Obvezno zdravstveno zavarovanje (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Felicita -> Obvezno zdravstveno zavarovanje (14.11.2012 20:29:23)

jest mam še vedno s temi zavarovanji probleme [sm=smiley36.gif]

v bistvu imam teoretični primer:
človek, nezaposlen, ni na zavodu (ne prijavljen, niti upravičen do nadomestila); nima statusa študenta, se ne šola (ne more bit zavarovan po starših), ni poročen, niti v partnerski zvezi (ne more bit zavarovan preko zakonca/partnerja). Kako se tak človek obvezno zdravstveno zavaruje in koliko denarja je to mesečno? Ali iz takega zavarovanja izhaja potem (še) kaj manj pravic kot iz tistega, ki ga plačuje delodajalec?

Paštetka -> RE: Obvezno zdravstveno zavarovanje (14.11.2012 20:31:34)

Gre na zzzs in uredi zavarovanje. Koliko hm...30/ mesec? Tu nekje ali manj.

Lorna4 -> RE: Obvezno zdravstveno zavarovanje (14.11.2012 20:37:25)

obvezno zdravtveno zavarovanje urediš na zzzs s potrebnim obrazcem...mesečno pride 14 € in nekaj centov, sem bila ta mesec tako zavarovana, tko da vem [sm=smiley1.gif]

Felicita -> RE: Obvezno zdravstveno zavarovanje (14.11.2012 20:41:57)

še naprej (firbec pač) - a potrebuješ kako potrdilo o tem da nisi zaposlen (?) oz. kak izpis s CSD-ja, ... kje tuki padejo občine notri (vem da so se na MOL hvaiili da plačujejo zdravstveno zavarovanje nezaposlenim - a to se še dela ...?)

Lorna4 -> RE: Obvezno zdravstveno zavarovanje (14.11.2012 20:50:28)

hm to glede občine ne vem. se spomnim da sem bila med prvo nosečnostjo zavarovana kot občan in mi ni bilo treba plačevat, zdaj pa baje se to ne da več.ne vem pa kako je v lj, jaz sem iz domžalske občine. Tko da sem se za ta mesec, ker sem potrdilo o statusu dobila šele z novembrom, zavarovala na zzzs, nisem potrebovala nobenega papirja, ti dajo oni poleg obrazca m1 al kater je že, še eno izjavo za izpolnit, kjer ubistvu podpišeš da nisi prijavljen na zavodu in podobne zadeve [sm=smiley1.gif]

upam da sem dovolj pomagala [sm=smiley1.gif]

Doll -> RE: Obvezno zdravstveno zavarovanje (14.11.2012 20:57:45)

obvezno zdravstveno zavarovanje se ureja na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije.
kako misliš manj pravic?
Nima nobenih manj pravic,ker si plačuje sam.
če je prijavljen na zavodu pa:
http://www.zzzs.si/zzzs/internet/zzzs.nsf/vrstagradiva/E4B9F8AB387CDD80C1257539003BC61E?OpenDocument

Ampak ker si plačuje sam 14 e pa še nekaj na mesec.
ne rabi nobene potrdilo niti ga ne more iz zavoda dobit če pač ni prijavljen pri njih [sm=smiley1.gif]

lahko samo dobi mislim,da list iz zavoda da ni prijavljen

Najaa -> RE: Obvezno zdravstveno zavarovanje (14.11.2012 21:27:51)

Samo prijavo izpolneš in te prijavijo. 14 evrov na mesec.

poopsie95 -> RE: Obvezno zdravstveno zavarovanje (14.11.2012 21:39:00)

Lahko neseš vlogo za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev, kjer obkljukaš, da ti krijejo prispevek za obvezno zdr. zavarovanje, tam ti pa izračunajo, če ti to pripada. Če nimaš nobenih dohodkov, ponavadi ja...

Jaz sem tako uredila in mi zdaj plačujejo za 3 mesece, dodatnega zavarovanja pa ne, bojda zato, ker nisem prijavljena na zavodu.

razglednica -> RE: Obvezno zdravstveno zavarovanje (15.11.2012 12:37:42)

osnovno zav. plačaš 14 eur plus dodatno okrog 30 eur. nobeden te ne vpraša ali imaš denarja ali ne in če si prijavljen na zavodu ali ne. greš na zzzs in ti oni lepo vse uredijo da dobiš domu položnice[sm=smiley1.gif]

lp

Stran: [1]