Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Super, da zdaj sprejemajo igrače! Smo jih hotele že pred nekaj časa (beri: lani) podarit prav azilu, ker se mi je zdelo, da bi bilo fajn, če bi lahko vsak otrok dobil kako svojo igračo, tako da jo lahko res potem vzame, kamorkoli že gre kasneje (če grejo mogoče kateri v rejo, ne vem?)... ampak sem mela hudimano velike probleme, da bi kogarkoli tam dobila, da bi mi povedal, kam lahko peljem stvari. Sem jim pisala mail, klicala po tel,... na netu so meli še star naslov, kamor smo nesli stvari, pa ni bil pravi,... skratka cela zbrka (to povem samo zato, ker če mate tam kontakte, se splača te stvari porihtat, ker je gotovo veliko ljudi, ki bi radi dali). Takrat sem klicala tudi materinske domove, varne hiše sem kontaktirala preko maila, povedala, kaj imamo, pa nič od tega niso hoteli, ker imajo baje igrač dovolj, rabili so zelo specifične reči (recimo hojco) in nisem mogla nič pomagat. Edino deke in stvari za pse mi je uspelo spravit v promet v zavetišču Horjul. Oblačila imamo samo zelo micena za oddat, tako mali verjetno še ne potujejo (par mesecev), razen nekaterih reči, ki jih nikjer niso hoteli (če imate tam veze, koliko so kaj izbirčni? Naše obleke niso ravno v top stanju...) Sama ze leta vozim stvari v Azilni dom - tudi igrace, kolesa, vozicke za dojencke... Nekateri otroci se rodijo v Azilnem domu, pridejo zenske nosece itn.., tako da tudi za ta cisto male pride vse prav.. Zanimivo je, da nihce ne pomisli, da recimo se brezdomcem manjka perila, brisac, nogavic... Vsi dajejo vrhnja ob lacila modrce pa gate pa skoraj nihce... jim imamo izgleda za krpe za prah :) BTW: po informaicjah, ki jih imam, vse tisto kar se ne "porabi" v AD gre v Marobor na Rdeci kriz, kjer razdelijo naprej....