Delo 4 ure- otroški dodatek (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Andre -> Delo 4 ure- otroški dodatek (9.9.2005 9:54:31)

Pozdravljene!
A ima katera izkušnje - če delaš po 4 ure do otrokovega 3. leta starosti, a se ti kaj poveča otroški dodatek? Zdaj delam že en mesec polni delovni čas (žal je porodniška tako hitro minila!!!!), vendar mi zraven treh otrok kronično primanjkuje časa, da bi postorila vse, kar je nujno potrebno za normalno funkcioniranje družine. Razmišljam, da bi koristila možnost skrajšanega delovnega časa, vendar ne vem če bi to finančno zmogli, glede na to da bi dobila samo polovico plače. Prosim za kak komentar oziroma izkušnjo. plis plis

buča -> Delo 4 ure- otroški dodatek (9.9.2005 11:14:56)

delam po 4 ure od 6.7,Pika pa bo 25 maja stara 3 leta.glede plače pa je takole-dobivaš jo samo pol,socialna ti plača le zd.zavarovanje in del dobo.Gre težko,dobim manj kot 70 tisoč,pa se bomo že navadli.Žal mi je,da nisem takoj delala po 4 ure.Se mi zdi denar ničvreden proti temu,kako hitro ti otrok zraste.Seveda pa brez njega ne gre.
Glede otr.dodatka pa takole-meni ni živa duša rekla,da moram kaj,kje na novo vložit,da bom imela višji otr.dodatek,sedaj imam 6 čukov

Stefka -> Delo 4 ure- otroški dodatek (9.9.2005 11:31:09)

Mislim, da ti pripada višji dodatek. Vsaj po logiki bi bilo tako, ker se računa na dohodek in dohodek je pač manjši. Zato bi pač dodatek moral boti višji.
Vprašaj na CSD.

Stran: [1]