vse skupaj pa v pečico:) (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


mini86 -> vse skupaj pa v pečico:) (24.11.2012 12:15:04)

jutri bi naredila za kosilo kakšen narastek pa nimam idej kakšen[sm=smiley36.gif]


v pekač bi spodaj dala ne vem krompir, čez bi narezala sveže šampinjone, bučke mam tud..pol pa mi zmanjka idej..zalila bi s smetano in na vrhu posula s sirom..

verjetno bo ena plast tudi faširan..al pa ne..

a malo pretenstam gobice..bučke mi je jasno da ne..





Katy78 -> RE: vse skupaj pa v pečico:) (24.11.2012 17:43:23)

Mi delamo takole in imamo zelo radi, pa še posode se malo umaže in hitro je narejeno: krompir, potem pa narežem na večje kocke papriko (rumeno in rdečo), por, koromač, bučke (na rezine ali pa kar na kocke, odvisno, kako se mi ljubi) včasih tudi korenček, vse skupaj dam v skledo, prilijem malo olja, solim, dodam začimbe (provansalske) premešam in pustim malo stati, da se okusi prepojijo, potem pa v pečico. Včasih damo zraven tudi perutničke.

Jaz gobic ne bi tenstala, ker itak boš prelila s smetano.




Hope2 -> RE: vse skupaj pa v pečico:) (25.11.2012 6:33:56)

Če že dam mleto meso vmes, potem za nas mora bit obvezno v omaki (ala bolonjeze). Smo bolj ljubitelji lazanj, kot musak... musake ravno zaradi suhega mesa ne maramo. Gobice pa tudi raje prepražim s čebulo in česnom- spet naš okus. k BUČKAM pašejo tudi malancani, če jih imaš. Po vrhu pa jaz rada posujem sončnična semena in ko je že pečeno, preden postrežem, še nekaj svežega zelenega (npr list bazilike)

Mi je pa všeč tudi katyn predlog, brez mletega mesa vmes in raje zraven perutke, puranjo bedrco, svinjska rebrca. Taka jed je pri nas še največkrat na mizi.





Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.11.2012 18:12:26)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




mateyka -> RE: vse skupaj pa v pečico:) (26.11.2012 18:41:09)

oj tulči, dej povej kako pripraviš jajčevce da so okusni.
a kej prepečeš,da ne spusti soka v narastku? olupiš ziher? lupina je tko žilava.. začiniš in mariniraš kaj? in s čim? mal mi opiš - bom mal jajčevce sprobala, ko bom glih novo kuhno mela okol novga leta [sm=smiley1.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.11.2012 19:51:27)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.11.2012 19:53:57)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




mateyka -> RE: vse skupaj pa v pečico:) (26.11.2012 20:09:36)

ej, vsakič ko sem jih dobila na pici, so bli podplati, najbolj pa lupina. [sm=smiley13.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.11.2012 20:47:17)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




ovnica7 -> RE: vse skupaj pa v pečico:) (28.11.2012 22:57:27)


IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

recimo ko sm bla se vegi, sm slovela (hvala, hvala, se klanjam, ti pa lohk unega bending smileya nalimas [sm=smiley36.gif]) po lazanji z jajcevci: cebula - jajcevci - majaron (ja, pred paradajzi) - pelati - rozmarin - cesen + zacimbe in sol po okusu in potem to zlozis v lazanjo v kombinaciji z besamelom.



Najbrž čebulo in jajčevce, ali vsaj čebulo, prej malo prepražiš? Se pelati tudi prej kaj pokuhajo? Koliko časa se peče? A se dajo jajčevci še kako zmehčat, če nimaš soparnika?




mateyka -> RE: vse skupaj pa v pečico:) (29.11.2012 0:37:36)


IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

po mojem zato, ker so jih le tanko narezali in dali direkt na pico, ki se pece na ful visoki temperaturi in so se izsusili, ne pa spekli [sm=smiley1.gif] daj probaj za foro (ni niti drago, niti komplicirano) enega razrezat na kocke, solit in pooljit ter v pokriti posodi speci v pecici. porocaj! [sm=smiley1.gif]


bom. sej veš - ko se preselim [sm=smiley36.gif]




uškinamama -> RE: vse skupaj pa v pečico:) (29.11.2012 7:50:02)

recimo ko sm bla se vegi, sm slovela (hvala, hvala, se klanjam, ti pa lohk unega bending smileya nalimas ) po lazanji z jajcevci: cebula - jajcevci - majaron (ja, pred paradajzi) - pelati - rozmarin - cesen + zacimbe in sol po okusu in potem to zlozis v lazanjo v kombinaciji z besamelom.

al pa polnjeni jajcevci: izdolbes in nardis filo po okusu.

hitreje so pripravjeni (ce jih recimo speces z mocarelo in paradajzevo omako), ce jih narezane na kolute pokuhas nad soparo, da se zmehcajo: ce jih delam polnjene, jih prav tako izdolbem in zmehcam nad soparo.




Metulj, mi tle ob meji poznamo to kot http://www.zeleniponedeljek.si/index.php?option=com_sobipro&pid=143&sid=201:Parmigiana-&Itemid=233
Mnjamsi




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (29.11.2012 10:28:00)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (29.11.2012 10:29:17)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (29.11.2012 10:31:32)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Paštetka -> RE: vse skupaj pa v pečico:) (29.11.2012 10:36:55)

Primorci ste bli zato v Jugi vedno privilegirani - nosili ste IT robo in jedli IT jedi


ja, jaz sem jim bila vedno fouš. [sm=smiley36.gif]




Stran: [1]