SPANJE V VRTCU (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

BARBARA R. -> SPANJE V VRTCU (9.9.2005 9:43:35)

Pozdravljene! Zanima me kako se vaši sončki navajajo na spanje v vrtcu. Na čem spijo? Pri Kristini imajo samo 2 posteljici ostalo pa ležalnike, kljub temu, da je skupina najmlajših. Sedaj, ko se še uvajamo otroci hodijo postopno, vsake nekaj dni kakšen več, tako da še imamo posteljico. Čez nekaj dni bo pa ostala brez nje. Kaj naj storim, ker naš otrok zaspi samo če je zagrajen? Še zaščito za okrog posteljice nosim vsaki dan v in iz vrtca, ker brez tega ni zaspala. Naj kupim zložljivo posteljico za v vrtec? Prosim pameten nasvet !

Anonimen -> SPANJE V VRTCU (9.9.2005 9:52:08)

A misliš, da bodo pustili? Jaz bi najprej zadevo prepustila toku, kaj pa veš, pri teh malčkih si ogromnokrat prav presenečen. Če pa se bo res izkazalo, da ne bo šlo, čeprav pri večini gre, pa bi bilo to po moje v redu rešitev. Samo a potem boš pa pa še posteljo vsak dan sem in tja prenašala? Fino bi bilo, če bi jo lahko kje spravili.

Knif -> SPANJE V VRTCU (9.9.2005 9:56:52)

Pri nas v vrtcu pa imajo tudi blazine po tleh, tako da lahko kar tam zaspijo. Malo časa ji še dajte, pa se bo mogoče navadla na novo posteljico. Drugače pa se strinjam, da ni ravno luštno posteljice okol prenašat.

puncica -> SPANJE V VRTCU (9.9.2005 10:27:52)

Pri nas majo sam nizke ležalnike v 1 starostni skupini, tako da o kakih pojstlcah nimam pojma

puncica -> SPANJE V VRTCU (9.9.2005 10:28:54)

Pa kako pa veš da je fora sam o ograjenosti, a pa ste že probal kdaj jo dat spat na postlo zakonsko al pa na kavč al pa nekam, kjer ni ograde?

srki -> SPANJE V VRTCU (9.9.2005 10:40:15)

V našem vrtcu imajo v 1. starostni skupini tudi ograjene posteljice že zaradi same varnosti otrok, sicer imajo samo dve, kar pa je čisto zadost, glede na to, da ostali spijo na blazinah. Glede zložljive posteljice jih pa kar povprašaj če jo lahko prineseš sabo, pri nas ni noben problem, če kaj takega prineseš, kar otroku ugaja in mu je všeč. So še veseli tega.

BARBARA R. -> SPANJE V VRTCU (9.9.2005 10:42:07)

Vedno je zaspala v zibelki in kasneje v svoji posteljici.
Na prvem dopustu je imela 4 mesece, na klasični enojni postelji smo ob strani namontirali desko, na drugem dopustu je imela 11 mesecev in otroško ograjeno posteljico, prvo noč ni spala, pomislila sem na to težavo z ograjenostjo in okrog vzglavja navezala odejo. Otrok je zaspal. Na naslednjem dopustu je bila stara 14 mesecev in je lepo spala v zložljivi posteljici.

Vse ostale stvari, voziček, zakonsko posteljo, blazine po tleh,.... ne smatra za spalno zadevo. Saj smo jo dali na ležalnik, a je le plezala 40 min gor in dol, da je še ostale otročke zbudila.

puncica -> SPANJE V VRTCU (9.9.2005 10:58:41)

A ja da je ta fora, ja pol pa ne vem kako pomagat, mogoče pa jo začnete mal navajat na to, da bi zaspala v neograni postlci. Ma ne vem, mogoče se bo pa sama navadla ko bo vidla da drugi otroci tud spijo na ležanikih. No upam da premostite to težavo

Stran: [1]