[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.11.2012 14:41:13)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




pomlad08 -> RE: Marmorni kolač? Ampak nočem suhega :) (23.11.2012 15:37:38)

Mmm, preslastno! :) Ja, tudi našemu se ne bo uspelo postarati - pa ravno zato sem ga naredila, ker me je zanimalo, kako bi zgledal čez par dni (recimo da bi ga vzeli na kakšne hribovske počitnice ... mah, ampak saj tam tudi ne bi počakal 3 dni, who am I kidding).

Super je, sem naredila tega s putrom (dr. Oetker). Naslednjič bom poskusila pa še unega s kulinarike (sem ga že 1x delala, ampak mogoče res nisem bila dovolj vztrajna z miksanjem).

Ronja, pri nas je isto, ne smem povedat kaj sem spekla (po imenu), potem mož vse zavrne, ker je bila pri njegovi teti-pekarici vsaka slaščica bolj kot ne "suha hruška" :)




ovnica7 -> RE: Marmorni kolač? Ampak nočem suhega :) (25.11.2012 15:28:28)

Danes sem delala marmorni kolač po dr. Oetkerju. Rezultat: čisto preveč zapečeno, pa še zlomil se je, ko sem dajala dol silikonski pekač. Ma, sem bla jezna, delaš, pol pa tak zmazek. Sem šla danes še enkrat brat komentarje in je ena res napisala, da peče samo 45 minut. Biskvit pa je tudi bolj tak zvit, kar me pri marmornem kolaču ne moti, le malo dvomljivo se mi zdi, ker naslov recepta je pa marmorni šarkelj, kar pa v osnovi pomeni rahlo pecivo.

Koliko časa in pri koliko stopinjah ve pečete? Kdaj se da s peciva pekač, ko je pecivo še vroče ali hladno (jaz sem dala dol pri vročem)? Zanima me tudi glede preliva kako ga naredite, najbrž se zmeša temna čokolada in maslo. A potem pa to prelijete po kolaču, pa da samo steče po pecivu (kot npr. vosek pri sveči), ali ga s čim drugim premažete, da je čisto ves oblit?




ovnica7 -> RE: Marmorni kolač? Ampak nočem suhega :) (25.11.2012 15:29:26)

Biskvit je zbit in ne zvit[sm=smiley36.gif].




mateyka -> RE: Marmorni kolač? Ampak nočem suhega :) (25.11.2012 19:26:25)


IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
[sm=smiley36.gif] no, jz sm polovico elegantno resila tko, da sm ga podturila tasci - pa se hvalezna je bla [sm=smiley36.gif] pri nas peciva ne gredo najbolj v promet,


sej veste, da jih lahko date zmrznit v manjsih kosih in potem odmerznete in so ko novi, ko jih potrebujete? ce jih hocete malo poboljsat, jih lahko odmrznjene prelijete s cokolado ali limoninim prelivom in so njami - no ja, al pa to ze pred zamrznitvijo naredite in potem ni nic dela [sm=smiley1.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.11.2012 9:34:03)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




pomlad08 -> RE: Marmorni kolač? Ampak nočem suhega :) (26.11.2012 10:07:38)

Ovnica, škoda, da se ti je ponesrečilo. Ja, jaz sem ga gotovo pekla manj kot uro - vedno preverim s pletilko, če je že pečeno (zapičiš notri pletilko, če potegneš ven suho pletilko, je že pečeno). Mogoče res nekje med 40-45 minut. Ni bil pa tudi moj posebej rahel, ampak dober pa. Po peki ga moraš pustiti nekaj časa v modelu, šele potem (čez 10, 15 mnut) stresti ven. Tega se držim tudi pri ostalih kolačih/tortah/mafinih/poticah ...

Ti želim, da se ti naslednjič bolje izide :)





ronja -> RE: Marmorni kolač? Ampak nočem suhega :) (26.11.2012 11:21:23)

br. 1 bi itak cele dneve samo kruh natepaval, ce bi lohk

No, saj kruh je tudi fino pečt[sm=smiley1.gif].

pomlad, super, da je ratalo:). Hehe, saj lubi sicer vse proba, samo PREDEN se spravim pečt tako kislo pogleda, pa vpraša, kaj če bi pa rajši kaj kremastega...[sm=smiley36.gif] Zato je bilo pa kul, da je bil glih na terenu, pa ni mel prava glasanja[sm=jezicek.gif], ptoem pa ves lepo presenečen[sm=smiley1.gif]

Aja, glede tega presenečenja moram še dodat, da mi je kasneje priznal, da ga je najprej kar mal stisnilo, ko me je videl, kako lepo oblivam un kolač... Je rekel, da je cviknil, da mu mam "spet" kaj za povedat[sm=jezicek.gif] (ker sem mu navadno spekla kaj, ko je zvedel za tamale). Sem se ful narežala, ko mi je povedal[sm=jezicek.gif]. No, ni za bat, hehe[sm=smiley36.gif]

ovnica, probaj prirejeno varianto: jaz sem dala v ta recept še 1 jajce več (torej 4 jajca namesto 3), pa manj sladkorja (ok, to je odvisno, kako sladko imate radi, nam je 180 g cukra tu dovolj), pa kot rečeno sem obrnila razmerje temnega in svetlega biskvita (to je spet stvar okusa), ampak kar se sočnosti tiče, probaj, če ti pomaga to, kar sem jaz spremenila v receptu:
- 1 jajce več
- malo več mleka (to sem dodajala potem na uč, ampak vsaj pol deci zraven, res pa da kakav malo več spije, ampak vseeno)
- pečeš manj časa, tudi jaz ga nisem pekla 1 uro
- pekla sem v silikonskem pekaču in sem ga po peki pustila nekaj časa gor, da je vlaga morala ostat not.
- če se ti hoče na vrh zapečt, pokrij s papirjem ali alufolijo

Jaz sem potem ohlajen kolač premazala z marelično marmelado (domačo, da ni presladko), ne šparat tu;), čez pa prelila s prelivom iz čokolade in neke maščobe (to je lahko maslo, margarina ali olje, mislim, da sem zadnjič dala margarino, ker sem jo mela za porabit, razmerje cca 1:2 za čokolado - torej 2x več čokolade, če daš olje, daš še manj olja, ker j ebolj mastno in tekoče). Jaz sem kolač prelila z dobrih 200 g čokolade in cca 70-100g margarine (ne vem natančno, vem, da ni bilo 100 g), vedno dam malo več čokolade;).

mi ni jasno, kako uspete celega pojest v 2 dneh!
Haha, mi veliko požremo, saj veš:D. Zadnjič smo prišli iz sprehoda in sva ga sama požrla še tisto preostalo tretjino[sm=jezicek.gif] - plus kremšnite[sm=jezicek.gif]




mateyka -> RE: Marmorni kolač? Ampak nočem suhega :) (26.11.2012 12:04:14)


IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Je rekel, da je cviknil, da mu mam "spet" kaj za povedat[sm=jezicek.gif] (ker sem mu navadno spekla kaj, ko je zvedel za tamale). Sem se ful narežala, ko mi je povedal[sm=jezicek.gif]. No, ni za bat, hehe[sm=smiley36.gif]


LOL, zgleda si preveč prijazna - it can backifre after all [sm=smiley36.gif]




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]