curly
|
DOBRO JUTRO! Čestitke, vsem novim ! To je moja prva nosečnost in sem popolnoma zmedena. Vem veliko o zanositvi in metodah zanositve z medicinsko pomočjo, o nosečnosti pa ne vem veliko. Pri nama je trajalo skoraj 3 leta, vmes sva bila na neplodnostni v MB leto in pol. V januarju sem pričakovala pošto za umetno oploditev, zdaj pa naju je presenetilo! Oba sva zelo zelo šokirana in se sploh ne znava veseliti. Mislila sem, da ko bom enkrat nalulala , da bom skakala od veselja, zdaj pa so se začele skrbi, in sicer imam krče v predelu maternice, berem da je to normalno, ampak me včasih kar precej špikne, da se ustrašim in letim na WC, če je slučajno pritekla... Pojavlja se mi rjav izcedek, to me zelo skrbi. Sicer ga ni veliko, ampak vseeno, je grozno videti to, (.)(.) so me začele boleti šele včeraj, ampak to me niti ne moti, kar naj bolijo, tako vsaj vem, da se nekaj dogaja! Zanima me, kakšne znakce imate ve? Kako se počutite? Moja zadnja M je bila 29.10., sem nekje v 6. tednu (5t2d) in razmišljam, če bi se šla pokazati h G že zdaj, glede na to, da sem zaradi rjavih izcedkov pod pritiskom, kar ni dobro za plodek. Tiste, ki se že bile nosečke oz. ki veliko veste o tem, mi lahko napišete, če so kakšne omejitve. Vem, da ne smem dvigovati več kot 5 kg, vem, da ne smem jesti paštet, slabo pečenega mesa, nepasteriziranega mleka, suhih mesnih izdelkov, vem tudi da se odsvetuje kofein in tein pa seveda alkohol in nikotin. No, vsemu temu sem se že odpovedala. Folno jemljem vsak dan, nabavila sem Fembion, ker sem nekje prebrala, da je dobra. Prosim opozorite me še na kakšne takšne stvari, da ne bom kaj narobe delala. Aja, zelenjavo in sadnje je treba dobro oprati, a ne? Se opravičujem, ampak nikoli še nisem bila tako zmedena, načeloma sem dobro informirana, ampak na internetu je toliko balasta, da bi potrebovala kakšen mesec preden vse izluščim. Če pozna katera kakšno dobro stran o nosečnosti, po možnosti, da malo piše tudi o znakcih in razvoju ploda zraven, se priporočam... Videla sem, da ima Pampers to, ampak nisem nič novega prebrala. Predvsem bi rada kakšno takšno stran, kjer piše še o dodatnih "varnostnih ukrepih" med nosečnostjo! Dolgo sem se borila za nosečnost, zato bi rada, da vse poteka, kot mora! Vse dobro vam želim, javljajte, kako bo na pregledih! Aja, sem se dodala na seznam pa opazila polno linkov na seznamu, tako da grem malo prečekirat!
< Sporočilo je popravil curly -- 6.12.2012 8:10:02 >
|