delo od doma - prijava (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

bubu_bibi -> delo od doma - prijava (20.11.2012 7:59:42)

Pozdravljene!

Delala bom od doma, torej ne na sedežu podjetja. Zanima me, ali mora delodajalec to prijaviti, komu (kam) in v kolikem času? A bo dopis na inšpektorat za delo dovolj? Nobenega obrazca ne najdem...

Pa še to. Prevoza na delo mi normalno ne bo rabil izplačati, razen, kar bo dela na terenu, kako pa je z malico?

Hvala vnaprej za odgovor in lp!

petea -> RE: delo od doma - prijava (20.11.2012 10:37:24)

Zakon določa, da mora biti inšpekcija obveščena pred pričetkom dela. Verjetno zadostuje dopis.

Potnih stroškov nimaš, za malico ne vidim razloga, da ti ne bi pripadala.

Prav tako nadomestilo za uporabo svojih sredstev pri delu na domu.
Morata pa delovno obveznost, razporeditev ur, razmerja, nadomestila ... urediti v pogodbi o zaposlitvi.

bubu_bibi -> RE: delo od doma - prijava (20.11.2012 10:46:44)

petea - najlepša hvala. Pred pičetkom - če danes podpišem pogodbo veljavno z današnjim datumom in dam dopis na pošto tudi danes bo ok?

A to nadomestilo za moja sredstva mora biti oz, kako naj se ovrednoti? In še eno: sicer je pogodba za 40 ur tedensko, vendar z delovnim časom lahko razpolagam sama - se to napiše v pogodbo, ali ne? Ker načelno, če kaj naredim prej, imam pač kakšno urco frej, oz, kakor si pač bom razporedila, npr. če bom želela delati za vikend, pač lahko, ne bo se pa ta ura obračunala po višji postavki. Bojim se, da potem bom mogla še neko dodatno evidenco za svoje ure vodit.

Najlepša hvala še enkrat. Na tem področju sem čisto bosa. [sm=smiley13.gif]

petea -> RE: delo od doma - prijava (20.11.2012 11:26:47)

evidenco ur si le vodi, bo tako za tvoje kot za šefovo dobro

da imaš variabilni delovni čas, pa seveda le napišita v pogodbo - zna biti malo neprijetno, da si npr. po celonočnem delu na kavi nekje v mestu, pa te vidi šef in reče, da kako da ne delaš, če pa imaš še vsaj 3 ure delovnih ur tisti dan

bubu_bibi -> RE: delo od doma - prijava (21.11.2012 7:44:12)

petea - najlepša hvala še za ZS! meni ZS nagajajo - jih ne morem pošiljati, ne odgovarjati nanje, zato pišem sem. še enkrat najlepša hvala![sm=rozica.gif]

petea -> RE: delo od doma - prijava (21.11.2012 7:48:49)

Prosim.
[sm=smiley1.gif]

Stran: [1]