saragr -> RE: praznovanje RD, potrebujem nasvet (5.6.2013 7:42:11)
|
Sem se spomnila, kako je bilo v času, ko sem še jaz bila v OŠ ( dolgooo nazaj ). Kdor je imel rojstni dan je vabila skrivoma razdelil v torbe povabljenih. Nekomu je padla ta ideja na pamet in je potem v našem razredu kar ostala do osmega razreda. Kdor je imel rojstni dan je prinesel v šolo teh par malenkosti za se posladkat, svojim najbližjim prijateljem je pa dal vabila v torbo, brez da bi povabljenci vedeli. Na začetku nam je bil to čudno, ko smo prišli domov in smo našli vabilo v torbi, z leti smo se navadili in ko smo videli kdo praznuje smo potem vsi iskali vabila po svojih torbah. Mi smo za starejšega sina dokler je hodil v vrtec organizirali rojstnodnevne zabave v nakupovalnih centrih, odkar je v šoli imamo zabavo doma. Za prvo praznovanje je povabil samo tri prijatelje ( najbližje ), ker je sam tako hotel, za drugo praznovanje jih je bilo že osem. In mislim da bomo pri tej številki ostali, ker je mnogo lažje imeti doma osem otrok kot pa tri, ker se lažje med seboj zaigrajo. Pri nas se večinoma igrajo družabne igre, kjer je bilo tri res neprimerno število in so se dosti prepirali med igro, ker jih je kao bilo preveč. Ko so šli na dvorišče jih je bilo pa premalo za kakršnokoli igro z žogo ( nogomet, med dvema ognjema ). Pri osmih povabljenih je bilo vse super in tudi manj prepira. Zamera pa itak da je, ker to so še mali otroci in vsi mislijo da morajo biti k vsem povabljeni. In še to: pazim h komu dovolim sinu da gre na rojstni dan. Povabijo ga namreč skoraj vsi iz šole in fer je, da se povabilo vrne, ko ima naš rojstni dan. A niti meni niti sinu ni do tega, da bi povabili prav vse sošolce in sošolke iz šole, zato tudi on ne gre na vse rojstne dneve ampak le na te kateri so njemu najbližji.
|
|
|
|