brez zaščite,menstruacijo bi morala dobiti 17.11 a je še vedno nism..ker sumim da sem noseča me zanima če je možno narediti splav brez vednosti staršeev če si star 15 let?
Zanima me kako poteka prvi pregled pri ginekologu ter kako poteka splav.
Lp

Odgovor Pušenjaka iz leta 2006
Po 15. letu lahko nosečnica brez spremstva prekine nosečnot, pred 15. letom pa potrebuje spremstvo polnoletne osebe, ki jo lahko določi sama. V primeru, da takšne osebe ne pozna, jo lahko zastopa socialni delavec oziroma delavka na ustanovi, ki opravlja splav.

Če se je kaj spremenilo, pa ne vem.

Prvi pregled pri gineku? Ob pogovoru s sestro, ali pa celo z ginekologom, boš dobila vse natančne informacije. od tega kako pregled poteka, do informacij glede zaščite.
O splavu pa malo poguglaj. Sem ziher, da znaš. Če si našla RR, boš našla tudi vse podatke o splavu.

Pa pamet v glavo!

ronja -> RE: splav. (26.11.2012 12:27:13)

Naročit se moraš h g. (če je še nimaš, jo moraš izbrat), poveš, da je nujno, da te takoj vzame, ker si noseča in otroka ne bi rada obdržala (v tem primeru te namreč naročijo prej). Potem bo g. pogledala, ali gre za normalno maternično nosečnost in ti napisala napotnico za splav. Kakšen splav boš izbrala, je odvisno od tebe, mislim, da je p. o tem enkrat pisal, kaj vse obstaja (tablete ali operacija)... to ti bojo itak tam razložili in vse + in - le tega.

Stran: [1]