ronja -> RE: neposlušen 4-letnik (22.11.2012 11:05:28)
|
ne vem pa, če tok mali otroci že znajo zakamuflirat čustva... Znajo! Ne moreš verjet! Podpis pod Ankico, tudi mi imamo eno sanjačko doma, pa je zdaj tudi že veliko boljše (stara je zdaj 5 let). Enostavno še nimajo te koncentracije, da jih ne bi premamile vse druge reči, saj to vidiš že v Rdeči kapici, so bili očitno otroci taki od vedno, da so jih rožice pa metuljčki premamili iz potke[sm=jezicek.gif]. Delajo nekaj, pa vmes pozabijo, pa začnejo nekaj drugega. Še odrasli smo včasih taki. In nas tudi kdaj kdo spomni: ej, tole je treba končat!... Jaz si pišem listke, ker sicer tudi marsikaj odleti iz glave, potem pa ponoči ne spim:D. Na žalost jih je dokler so mali, pač treba spominjat. Ko jima rečem, da naj pospravita, pridem vsake toliko tja in spomnim tisto, ki se je zaigrala s tem, kar je pospravljala, da je treba pospravit. Pospravljam pa ne za njima. Na koncu je narejeno, ja, težje je kot če bi sama vse skup pospravila, vendar se mi zdi, da se vseeno splača, ker je viden napredek. Evo, zdaj je šla R. pospravit mleko. Stoji na sredi kuhinje s steklenico mleka v rokah in skače, ker se je vmes zagledala v odsevu od aluminjastega pekača... Ampak zdaj je pa nehala in pospravila mleko:D.
|
|
|
|