Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Izkušnje z ovulacijskimi testi 4.8.2013 23:04:50
|
|
|
|
pilotgirl
|
lp. mi pa zdaj spet poskusava zanositi in bi rada poskusila z ovul. testi. Pa me zanima katere ve uporabljate. Bi pa rada recimo nekaj da jih je mal vec notri ne samo eden. Pa še nekaj sem zasledila....ovulacijski test na bazi suhe zenske sline. Pride kot en majhen mikroskop na katerega pol das slino in pustis da se posusi. Nekako tako pa me zanima ce je katera to preizkusila.
|
|
|
|
RE: Izkušnje z ovulacijskimi testi 5.8.2013 8:27:28
|
|
|
|
Čukica
|
Živijo Pilotgirl, v dm-u imša ovul.test zelena škatlica in imaš notri 5 testov. Meni pokaže. Upoštevat moraš pa, da test zazna LH vrh (torej povišanje hormona Lh, ki se poviša cca 24-36ur pred ovulacijo), katerega zlahka zgrešiš, saj imaš načeloma dovolj visoko vrednost, da jo test zazna, le 12ur. Predlagam ti, da slediš tudi druge znake - kot so sluz, meriš jutranjo T (preden vstaneš), in spremljaš ostale znake - mogoče celo čutiš ovulacijo kot rahlo špikanje na levi ali desni strani trebuha spodaj. Znake, T in marsikaj si lahko enostavno zapisuješ tudi s pomočjo programa na www.fertilityfriend.com - osnovna verzija programa je brezplačna in je dovolj. Meni ovul testi iz dm pokažejo pozitivno na dan, ko čutim špikanje - 14dni za tem vedno dobim M. Torej kažejo, če testiraš ob pravem času. Glede opazovanja kristalizacije sline pa je tako: dobro je kot dodaten podatek. Jaz nisem kupovala ničesar posebnega, pogledam kar pod navadni mikroskopom (imam to možnost v službi). Na stekelce daš malo sline izpod jezika in počakaš da se posuši. ko je duho pogledaš. Če vidiš vzorčke v obliki praprotovih listov, je to znak za fertilnost. Namreč povišana raven estrogena se pokaže tudi v slini in ta kristalizira. Povišana raven estrogena pa sproži LH vrh, ki sproži ovulacijo. Ne vem če sem bila dovolj jasna...:) Ko ugotovim kako postat kako sliko, ti lahko pokažem kako izgleda + ferning pattern (kristalizacija sline).
|
|
|
|
RE: Izkušnje z ovulacijskimi testi 5.8.2013 11:53:54
|
|
|
|
pilotgirl
|
Hvala za tvoj odgovor čukica. Mislim da bi jih rabila mal vec kot 5 ker je moja menstruacija sila ne redna. Bila na pregledu in je vse bp. Pravi da so hormoni zmesani ali pa prevec stresa. Kdo pa ni pod stresem . Tako da bi rada ugotovila ali jo sploh imam. Z nekimi hormonskimi tabletami se mi ne da ravno ubadat,ker po eni strani pomagajo po drugi pa spet ne,tako da moram nekako najdit malo bolj normalen nacin za uravnavanje hormonov,ce ima katera kak predlog le povejte hehe .
|
|
|
|
RE: Izkušnje z ovulacijskimi testi 6.8.2013 13:02:11
|
|
|
|
tara.81
|
Punce...naredila sem že x O testov in v tem ciklu sem vseeno popolnoma zmedena. Če imate kako podobno izkušnjo bo dobrodošla. Da vam mal razložim situacijo ta mesec. M sem dobila 12.7., prvič sem delala OT 11. dan cikla in mislim, da je bil test pozitiven, ker je bila kontrolna črtica skoraj enako močno obarvana kot testna. Kar me je sicer presenetilo, ker imam ponavadi O vedno okoli 20. dneva. Drugi dan črtice ni bilo več. Teste sem delala še naprej, od 15. dneva cikla naprej je bila spet prisotna rahla črtica 3 dni nazaj je izginila in evo danes sem test spet naredila in testna črtica je spet obarvana. Ni še enaka kontrolni in to na 26. dan cikla. BT si ne merim več, ker sem se po tolikih mesecih naveličala. Mislila sem, da bojo O testi dovolj. Na razna špikanja po trebuhu se ne morem zanesti, ker me ta cikel itak stalno vse špika, en čas desni en caš levi jajčnik, pol v predelu maternice in vem, da je vse zaradi psihe. In še izcedek je kar neki ta cikel, tako da si tudi s tem ne morem nič pomagat. Res imam dovolj vsega skupi.
|
|
|
|
RE: Izkušnje z ovulacijskimi testi 6.8.2013 13:16:32
|
|
|
|
LittleSun
|
tara.81 naredi nosečniški test kar nekaj puncam na forumu je O test pokazal nosečnost. srečno
|
|
|
|
RE: Izkušnje z ovulacijskimi testi 7.8.2013 8:36:44
|
|
|
|
Čukica
|
Živijo Tara, opizkusi razumeti, da O testi ne delujejo enako kot nosečniški, in bo lažje. Namreč, kakršen koli pojav kontrolne črtice ki ni VSAJ enako intenzivno obarvana kot testna, pomeni negativen rezultat. Torej če dobiš rahlo obarvano K črtico - je to negativno (predstavljaj si, da je ni). Črtica mora biti VSAJ taka kot testna OZ BOLJ intenzivna, da lahko rezultat smatraš kot pozitiven. Drugače pa, če imaš npr PCO, se na teste ne gre zanašati (tudi na nosečniške), ker lahko dobivaš lažno pozitivne rezultate. Če želiš zanosit, bi ti predlagala uporabo vsega drugega prej, kot pa O testov. Te so recimo samo za potrditev O, ko že veš da je, pa še to ni za se zanašat. Najlažje bo, če si začneš merit jutranjo BBT (preden ustaneš vedno ob približno isti uri, termometer si daj blizu, da ti ne bo potrebno se stegovat ali ustajat) in ačni spremljati cervikalno sluz. Ta je namreč zelo zelo dober pokazatelj, kdaj je ovulacija. Izredno plodna si takrat, ko je sluz podobna surovemu jajčnemu beljaku in se med dvema prstoma razteguje tudi do več cm ko ju razmakneš. Lahko se pa preprosto sprostiš in se s parterjem imata super fino vsak drugi dan po koncu M in pozabiš na kako koli testiranje in psihiranje zaradi merjenja T in spremljanja kaj ti telo sporoča, če to ni zate.
|
|
|
|
RE: Izkušnje z ovulacijskimi testi 7.8.2013 9:19:55
|
|
|
|
Netipa
|
Jaz pa moram povedat, da svoje O zelo močno čutim. Za hec sem ta ciklus preizkusila O test. 1., ki sem ga naredila je pokazal T črtico malo svetlejšo od C, kar pomeni negativni rezultat, ampak moja O je prišla točno 12 ur po tem. Naslednji dan je bil test prazen (pač, samo C črtica) Sama sklepam, da sem rezultat, ki bi imel obe črtici enaki, malček zamudila in da je rahlo milejša, še vseeno bila ostanek + testa. A sem smotana in je vse skupaj zgolj slučaj?
|
|
|
|
RE: Izkušnje z ovulacijskimi testi 7.8.2013 9:42:40
|
|
|
|
Čukica
|
Ko pride do LH vrha pride do ovulacije v roku 24 do 36 ur. Seveda test zazna lahko LH ko narašča ali ko pada - pač tega ne moreš vedet, in je črtica svetlejša. Če je čez 12ur ni bilo več, si ujela padanje LH - seveda to lahko trdiš, ker veš, da si za tem imela ovulacijo. Drugače pa se za to v dnevih ko se O pričakuje, dela več testov - da ne zgrešiš LH vrha. Špika te namreč lahko pred ovulacijo zaradi napenjanja jajčnika, med ovulacijo ali ko je ovulacija že mimo, ker se v trebušno votlino sprosti ob ovulaciji lahko nekaj krvi, ki nato deluje vnetno in povzroča bolečine. Tako da v tem primeru bi na dan špikanja bil lahko LH test tudi negativen, ker bi bila O že mimo.
< Sporočilo je popravil Čukica -- 7.8.2013 9:45:28 >
|
|
|
|
RE: Izkušnje z ovulacijskimi testi 7.8.2013 12:31:15
|
|
|
|
Netipa
|
Čukica, ker vidim, da se spoznaš bi te nekaj vprašala. Mene O boli neopisljivo, tako močna bolečina je, da me ponoči zbudi, da me posede kjerkoli že sem. Nič ne morem, fertik, bolečina hujša od vsakega M krča. Traja pa to cca 15 min. Navadno sem vzela tableto in mislila, da je po tem času prijela. Zdaj, ko delamo na , pa sem stisnila zobe in je enako po 15 min bolečina čist izginila. Ampak čist. Pride v trenutku in popusti v trenutku. Vmes pa je grozno Sem tudi G že omenila, ker me je prav skrbelo, pa pravi, da je ok, da se takrat spusti jajčece. Nimam pa ne prej ne potem nobenega špikanja v jajčnikih ali karkoli. Čudno, ane...No, sklepam pravilno, da je ta bolečina moj THE trenutek?
|
|
|
|
RE: Izkušnje z ovulacijskimi testi 7.8.2013 12:45:23
|
|
|
|
Čukica
|
Mene tudi to boli. Po navadi na desni strani spodaj in gre bolečina po nogi proti kolenu. In sem tudi kar fertik. S tem da pri meni to traja uro, mogoče dve. Skratka nikoli dlje. Ni nujno, da je to trenutek ovulacije, lahko pa da je. Jaz sem prvič zanosila s spolnim odnosom na ta dan, lahko pa de je bila O dan kasneje. Kar opisuješ je zagotovo povezano z O, le da ne moreš z zagotovostjo vedet ali je to točno tisti trenuek, ali je to malo pred TISTIM trenutkom ali pa kasneje. Vsekakor na polno na tak dan:)
|
|
|
|
RE: Izkušnje z ovulacijskimi testi 7.8.2013 14:51:32
|
|
|
|
Netipa
|
Hvala To rundo sva bila pridna 5 ur pred to bolečino in 5 ur po njej...let's see
|
|
|
|
RE: Izkušnje z ovulacijskimi testi 7.8.2013 15:44:09
|
|
|
|
tara.81
|
LS...naredila in je bil po pričakovanjih negativen Čukica...BT sem si merila ene pol leta, pol je prišel postopek, pol ETZ in sem za merjenjem zaključila za nekaj časa, ker se mi po pravici ne da. V teh 22 mesecih sem poskusila marsikaj in sem naveličana vsega skupi. Sem pa končno dočakala pravo sluz in včeraj sva bila pridna, sam itak je tako minimalna možnost, da bi nama uspelo, tako da ne vem niti zakaj vsak mesec upam in čakam. No, ta cikel bo očitno zeloooo dolg, ker je bil včeri 26. dan in zdaj bo verjetno čez kakih 14 dni in evo, bo vse skupi trajalo 40 dni, namesto, da bi v tem času imela že drugo možnost.
|
|
|
|
RE: Izkušnje z ovulacijskimi testi 8.8.2013 8:11:58
|
|
|
|
Čukica
|
Tara sicer ne vem, če ti bo to kaj v tolažbo, ampak moj cikel je bil zdej dolg 45dni. In vem kdaj je bla O in imela sem +LH test in pravi timing , pa imam M zdej. Tako da ne obupat, sej bo:) Že če vse prav zadaneš imaš le 25%, da se prime tisti mesec. Včasih zelo pomaga malo več gibanja in malo spremenit prehranjevalne navada - pri ženskah s PCOS recimo shujšat za 3-5kg poveča možnost zanositve za kar nekaj procentov. Obratno pri presuhih ženskah, če se malo zredijo...Normalna BMI je med 18.5 in 24.9. Kar je nad 25 se že smatra za prekomerno težo, BMI nad 30 pa je definirano kot debelost. Na nizozemskem so naredili študijo ki je pokazala, da se za vsako BMI enoto nad 29, možnost zanositve zmanjša za 4%. Tako so ženske z BMI med 35 in 40 imele 23% do 43% manj možnosti za zanositev v primerjavi z ženskami z MBI pod 29. Če pa potem še upoštevaš, da ima normalna ženska brez težav, če zadane pravi dan za le 25%, da se bo prijelo...do the math.
|
|
|
|
RE: Izkušnje z ovulacijskimi testi 8.8.2013 10:52:05
|
|
|
|
tara.81
|
Čukica hvala za tvoje besede...včeraj zvečer sem delala O test še enkrat in se je testna črtica v momentu pobarvala, verjetno še pred kontrolno in je bila tudi temnejša, tako da čakam zdaj O, najkasneje jutri. Pridna sva bila, čeprav se nama ni telo, sam vem, da če ne bi, bi se pol tolkla po glavi zakaj nisem in bila bi jezna sama nase. Sicer se zavedam, da glede na fantove slabe rezultate bi verjetno prej zadela kak loto kot zanosila Glede teže, sem mislim da ok, ker sem visoka 165cm in težka 55kg. Navadnih OH ne jem oz. jih jem zelo malo, večinoma je vse polnozrnato in dosti manj jem tudi mlečnih izdelkov. Mleka ne uporabljam nekaj mesecev, pojem ga pač v kakem sladoledu oz. če je kaki hrani dodan, sira, skute in ostalih izdelkov pa tudi zelo malo uporabljam. Jem veliko sadja, zelenjavo se trudim, sam mi ne tako paše. Ne vem kaj bi še lahko spremenila
|
|
|
|
RE: Izkušnje z ovulacijskimi testi 12.8.2013 12:34:21
|
|
|
|
tara.81
|
Punce spet sem razvalina in ne vem kaj si misliti . Danes zjutraj me je presenetil na toaletnem roza, nežno rdeč izcedek, vmes nič, zdaj pa spet malo. Sem 31. dan cikla, 4 DPO, tako da VK še ne more bit. Jao tej hormoni so pa totalno zmešani ta mesec.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako povečati možnosti za zanositevTo so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.