pelin -> RE: Brošure za zajtrk :o( (22.11.2012 22:04:45)
|
IZVIRNO SPOROČILO: nananaja Drugače pa podpis pod Dušana Merca, ki je v imenu mnogih učiteljev, vzgojiteljev in staršev povedal na glas tisto, kar si marsikdo misli, pa ne upa izreči.... In kje mi lahko preberemo, kaj je rekel? Na vrhu je citirana ena učiteljica z drugim imenom. pelin, pa to, kar ti pišeš, je povsem nekaj drugega kot pa piše učiteljica... žal po petih letih tradicionalnega zajtrka se meni zdi pismo vse kaj drugega kot izraženo dejansko stanje. Saj jaz razumem, da ta tradicionalni zajtrk se zaračuna staršem v ceni malice ali oskrbnine za vrtec. Da se pa vsepovprek piše, da šole nimajo denarja, zato ne postrežejo tradicionalnega zajtrka, niti v času malice, se mi pa zdi gladko pretiravanje v času, ko celoten sviz pelje gonjo proti... sej ne vem če samo proti vladi. Zmetala si vse v en koš....Jaz sem napisala , da se strinjam s tem kar je o tej zadevi komentiral Dušan Merc ( mimogrede se da to prebrati v Slovenskih novicah)...v bistvu ne govori o tej temi z vidika , ki ga opisuje "tista ena"učiteljica....govori v smislu, da je ta projekt slovenski zajtrk še en "kranjski horuk šnops projekt",ki ima ozadje daleč stran od človekoljubnega in domoljubnega tona, saj je to projekt lobijev , čebelarjev in podobnih, ki želijo s trkanjem na domoljubna srca preprostih ljudi povečati prodajo svojih domačih ( ki to v resnici sploh niso vedno) vendar krepko dragih proizvodov....tako kot preprost narod, ki dandanašnji kar težko živi, si tudi šole in vrtci ne morejo privoščiti drage hrane, še posebej, če lahko pridejo do nje ceneje......poleg tega pa je slavni projekt še čisto na pol narejen...tako kot večino stvari pri nas... Seveda pa hkrati podpiram tudi tisto učiteljico, ker je povedala čisto prav....ko se je začelo s tem projektom o vseslovenskem tradicionalnem zajtrku, se je na velik zvon obešalo, da bodo ta zajtrk financirali domači kmetje in prizvajalci...ne vrtec...ne šola...in ne starši ...pa jih je vse skupaj hitro minilo, saj so videli, da se to ne izplača....iz tega je razvidno, da se jim ne gre za promocijo domačih izdelkov, temveč le za dobiček....če bi se šlo tu za promocijo in dvigovanje zanimanja za domači trg, ne bi stroškov tega slavnega projekta obesili na šole, vrtce in starše....tako so torej prvo leto začeli z obljubami, ki so jih kmalu požrli....in ja....vsa ta papirna reklama je daleč predraga in niti malo potrebna....pa če bi za vsako šolo kupili za ta denar vsaj nekaj jabolk, pa bi bil denar bolje porabljen... In ko si v svoj koš stlačila še sviz...ki po tvoje pelje gonjo proti ne veš čem....jaz dobro vem proti čem....zate pa verjamem da ne veš...in konec koncev...kaj ima to veze s tradicionalnim zajtrkom??To je čisto druga zadeva....in verjemi mi...šole še za marsikaj drugega nimajo denarja ne le za nakup kvazi slovenskega putra, jabolk in medu, ki je bil v začetni fazi tega ah in oh projekta obljubljen zastonj....Verjamem, da se jim zdi neumno zapravljati denar za nekaj, kar naj bi služilo kot promocija domačih pridelovalcev, ki pa so po vrhu tako škrti, da enkrat na leto ne privoščijo vsem slovenskim otrokom v vrtcih in šolah zastonj zajtrka...potem se pa naj grejo solit... Kljub vsem izračunavanjem povprečnega dohodka na družinskega člana in prepucavanja gor in dol, bi rekla le to, da se strinjam z Lulu...res je, da si marsikdo ne more privoščiti, da bi plačal otroku malico....Že res, da po statističnih izračunavanjih ta znesek kao ni tako visok, da ga ne bi mogli poravnati skoraj vsi, vendar z zagotovostjo trdim, da bi tisti, ki imajo res malo denarja, gotovo raje namenili ta denar za kakšno drugo tudi potrebno zadevo, če jim ne bi bilo treba plačevati malice. In če tako želimo zaščititi otroke in se vsi trkajo na prsa kako je treba njim pomagat....zakaj potem država ne omogoči subvencionirano malico za vse osnovnošolske otroke...saj v končni fazi je otrok podoben otroku, pa če je iz bogate ali pa iz revne družine...vsak ima le ena usta in lačen želodec....In če sedaj ne gledamo staršev, ki denar zapijejo, zakadijo, zakofetkajo ali pa zapravljajo kako drugače...če gledamo le otroka .... vsak si zasluži, da se v šoli naje, pa če starši znajo ravnati z denarjem ali pa ne...
|
|
|
|