Ločeno zbiranje odpadkov ali kdo se ... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

JASNA D -> Ločeno zbiranje odpadkov ali kdo se ... (9.9.2005 8:38:37)

dela norca iz nas?

Pred nekaj meseci so nam zamenjali posode za odlaganje odpadkov in dodali še tri - za steklo, za biološke odpadke in za papir.

Nato je bila na lokalni televiziji neka kontaktna oddaja o ločenem zbiranju odpadkov v kateri je bilo povedano, da vse smeti (iz vseh odlagalnih posod) pobere isti avto. Tam se seveda vse smeti veselo premešajo in tako smisel ločevanja odpadkov odpade....

Ker imam čas, sem to nekajkrat preverila na lastne oči in drži. Dobro, verjetno nas želijo "navaditi" na red, da ga bomo upoštevali, ko bo MB Snaga končno poskrbela za ločene deponije...in s tem za recikliranje. Do sem še ni problema, pred nekaj dnevi pa mi je zavrelo. Dobili smo obvestilo, da se bo odvoz smeti občutno podražil, ker odpadkov ne ločujemo. Pa kaj se delajo norca iz nas, ali so morda iz danes na jutri vzpostavili sistem in ustrezno infrastrukturo? Ker sem brezposelna bom še naprej spremljala odvoz in se prepričala, ali mečejo vse "v isti koš" ali ne. Če sem kaj zamudila in jim delam krivico, pa me naj kdo razsvetli.

Pa da ne bo pomote - ni problem posebej odlagati papirja in steklenic....ampak ne me na suho *****

Jasna

Anonimen -> Ločeno zbiranje odpadkov ali kdo se ... (9.9.2005 8:45:39)

V Škofji Loki so tudi počeli to in to več let. Za Kranj nisem prepričana. Zadnjič smo tule v službi viseli na oknu in gledali, kako je tovornjak nalagal smeti iz ločenih smetnjakov, ampak nas je nekaj zmotilo, da nismo videli velikega finala, tako da res ne vem, če je naložil smeti iz vseh treh smetnjakov ali samo iz enega.
Je pa res poden, da vas takole okoli prinašajo. Verjamem, da si besna. Ti se kar pritoži. Vsi bi se morali, ker to je res idiotizem.

soncece24 -> Ločeno zbiranje odpadkov ali kdo se ... (9.9.2005 8:48:40)

Jasna, pri nas pa odpadke ločeno pobirajo po dnevij: recimo ob četrtkih ostale, v ponedeljek biološke... Je pa verjetno res, da vse na isto deponijo peljejo, sam tovornjaki pa niso isti

BARBARA R. -> Ločeno zbiranje odpadkov ali kdo se ... (9.9.2005 10:05:13)

Pri nas je teh kontejnerjev za ločevanje malo in daleč izpred mojih oči. Tako da ne vem kako jih preznijo. Moj mož pa zadeve odpelje na smetišče. Tam so ogromni kontejnerji s še bolj strogim ločevanjem. Tako, da res težko verjamem, da smetarji pa kar vse skupaj pomešajo. Za 100% pa ne vem.

kofetek2010 -> Ločeno zbiranje odpadkov ali kdo se ... (9.9.2005 10:11:02)

mi imamo 5 navadnih kant in 3 barvne na "ekološkem otoku", čeprav imam v kuhinji tako narejeno, da imam možnost ločenja odpadkov (3 različne male kantice) tega ne prakticiram, ker dokler stoji tistih 5 kant, se ne bom ubadala z ločevanjem nisem se pa nikoli zavzela kako je s pobiranjem, so kante (in smrad) na srečo na drugi strani

JASNA D -> Ločeno zbiranje odpadkov ali kdo se ... (9.9.2005 10:38:07)

Jaz se tudi ne bi ubadala s tako življenjsko nepomembnimi zadevami, če ne bi grozili s podražitvijo - pa že sedaj niso tako poceni....

In če jih bodo ločevali tudi oni in primerno reciklirali - ni problem.

Jasna

puncica -> Ločeno zbiranje odpadkov ali kdo se ... (9.9.2005 11:20:22)

Men se zdi da tud pri nas ločeno hodijo po smeti, ne bi pa dala roke v ogn. Sicer pa itak pobirajo smeti samo enkat na mesec mater, kot da mamo kej manj smeti kot meščani

Anonimen -> Ločeno zbiranje odpadkov ali kdo se ... (9.9.2005 11:25:37)

Jest ločujem od kar sem šla na svoje, ker mi gre na živce, da imam vse pomešano., odpeljejo pa tudi ločeno - po dnevih.

Sej deponije vsaj večje so že zorganizirane tako, da ločujejo.

Sam meni gre res vse skupi zmešano mal na jetra ker s plastično embalažo nafilaš navadne smeti takoj. Sem pa mal preveč lena, da bi vsak dan nosila smeti dol. Mogoče sem pa čudna?

nejcko -> Ločeno zbiranje odpadkov ali kdo se ... (9.9.2005 15:33:06)

JasnaD , to niso življenjsko nepomembne stvari. To so prekleto življenjsko pomembne smeti. Vsi bi čim bolj komot radi skozi prišli, smeti pa ne bi imel nihče.

Če se ljudje ne bomo začeli malo bolj brigat za to, bomo kmalu zasuti z lastnimi smetmi in bomo zgnili v njih. Pa še prav nam bo, ker si drugega itak ne zaslužimo.

Anonimen -> Ločeno zbiranje odpadkov ali kdo se ... (9.9.2005 15:45:23)

Pri nas v Lj pobirajo loceno. Je pa se ena fora - ce ne odsraufas pokrovcka dol iz plastenk ni ok, ce ne odstranis nalepke iz steklenice baje tudi ni ok itd. ...

Meni grejo pa na zovce taki, ki ne locujejo .. vsaj papir bi lahko locevali, ce ze ne drugega (ok, ne zdaj vsak papircek ampak A4 list itd pa ze lahko!).

Pogresam pa v LJ se razvrscanje na organske & anorganske odpadke (npr. v Grosuplju to imajo, nimajo pa otokov tolk kot mi ... in tisti z vrha hriba ne nosi tega dol na konec ulice)

Lp, Riba

artista7 -> Ločeno zbiranje odpadkov ali kdo se ... (9.9.2005 16:23:35)

lahko samo en mini komentar..

ljudje božji, zbunite se! Pri mojem fantu v prekmurju se grejo tudi nekaj takega.. ne tako daleč od njihove hiše je deponija.. odpadki se sicer zbirajo ločeno, pa vozijo vse tja, tudi težke kovine tako pridejo v podtalnico, ki je precej visoko pod površjem... in potem si lahko mislite, kaka je voda, zakaj je toliko raka v tem delu Slovenije.. itd.
V glavem, zberite se krajani skupaj, ali pa vsaj en del kraja in se pritožite, da ne boste plačali, navedite utemeljitve.. tako se to dela

JASNA D -> Ločeno zbiranje odpadkov ali kdo se ... (9.9.2005 16:46:41)

Nejcko - prekleto se strinjam s tabo! Seveda pa ni dovolj, da se tega zaveda in v skladu s tem deluje le peščica ozaveščenih.

Artista7 - problem je v tem, da smo v blokovskem naselju in sosedje večinoma ne upoštevajo novega sistema. Če bi vsaj papir, steklo, plastenke ločevali, bi že bilo nekaj. Tako imam malo upanja na kakršenkoli dogovor, ker se raje prepirajo, kot pa da bi bili složni.

Skratka, jaz ločim steklo, papir in večinoma plastenke, organskih odpadkov pa res ne. Za kovine pa itak nimamo posode, kaj šele za baterijske vložke. V sosednje ulice pa tudi ne mislim posameznih odpadkov nosit, sploh pa ne, dokler en smetarski avto pobere vse skupaj "v isti koš".

Lp, Jasna

Stran: [1]