pica - help meeee (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


malaMravljica -> pica - help meeee (23.11.2012 16:15:59)

Punce, ker vem, da ima vsaka izmed vas v rokavu noro idej. Naceloma baje naredim mega pico, sam je moj povabu na pica vecer ene ljudi, ki so meni tako pomembni, da sem v paniki vse pozabila. Pa se vem, da obe zenski, ki sta se starejsi od mene zelo dobro kuhata.

Torej, bi naredla sunka, salama, gobice, paprika, to mi je jasno. Razen, kaj miste, ce bi papriko posebej zapekla na zaru in gor dala, da mi vode ne spusti [sm=smiley1.gif]

Pol bi pa eno tunina in cebula. Tu ne dam sira gor a ne? in cebulo, bi jo rajsi dala ko je pica ze pecena ali ne? To sem ze delala sam sedaj res pozabila kako.

Pol pa eno, prsut, rukola. Bi dala tu tudi gobice gor in sir se tudi da ali ne? Pa se, rukolola in prsut se da ko je ze pecena lai se motim?


Prosim za pomoc, ker bi rada, da mi dobro rata.





Brinčika -> RE: pica - help meeee (23.11.2012 16:28:45)

Jaz paprike nebi nič kaj pekla, se mi zdi da ima več okusa če je sveža, če pa nimam sveže včasih jo dam tudi iz kozarca, samo narežem pa dam gor.

Za tunino pa kar dam sir, -mozzarelo, pa tuno, malo pred koncem pa še čebulo, za pizzo s pršutom pa bi dala samo sir, čisto na koncu pa pršut in rukolo.




mateyka -> RE: pica - help meeee (23.11.2012 16:45:02)

čudne pice pečeš [sm=smiley36.gif]

jaz dam vse prej gor, razen rukole. jajce in tržaško omako dam pa nekaj minut pred koncem gor.
pa sir tud dam na tuno (zakaj pa ne??)

sicer lahko daš pečeno papriko na pico, pa surovo čebulo, pa brez sira tuno, pa surov pršut - ni nič narobe. sam čudno mi je [sm=smiley1.gif]

men so s pršutom fajn pinjole.. gobice in sir mi tud pašejo zraven. pa olive daj na navadno pico, če maš. [sm=smiley1.gif]




malaMravljica -> RE: pica - help meeee (23.11.2012 18:29:36)

Hvaaaaaala. pa panika me je ze malo minila, ker je tiramisu ze 1,5 ure v hladilniku in sem delala prav kremo z jajcem, se mi zdi, da bo tak cisto ta pravi.Testo je tudi ratalo, sem se mal bala. Predjed sem vceraj naredila probo in je baje njami. Bodo brusketeke, ene z paradiznikom, ene pa z gobicami in gorgonzolo. Pa 3 plehi pic in pol tiramisu in kava.

mateyka, zakaj cudne pice? Kakasne pa ti delas? A ves, mi smo full v Italiji in dol vsi radi jejo to s cebulo in tunino. Pa prsut in rukola je tudi kar znana se mi zdi, ta sunka, salama, mal zelenjavce je pa ena klasika. Sam ne upam prevec zelenjave gor dat, ker spusti vodo in pol imas vse skup bolj kuhano kot pa hrustljavo.

Da vam se mal guste naredim, ker smo ze imele enkrat eno debato o masinah [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] sem vse blizje ideji, da kupim od amc tisti nizek lonec in atmosfera pokrovka al kaj je ze, ime sem pozabila. Sem enkrat jedla domaco pico tam notri narejena. Zakon. Pa ta, ki jo je delala je danes k meni povabljena [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Tko, ob 7,30 so najavljeni. Ob 7.00 zacnem se zadnje priprave. Miza je pa ze pogrnjena. Sej bo, sej bo ..




mateyka -> RE: pica - help meeee (23.11.2012 18:57:56)


IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica
mateyka, zakaj cudne pice? Kakasne pa ti delas?


jaz vse spečem, nič surovega na koncu ne dodajam [sm=smiley17.gif] (razen kar sem prej napisala). pa tuna in čebula je tud pri nas samo jaz dam še sir in včasih koruzo.. hočem rečt, sej je vse načeloma isto, sam jaz dam vse na začetku gor. mi je čudno da bi surovo čebulo mela na pici, to je vse [sm=smiley1.gif]




Tippi -> RE: pica - help meeee (26.11.2012 0:35:33)

Pri pici je zame, še vedno najbolj pomembno testo. Vse kar daš gor je pač po vašem okusu.
Jaz recimo v testo dam obvezno malo mleka, olivno olje, sol, sladkor, kvas /tudi brez kvasa gre/ in origano (ga imamo raje v testu, kot na sami pici).
Najboljša varianta pri nas pa je, paradižnik, tuna, por, koruza, česen, sušeni paradižniki v olju, sir in olive. Hama!
No, naslednja varianta, pri nas najbolj pogosto narejene pice pa je pol pice s sirom (ker pač ne jem mesa), pol pa klasika + radič, ali pa ko je že pečena, se da čez rukola namest radiča.
Sem pa naredila tudi pico že iz vseh "ostankov" zelenjave, ki mi je ostala v hladilniku, plus paradižnik in sir.

Sej verjetno so obiski že mimo, če pa niso, pa mogoče ideje za drugič.

ps. aja, pa nujno katerakoli varianta, ne sme bit brez oliv!




malaMravljica -> RE: pica - help meeee (26.11.2012 15:03:37)

Tippi, hvala tudi tebi za prepozen odgovor [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ja obiski so mimo, pa bi res lahko se porocilo dala, ker ste mi tako prijazno pomagale.

Testo mi je super uspelo in se strinjam, testo je pri pici zelo pomembno, dam pa jaz samo moko, sol, vodo, olivno olje in kvas z mal cukra.

Prvo sem imela predjed, popeceni kruhki eni so bili z svezimi gobicami in gorgonzolo, druge sm pa popekla samo z cesnovim olivnim oljem in na popecene pol dala gor svez nadev iz paradiznika. Oboje je superca.

Pice sem naredila tri. Prva paradiznik, mozarela, sunka, salama, paprika, gobice in milsim, da nic drugega. Sem pa zelenjavco posebej v mali pecici istocasno pekla, da ne bi izgubila vode in je bilo fino.
Druga pa par.mezga, mozarela, tunina in cebula. Tudi fina in tako lepo je disala.
Tretja pa je bila zadetek v polno. Par. mezga, mozarela, prsut, vratovina, jurcki in rukola.

Za sladico sem delala tiramisu in sem ga v bistvu sedaj prvic delala z jajcem. Recept sem pobrala na kulinariki in tiramisu je bil res tak kot mora bit. Krema je bila res tako kremasta, lahka, skratka super.

In obiski so mi prinesli en adventni vencek in en bozicni namizni aranzmajcek. Se mi je ta pica vecer prav splacal, ker pri venckih pa res nisem dobra in ga sicer naredim, samo to pomeni, da imamo vedno najgrsi vencek kar jih je. Za letos sem resena [sm=jezicek.gif]





Poka -> RE: pica - help meeee (3.12.2012 9:31:03)

Probajte tale recept za testo, ker je res mega :)

Pol kg daš ostre in pol kg mehke moke, pol litrska pločevinka piva, tri male žličke soli, ena kocka kvasa. Kvasec narediš z žlico sladkorja, mal vode, kvasa in moke, ki jo vzameš stran od že pripravljene. Jaz zamesim kar v kruhomatu in preden vzhaja, dam ven - ker dam nekaj v zmrzovalnik, testa rpide res veliko. Aja, v pivo daš še olivno olje - 4 velike žlice.

ostalo pa če ti pač paše surova zelenjava gor, zakaj ne. Meni je bolj všeč zapečena. Jaz dam na pice zelo veliko zelenjave in ni mi nikoli spustilo vode. Če pečeš posebej, je pač več pacanja - pa mogoče je prednost v tem, da če ti kak kos ostane, ga shraniš in je potem malo bolj užiten kot pa s tisto uvelo zelenjavo...

Tunino jaz delam tako, da tuno spražim na česnu z malo paradižnikove omake in to dam gor. Pa posolim. Meni je tako boljše, mogoče ker imam pa res vedno samo tunov slanici na voljo in je az pico res pust okus...




Stran: [1]