Hope2 -> RE: peka z 1,5 letnikom (23.11.2012 7:03:46)
|
Ježke se da naredit tudi brez masla. Jaz sem zdaj že parkrat naredila take bolj "zdrave", lahko se oblikujejo tudi v truffle in stojijo zelo dolgo v hladilniku Narediš pa jih iz suhega sadja (dateljni, marelice, brusnice), mletih oreškov- ali piškotov, pravega kakava in žlica medu. Suho sadje veže skup in še sladko je. Drugače pa kuhaj in peči z otrokom kar ti srce poželi, ampak mirne živce boš mogla ti ohranit. Jaz sem z njim delala vse od peke kruha, do piškotov... Ne glej toliko, kaj je prijazno za trebušček... ga je treba naučit, da se ne da v usta, in četudi poliže, mu ne bo nič. Samo meni so vedno šli lasje pokonci, ko ni delal tak kot sem jaz hotela[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif], sem picajzel v kuhinji... ampak druge ni, kot stisnit zobe in oči[sm=jezicek.gif] in potem namesto 1 minute čistiš 30minut. In eni piškoti so že pečeni, drugi so predebeli in zato surovi[sm=jezicek.gif], noben piškot sploh nima oblike, pa kaka žemljica je bila preveč zabita, ker je rabil dat več moke[sm=jezicek.gif], pa testo za piškote je že prej ratalo pocas_to, preden je zmogel razvaljat in še takrat je razvaljal tako, da me je srce bolelo[sm=jezicek.gif]... ampak uživa v kuhinji in še zdaj mi vsaj 1x na teden reče, mama greva pečt cupcakes ali torto ali palačinke.... ima celo 2 svoji kuhinji (četudi je fant) in skoraj vsak dan kuha ali zunaj ali not. Palačinke maže sam, takrat moram tudi mižat[sm=smiley36.gif] Včasih si prav želim, da ga ne bi uvedla v to[sm=jezicek.gif]
|
|
|
|