Prehlad in nosek (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Bojana 29 -> Prehlad in nosek (22.11.2012 10:31:23)

Moj 3,5 letni fant je ponovno prehlajen. Zadnje čase imava problem, da nikakor ne moreva očistiti nosa. Problem je v tem, da ko pihne ne gre iz nosa nič ven - nos je čist. Zabasano ima vse nekje zadaj. In ta gosta sluz (šmrklji) mu tečejo v grlo kar ga draži, kašlja ga sili na bruhanje. Že par dni jemljeva sinupret kapljice, nos zmeraj čistim s fiziološko, po potrebi uporabljam Operil, ker hitro stakne bronhitis redno jemljeva Singulair, sedaj ko pa je prehlajen pa še Flixotide. Kaj še lahko naredim, da mu odmašim nos?

Paštetka -> RE: Prehlad in nosek (22.11.2012 11:00:22)

če upoštevam fizikalne zakone.... se kondenz začne tam notri nabirati (vsaj meni [sm=smiley36.gif]), če pojem juho. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Takrat mi vedno z nosa teče.

NE vem....včasih je vžgalo pri nas (ko sta bila dojenčka), če sem v kopalnico spremenila v vlažno savno. Odprla sem vročo vodo, da teče, da se je kopalnica lepo orosila, pa sem se potem par minut z njima noter igrala v tem vlažnem prostoru.

darhaha84 -> RE: Prehlad in nosek (22.11.2012 11:41:31)

Poglej si še to temo
http://www.ringaraja.net/forum/kaselj/m_6007446/mpage_1/tm.htm#6007851
Drugače pa mu jaz čistim nos s fiziološko, večkrat na dan in ponavadi zvečer še s pumpico kadar je zabasan (samo to je res kriza, ker ga morava oba z možem držat, da mu lahko orng noska spucam, ker se zelo upira in brca - samo pomaga mu pa ful. Ko smo konec se takoj pomiri, samo meni se srce trga vedno ko mu moram tako noska pucat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image])

Najaa -> RE: Prehlad in nosek (22.11.2012 12:23:54)

Mogoče inhalacija? Naredi savno v kopalnici in se zaprita noter za ene 10 minut, če imaš eterično olje timijan, evkaliptus ipd, lahko še to daš v vodo. Ta kašelj je najbolj blesav, ko najbolj pride do izraza ponoči, ko spi. Moji imata pogosto. Čistim s fiziološko, operil, inhalirata, dvignem vzglavje...

Katy78 -> RE: Prehlad in nosek (22.11.2012 22:20:55)

Kako pa čistiš s fiziološko? Mu nosek nežno prebrizgaš? Sicer ima zdaj ORL gonjo proti prebrizgavanju noska ampak jaz mu ne spravim čisto nič iz nosa, če fiziološko samo nakapam v nos. Nežno ga prebrizgam in ven pride ohoho šmrkljev, tudi takrat, ko se mi niti ne zdi, da je zabasan.

rozilu -> RE: Prehlad in nosek (23.11.2012 10:11:59)

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Kako pa čistiš s fiziološko? Mu nosek nežno prebrizgaš? Sicer ima zdaj ORL gonjo proti prebrizgavanju noska ampak jaz mu ne spravim čisto nič iz nosa, če fiziološko samo nakapam v nos. Nežno ga prebrizgam in ven pride ohoho šmrkljev, tudi takrat, ko se mi niti ne zdi, da je zabasan.

????

Spet nova doktrina, al kaj???

No jst še vseeno konkretno prebrizgam, kar z 5ml šprico po ene 3x v vsako nosnico, da vse priteče ven. Sej pol se itak na novo začne delat, se pa vsaj da spihat. Večinoma pa moja pupa niti nima nosa tako,da bi ji vse teklo ven, ampak je kar nekje zadaj zabasano in s pihanjem nikakor ne sparviš ven.

Bojana 29 -> RE: Prehlad in nosek (23.11.2012 10:15:19)

Nosek mu s fiziološko čistim tako, da se nagne nad bano, potem pa mu jo s curkom vbrizgam v obe nosnici. Se nič ne upira, saj je že od vsega začetka navajen na čiščenje nosa. Bom pa še poskusila s "kopalnico savno". Hvala.

nusi -> RE: Prehlad in nosek (23.11.2012 19:06:19)

joj tak nos je ful nadležen, tko je imel naš parkrat vneta ušesa. Nč ni prišlo ven, je bilo pa zadaj zabasano. Torej prebrizgavanje s TOPLo fiziološko, pa pred tem spit čimveč toplega čaja, juhe... da od znotraj pogreje in pa soparna kopalnica, to smo izvajali in občasno še izvajamo mi.

Urska09 -> RE: Prehlad in nosek (23.11.2012 21:23:00)

IZVIRNO SPOROČILO: rozilu

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

????

Spet nova doktrina, al kaj???

Ja. Razlog: če preveč agresivno špricneš v nosek, fiziološka lahko porine gnoj do ušesa, ki se vname. Sedaj propagirajo nežno kapljanje fiziološke v nosek ali pa sterimar. Slučajno vem, ker sestra dela na orl.

rozilu -> RE: Prehlad in nosek (26.11.2012 13:32:26)

IZVIRNO SPOROČILO: Urska09
Ja. Razlog: če preveč agresivno špricneš v nosek, fiziološka lahko porine gnoj do ušesa, ki se vname. Sedaj propagirajo nežno kapljanje fiziološke v nosek ali pa sterimar. Slučajno vem, ker sestra dela na orl.

Hvala za info. Ta mali nisem nikoli naredila škode s tem, od 6m do zdaj (zdaj je 3l) je bila 100x prehlajena, skoz čistimo s fiziološko, pa še ni imela komplikacij z ušeskom. Je to res edini način, da kaj spravimo ven.

Po drugi strani... jaz si nikoli nisem tako čistila nosa, vedno samo pihala ven. Lani ob tem času sem pa bila prehlajena doooooolgo in sem si parkrat očistla z brizgo, pa sem čutila, da nekaj ni OK. Samo ena noč bolečin v ušesu (oz. par ur) in že sem mela predrt bobnič (takrat pač ni več bolelo). Z ušesom sem mela probleme še par tednov al kar cel mesec... Tko da jaz si s fiziolško če čistim več, samo demonstritram mali kako je to OK.

Urska09 -> RE: Prehlad in nosek (26.11.2012 23:23:40)

Sej, da ne boš mislila: tudi jaz otroku še vedno pucam nos z brizgo polno fiziološke, samo da sem zdaj mnoooogo bolj previdna in res počasi, počasi brizgam not. Prej sem pa na šus[sm=zmeden.gif]

dreamhorse -> RE: Prehlad in nosek (4.12.2012 12:22:17)

Kaj pa baby vac? Jaz ga ne zamenjam nič na svetu... Mala sama pride, da bi si posesala nosek... če katera slučajno ne vem, aspirator za nos, ki se priklopi na sesalec... Sliši se grozno, ampak je najboljši, ker tudi naša ne more tega pihnit ven, sesalec pa posesa v trenutku..

Stran: [1]